ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Ak Parti Pazar İlçe Teşkilatı tarafından Öğretmenevinde yapılan kahvaltı toplantısına katılan Bakan YAZICI burada yaptığı konuşmada çok önemli konuları gündeme getirdi.

SİYASET 8.02.2014 16:31:58 22 0
ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR


BİZİM ARAMIZDA FİTNE FESAT YOK

Bakan Yazıcı yaptığı konuşmada “ Bizim aramızda çatışma yok. Diyalog var. Bağnazlık yok. Projeye dayalı yatırımlar var. Bizim için Proje çok önemli. Birilerinin öne sürdüğü değerlerle ölçülmez. Bizim zaten ortak değerlerimizi kimse tartışmaya dahi açamaz. Bugün ülkemizde ne yatırım yapıyorsak hepsi bir projenin eseridir. Sadece Projede yetmeyebilir. Siz bu işlerin ayrıca takipçisi olacaksınız. Köprüler, Havaalanları, Barajlar, Yollar, Hastaneler, Okullar vb. tüm yatırımlar öncelikle projelendirilip bir zaman da verilerek” bu zamanda bitecek” diyor ve bitiriyoruz.”

YARDIMA MUHTAÇLARA KAPIMIZI AÇTIK.

Siz biliyor musunuz Rize’de 3000’in üzerinde evde bakım ücreti ödüyoruz. Kimsesizlerin kimsesi olduk. Sosyal Devlet konuşmakla olmuyor. Biz Engelliler kanunu çıkardık. Ülkemizde 8 milyon üstü engelli var. Engelli deyip geçmeyin. Çocuğu, eşi, anası ve babası engelli olan kardeşlerimin yerine kendinizi koyun. Zaten yalnızlık içinde bulunan bu kardeşlerimize biz devlet olarak sahip çıktık. Rize’de Ovit Tüneli, Çevre yol üniteleri ve Kentsel dönüşümler başlattık. Rize Belediyemiz ile TOKİ tarafından başlatılan bu uygulama diğer ilçelerimize de ulaştırılacaktır.

HEMŞİN MODERN KENT OLACAK

Hemşin İlçesinde yeniden yapılanma başlatıyoruz. Küçük ama bizim çok önem verdiğimiz bu yöremizde adeta yeniden bir şehir kuracağız. KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ” artık tamam. Şu an ihale aşamasındadır. Yakında ihalesini yapacağız.

PAZAR’DA FAKÜLTE

2009 Yılında Yerel seçimler öncesi Pazar’da Meydanda konuşma yapmıştım. Orada Hükümet konağının ve Meydanın çok kötü görünüm arz ettiğini ifade etmiştim. Bugün çok şükür Meydan Belediyemizce Modern hale getirildi. Hükümet Konağı da yapılınca bu alan vatandaşlarımızın ihtiyacına daha güzel cevap verecektir. O dönemde bizden Pazar FAKÜLTE talep etti. Biz öncelikle alan istedik. Bulundu ve tahsis edilince de önce Yüksek Okul, Ardından da İlçelerde bizim dönemimizde bir ilk olarak Pazar’da Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi kuruldu. Bugün akademisyenleri ile hizmet vermektedir. Önümüzdeki yıllarda Pazar daha güzel yerlere gelecektir.

YEREL SEÇİMLER

Yaklaşık 51 gün sonra Yerel seçimler olacak. Ve ardından İlk defa Türk Milleti olarak kendisi Cumhurbaşkanı seçecek. Rize’de aday adaylığı sürecinde adaylar çok detaylı değerlendirmelere tabi tutuldular. Bunların içinden tabii ki biri aday olacak.

Bu şu demek değil. Diğer adaylar kalifiyeli veya yetenekli değil. Bu anlam asla çıkmamalıdır. Tespitte bizde hata yapabiliriz. Ama bir kere aday belirlendi mi artık “Ben “ortadan kalkıp “Biz” ön plana çıkmalıdır. Bu seçimlerde kırgınlık, öfke ancak ülkeye ve Rizeli Başbakanımıza zarar verir. Bizim çevremiz iç ve dışımız tuzaklarla dolu. O yüzden çok dikkatli olun. Ve sandık ile adaylarınıza sahip çıkın” dedi.

    

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI