Nasıl Oy kullanacaksınız

81 ilde 26 partinin adayları yarışacak. 52 milyon kişi yerel yöneticilerini seçmek için yarın sandığa gidecek. Saat 18.00'e kadar radyo ve TV'lerde seçim yorumu yapmak yasak.

SİYASET 29.03.2014 09:36:13 27 0
Nasıl Oy kullanacaksınız

Türkiye 18’inci kez yerel seçimler için sandığa gidiyor. Yarın 52 milyon 695 bin 831 seçmen 194 bin 310 sandıkta oy kullanacak. 26 partinin adayları ve bağımsızlar; belediye başkanlığı, ilçe meclis üyeliği ve il genel meclisi için yarışacak. Yüksek Seçim Kurulu saati öne çekmezse, 21.00'e kadar sonuçlar açıklanamayacak. Yarın 06.00'dan 00.00'a kadar alkollü içki satılmayacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Polis, asker ve bekçiler dışında kimse silah taşımayacak. Radyo ve televizyonlarda saat 18.00'e kadar seçimlerle ilgili tahmin ve yorum yapılamayacak.

BU KURALLARA DİKKAT

* Sandık başında görevli partili kurul üyeleri, adaylar ve gözlemciler, rozet, amblem veya partisini belirtir herhangi bir işaret taşımayacak.

* Oy verme işlemi sırasında gebeler, hastalar, özürlüler ve yaşlılara öncelik tanınacak.

* Sandık başında seçmene vereceği oy hakkında hiç kimse müdahale, telkin ve tavsiyede bulunamayacak. Seçmenler oylarını kullandıktan sonra sandık başından ayrılacaklar.

* Okuma-yazma bilmeyenlere yardım istemesi durumunda, sandık kurulu başkanı işaretlerin hangi partinin olduğunu açıklayacak.

oy.jpg

Akşam 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI