PKK'dan AK Parti aday adaylarına mektup

PKK, Doğu ve Güneydoğu’da yerel seçimler için AK Parti’den aday adaylığını açıklayan isimlere tehdit mektupları gönderiyor.

SİYASET 9.11.2013 17:02:02 53 0
PKK



PKK'dan AK Parti aday adaylarına mektup

PKK, Doğu ve Güneydoğu’da yerel seçimler için AK Parti’den aday adaylığını açıklayan isimlere tehdit mektupları gönderiyor.

Örgütün silahlı kanadı olarak bilinen HPG’nin sözde yöneticisi Kemal Ark imzasıyla gönderilen mühürlü mektuplarda, BDP’nin oylarının azalmasından adayların sorumlu tutulacağı ifade ediliyor.

PKK terör örgütü, yaklaşan yerel seçimler öncesinde yeni stratejiler belirlemeye başladı. Zaman gazetesinin haberine göre; AK Parti’yi hedef seçen örgüt, ilk olarak bölgenin ileri gelenlerine uyarı mektupları gönderdi. Yapılan ihtarlarda, bölgede kesinlikle oy kaybının yaşanmaması isteniyor. Aksi bir durumda ise olacaklardan örgütün sorumlu olmayacağı aktarılıyor.

Terör örgütü PKKKCK, bölge halkına yaptığı baskının yanı sıra AK Parti’den belediye başkan adayı olmak isteyen kişileri tehdit etmeye başladı. Bu kapsamda Hakkâri, Şırnak, Kars ve Elazığ emniyet müdürlüklerine son dönemde çok sayıda şikâyet ve ihbar geldi. AK Parti Hakkâri Merkez İlçe Başkanı Abdi Tatlı da tehdide maruz kalan isimlerden biri.

Tatlı’ya 29 Ekim günü HPG mühürlü bir tehdit mektubu gönderilmiş. Mektupta AK Parti ‘düşman’ olarak tanımlanıyor. Şu ifadeler kullanılıyor:

“(…) Sizde nasıl bir vicdan var ki tüm gerçekliği görmenize rağmen düşmana hizmet edebiliyorsunuz. Umuyoruz ki en kısa zamanda bundan döner halkımızın içindeki onurlu yerinizi alırsınız. Bu seçimlerde hiçbir yerde bir tek oy kaybetmeye tahammülümüz yoktur. Gerek genel Hakkâri’de ve özelde Silehe’de kaybedeceğimiz, AKP’ye gidecek her oyun sorumlusu siz olursunuz. Bunun bedelini de halkımıza, hareketimize ve tarihine karşı en ağır şekilde ödersiniz.” 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI