Meclis açılıyor

24.Dönem4.Yasama yılı bugün başlayacak.

SİYASET 1.10.2013 07:55:55 11 0
Meclis açılıyor



TBMM’nin 24. Dönem 4. Yasama Yılı, bugün başlayacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 11. Cumhurbaşkanı sıfatı ile son kez Genel Kurula seslenecek. Aynı gün Ergenekon davasında 12 yıl 6 ay hapis cezası alan, ancak tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak 5 Ağustos’ta tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, milletvekili yeminini edecek. Meclisi bekleyen ilk gündem maddesi ise Suriye tezkeresi.
 
Meclis’te ilk gündem tezkere

TBMM Genel Kurulu, 2,5 aylık tatilin ardından bugün 24. Dönem 4. Yasama Yılı’na başlıyor. Meclis gündeminin en önemli maddesini Suriye Tezkeresi oluşturuyor. Yeni Yasama Yılı, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in saat 15.00’te TBMM Genel Kurul’unda birleşimi açması ve sunuş konuşması ile başlayacak. Ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bir daha seçilmezse 11. Cumhurbaşkanı sıfatıyla son kez yeni yasama yılı açış konuşmasını gerçekleştirecek.
1 Ekim’de, Ergenekon Davası’nda 12 yıl 6 ay hapis cezası alan, ancak tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak 5 Ağustos’ta tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal da, milletvekili yeminini edecek.
TBMM’yi yoğun bir gündem de bekliyor. Meclis’in ilk ana gündem maddesinin, bir yıllık süresi 4 Ekim’de dolacak olan Suriye tezkeresi olması planlanıyor. Tezkerenin, Çarşamba veya Perşembe günü Genel Kurul’da görüşülmesi bekleniyor. Suriye tezkeresinin, süresi 17 Ekim’de dolacak olan Irak tezkeresiyle birleştirileceği dile getiriliyor. Meclis, tezkerenin ardından ikinci mesaisini, “tam gün” ile ilgili torba kanun tasarı için harcayacak. Tüketici haklarını yeniden düzenleyen, Tüketiciyi Koruma Kanunu Tasarısı da Genel Kurul da görüşülecek ilk tasarılar arasında yer alıyor. 
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI