Milletvekili Avcı, “Türkiye’nin 100 Mega Projesinden 3 Tanesi Rize’de”

Milletvekili Avcı, “Türkiye’nin 100 Mega Projesinden 3 Tanesi Rize’de”

SİYASET 18.02.2020 13:09:20 45 0
Milletvekili Avcı, “Türkiye’nin 100 Mega Projesinden 3 Tanesi Rize’de”

Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Rize Milletvekili Muhammed Avcı ve İl Başkanı İshak Alim basın mensuplarıyla bir araya gelerek Rize’deki projeler, yatırımlar ve teşkilat çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Lojistik Merkez ve Şehir Hastanesi Bu Yılın Yatırım Programına Alındı”

Yatırımlarla ilgili bilgi veren Milletvekili Avcı Rize’nin önemli beklentilerinden olan lojistik merkez ve şehir hastanesinin 2020 yılı yatırım programına alındığını belirterek, “Rizeli hemşerilerimiz adına Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Onun gücü ve varlığı olmasa bu devasa yatırımları hayata geçirmemiz zor olurdu. Türkiye’nin 100 büyük mega projesinden 3 tanesi Rize’de yapılıyor. Geçen hafta Ulaştırma Bakanımızla Rize’de ziyaretler yaptık en önemli konularımızdan bir tanesi Rize Havalimanı konusuydu. Orada yaptığımız toplantıdan aldığımız bilgilere göre inşallah bu yılın sonuna doğru ilk uçağın inmesini bekliyoruz ve bütün çalışmamızı bu hıza uygun yapıyoruz.” dedi.

Lojistik Merkezle ilgili bilgiler aktaran Avcı: “Sayın Bakanımız ziyaretlerinde Lojistik merkezin bu yıl içerisinde ihale edileceğini belirtmişti. Lojistik merkez için bütçeye konan parayla ilgili tartışmalar var. Burada bütçeye konan paranın esas itibariyle meselesi şudur; büyük yatırımlara önce yap işlet devret modeliyle müşteri aranır. Bulamadığınız takdirde kamu kaynağı ile çözersiniz. Önemli olan yatırım programına konmasıdır. Bu yıl içinde de ihalesi yapılıp hayata geçirilecektir.” dedi.

Sanayi Sitesinin Taşınması

Milletvekili Avcı sanayi sitesinin taşınmasıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Rize Merkezdeki sanayi sitesinin taşınmasıyla ilgili TOKİ Başkanlığımız daha önce belirtilen yerde yani Çiftekavak’da bir sanayi vadisi inşa etmek için çalışma başlatmıştı. Orayla ilgili acele kamulaştırma kararı alınmıştı. Esnaflarımızla Belediye Başkanımız, Valimiz hep beraber bir toplantı yaptık. Onları da memnun edecek şekilde problemi çözmeye çalışıyoruz. TOKİ Başkanımızda yakında Rize’ye gelecek. Hem kentsel dönüşüm hem de sanayi sitesiyle ilgili görüşeceğiz. En az sorunla buranın problemini çözmeye çalışıyoruz.” dedi.

Her Şey Hazır Sonuca Çok Yakınız”

Rize Merkezde yapılacak kentsel dönüşüme de değinen Milletvekili Avcı, “Kentsel dönüşümle ilgili bir zaruret var. Bu binaların yıkılma ihtimalinden yıllardır bahsediliyor. Osman Karavin Caddesindeki esnaflarımızla müteaddit kereler görüşme yaptık. Son olarak bize ilettikleri talepler var. Her şey hazır sonuca çok yakınız. Bize iletilen talepleri bakanlıkla görüşüyoruz. O talepleri de karşılayabilirsek en az sorunla bu dönüşümü gerçekleştirmiş olacağız. Bunu başarabilirsek daha sonra yapacağımız dönüşümlere önemli bir emsal teşkil edecek. Bizim düşündüğümüz en önemli konu; bir dönüşümü yaparken esasında murat ettiğiniz şey vatandaşın memnuniyetidir. İnce eleyip sık dokuyoruz. Vatandaş memnuniyetini en yukarılara çıkarabilmek için görüşmelerimize devam ediyoruz. Sona yaklaştık.” dedi.

“Salarha Duble Yolu Projesi Hazırlandı. Yakında İhale Edeceğiz”

Avcı, “Salarha duble yolu projesi hazırlandı çok yakın bir zamanda ihale edeceğiz. Tünellerde de sona gelindi bu yılın sonunda, gelecek yılın başında tüneller hayata geçmiş olacak. Salarha vadisi ile şehir Merkezini entegre etmiş olacağız.” diye konuştu.

“Güney Çevre Yolunun İkinci Etabını Derepazarı-Kendirli Yoluna Bağlamak İstiyoruz”

İlk etabının bittiği güney çevre yolunun ikinci etap çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Milletvekili Avcı, “Güney çevre yolunun ikinci etabı var. Bu proje ilk ortaya atıldığında ikinci etap Pehlivantaşı’ndan Çiftekavak arasında düşünülüyordu. Daha sonra bu planlama değişti. Alipaşa’ya taşındı. Şimdi Ulaştırma Bakanımızla yaptığımız son görüşmelerde Güney çevre yolunun ikinci etabını Derepazarı Kendirli yoluna bağlamak istiyoruz. Şehrin üstünden yeni bir aks oluşturmak istiyoruz. Yarın bir gün İyidere Hazar’a kadar devam ettirecek şekilde bir planlama yapmak istiyoruz.” dedi.

“750 - 1000 Arasında İşçi Alımı Planlanıyor”

Milletvekili Avcı Çaykur’un yapacağı mevsimlik işçi alımlarıyla ilgili bilgi vererek, “Çaykur’un mevsimlik işçi alımı konuşuluyor. İçinde engelli vatandaşlarımızın da olacağı 750 ile 1000 arasında işçi alımı planlanıyor. Çaykur hiç bir adaletsizliğe mahal bırakmadan, bir tek kişinin dahi istisnai olarak girmesine zemin hazırlamadan sadece noter huzurunda kura ile bu alımların gerçekleşmesini arzu ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlçelerdeki Projeler de Yakından Takip Ediliyor

Rize’nin ilçelerinde devam eden projelere de değinen Milletvekili Avcı, “Ayder’deki 1700 araçlık otoparkın ihalesi gerçekleştirildi ve çalışmalar başladı. Asıl kentsel dönüşüm çalışması iki etap halinde düşünülüyor. Bunlardan bir tanesi mevcut plana uygun olmayan otellerin başka bölgeye nakledilmesi. TOKİ Başkanlığımız burayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. 3. Etap ise mevcut Ayder Kaplıcalarının bulunduğu yerde planlanıyor. Oradaki vatandaşlarımızı da mağdur etmeden onlarla birlikte süreci gerçekleştirmek istiyoruz.

Özelikle yaz aylarında Çamlıhemşin vadisinde ciddi bir trafik sorunu yaşıyoruz. Karadeniz sahil yolundan Çamlıhemşin’e kadar duble yol ve Çamlıhemşin ile Ayder arasındaki yolun da iyileştirilmesi ile ilgili çalışma var. Bu yıl içinde ihale etmek gibi bir çabamız var.

Ardeşen’de bir millet bahçesi yapıyoruz. Denize dolgu ile yapacağız. Pazar’ın mevcut tünelinin çıkışında ciddi bir kavis var. Yolu biraz daha dışarı atarak o kavisi almak istiyoruz. Hem de Pazar’a bir millet bahçesi kazandırmak istiyoruz.

Hemşin kentsel dönüşümü son sürat devam ediyor sona geldik. Yeni oluşacak Hemşin fotoğrafı Rize’nin en özel fotoğrafı olacak. Rize’nin turizmini pazarlayacak en önemli fotoğraf olacak. Hemşin’in arkasını bir şekilde açmak lazım Hemşin’i Çamlıhemşin’e bağlamamız lazım oradan yeni bir yol oluşturacağız. Çayeli Hemşin yolu devam ediyor. Kalkandere’de bir TOKİ konutları çalışması var. Kalkandere’nin bir tünel projesi var. Kalkandere merkezi organize sanayi bölgesine bağlayacak bir tünel çalışmamamız var.

İkizdere’de bir turizm köyü inşa etmeye çalışıyoruz. Turizm bakanımızı da bölgeye götürdük. Beğendiği yerler var. Örnek bir turizm köyü inşa edersek Rize’nin esasında bütün köyleri turizm köyü

olarak planlanabilir bu özellikten istifade etmemiz lazım. Çayeli devlet hastanesi projemiz vardı yer problemi vardı. Onu da çözdük. Yakın bir zamanda Çayeli devlet hastanesinin yapımına başlayacağız. Fındıklı’da bir sporcu kampı yapıyoruz. Sona doğru geldik.” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI