Pazar CHP İl Genel Meclisi Üyesi Hasçelik’te Basına Samimi açıklamalar

Pazar CHP İl Genel Meclisi Üyesi Hasçelik’te Basına Samimi açıklamalar

SİYASET 12.03.2019 11:20:42 192 0
Pazar CHP İl Genel Meclisi Üyesi Hasçelik’te Basına Samimi açıklamalar

Ali Akyıldız (Kaçkar53.com)

Pazar CHP İl Genel Meclisi Üyesi Osman Nuri Hasçelik göreve başladığı 1.yılında Pazar'da görev yapan basın mensuplarıyla yaptığı ilk toplantısının ardından 2.ci toplantısını 5. yılın tamamlanmasından sonra gerçekleştirdi.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’den tekrar 2.ci sıra İl Genel Meclisi Adayı olan Osman Nuri Hasçelik 5 yıl içerisinde neler yaptık? Neler yapamadık? Sorularına verdiği cevaplarda şunları söyledi.

Hasçelik “ Ben ilk göreve başladığım günden beri hep altını çizerek sadece Pazar’ın değil, Rize’nin sorunu su idi. Batı kısmı halledildi doğu kısmı sıkıntı çekti ve bundan sonra da çekeceğe benziyor. İsterdim ki gelen kaynakların büyük bir bölümü buralara aktarılsaydı. Bu sorunu da halledebilseydik. Bundan sonra olur mu diyorsanız yeni gelen ekip buna karar verecek” dedi.

“ Rize geneline baktığınızda CHP 4 İl Genel Meclisi çıkarıyor. Bu kez Fındıklı ve Ardeşen’i İyi Partiye verdi. Kala kala Pazar ile Hemşin kaldı. Siz burada ne kadar etkili olabilir sinsiniz” diyen İl Genel Meclisi Osman Nuri Hasçelik, “Köyleri kastederek, Bundan sonra seçilecek muhtarlarımızın önceliği su olması lazım. Mecliste muhalefet mutlaka olması gerekir. Yürütmeyi biri denetleyecek. Ben Pazar’da Köylere hizmet götürme birliğinde bir dönem encümen üyeliği yaptım. Birçok muhtarım 5 yıl boyunca neden getirmedik diyorlar. Hâlbuki ben masaya gelen ödeneklerin biri tarafından sorgulanması tarafındayım. Eğer biri hesap sormuyorsa burada bir yanlışlık vardır. Adaletsizlik vardır. Bu gün Pazar’da İki adet Muhtarlar derneğimiz neden var? O Pasta eşit dağıtılmadığından dolayı vardır. Eğer adil dağıtılmış olsaydı bugün Pazar’da iki muhtar derneği olmazdı” dedi.

“ Pazar’da muhalefet olması demek onları denetlemek açısından “ ben ödenekler konusunda Kaymakam’a bu neden böyle dediğimde o da birim amirlerine bunu sorup sorgulamalıdır “ diyen Hasçelik, “Başıma gelen bir hadiseyi anlatmak istiyorum. O dönemde kaynakları dağıttık. Aman ha bu muhtar bilmesin, bu muhtar duymasın, bu dernek bilmesin diyorlar. Ya böyle bir şey olur mu? Ben kimin malını kime dağıtıyorum? Ve kimin malını kime dağıtıyorsunuz da onun haberi olmasın diyorsunuz? Bu böyle olma. Peki, nasıl olması gerekir. Pazar’da kaç köy muhtarı ver seçimden önce bir araya gelmeli, eksikler tespit edilmeli, acili yetine göre sıralanmalı, ondan sonra gelenek kaynakları herkesin gözü önünde dernek başkanının denetiminde bunlara dağıtacaksın zaman adil olur” dedi.

“Bölge için tarihi yapılar, Havalimanı ve Turizm kaynaklarımızı çok iyi değerlendirmeliyiz, buna göre alt yapımızı hazırlamalıyız” diyen CHP İl Genel Meclisi Üyesi Osman Nuri Hasçelik “Ben yarıştığım dönemde de hiçbir muhtarımızdan oy istemedim. Vatandaştan o istemem neden? Ben bu işe talibim, sen birey olarak bana güveniyorsan bunu bana vereceksin. Muhtarda beş yıl çalışacaksan birlikte çalışacaksak, sende beni ön ayak etmen lazım. Ben öyle düşünüyorum. Bu süreçte Kaymakamla valilerle ekiple birlikte uyumlu çalışmak gerekir. Muhalefet olsun da muhalefet yapayım diye değil, doğruların yanında olmaya çalıştım. Gittiğim her kurumda ve dairede o ağırlığı hissettirdim. O. O şeffaflığı ve sıcaklığı gördüm. Beni bir hizmet elçisi olarak gördüler, bu insanları kucaklayan yapımla hizmet etmeye çalıştım. Eksiklerim yok mu elbette vardır. Bu süreçte ailevi sorunlarım oldu. Babam vefat etti. Onunla 3 senede yatalak olduğu için uğraştım. Zaman ayırabildiğim oldu, ayıramadığım da oldu. CHP’ye bir ivme kazandırdığımı düşünüyorum. Bu pozisyonumla umarım bundan sonra gelecek arkadaşlarıma başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI