Kocaköprü olmadı.Yeni yer aranıyor!

Bu kez Yeşilköy ve Sivrikale'de arsa bakılıyor!

SİYASET 1.09.2013 17:48:48 51 0
Kocaköprü olmadı.Yeni yer aranıyor!




Pazar’da, Çaykur’a ait yaklaşık 50 dönüm arazide yan yana kurulu bulunan Pazar ve Kirazlık çay fabrikalarının, buradan kaldırılarak yerine kapasitesi yükseltilmiş tek fabrika yapılması için başlatılan çalışmalar kapsamında ilçenin muhtelif yerlerindeki araziler değerlendirmeye alındı.

AK Parti Pazar İlçe başkanı Adem Yıldız, Belediye Başkanı Ahmet Basa ile Sivrikale Köyü’ndeki hazineye ait arazide incelemelerde bulundu.

Köy Muhtarı İsmail Hakkı Pınarbaş ve AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Yıldırım’ın da katıldığı incelemeler sonrası açıklamada bulunan Yıldız, “Pazar’ın önünü açacak proje olarak gördüğümüz çay fabrikalarının taşınması için arazi inceleme çalışmalarında bulunuyoruz. Projeyle 130 ve 150 ton kapasiteli Pazar ve Kirazlık çay fabrikalarının yerine daha uygun bir yerde 400 ton kapasiteli modern bir çay fabrikası kurulacak. Böylece hem 120 ton daha fazla işleme kapasitesine sahip modern bir fabrikaya sahip olacağız hem de Pazar ile Hamidiye arasındaki mesafeyi kısaltacak, Pazar’ı doğuya doğru genişletecek önemli bir dönüşüm başlayacak.” dedi.

Başkan Yıldız, daha önceden yıkılacak fabrikaların yerine yeni fabrikayı Çaykur’un Hemşin yolu üzerindeki boş arazisine kurmayı hedeflediklerini ancak projenin genişletilerek değiştirildiğini de ifade ederek, “400 ton kapasiteli bir fabrika Hemşin yolu üzerindeki Çaykur’a ait arazide teknik olarak kurulamıyor. Hemşin yolu üzerindeki araziye 120 tonluk ayrı bir fabrika kurulacak. Çaykur, bunu yatırım planına aldı ve ilk ödenekte de inşaata başlayacak. Biz 400 tonluk bir başka fabrika daha kuracağız. Yeşilköy, Sivrikale yönünde Genel Müdür bir yer beğenmiş ve biz de o alanda bugün inleme yaptık. Arazi geniş ve müsait ancak biraz yol sorunu gözüküyor. Alternatif yolları incelemeye aldık. Bunun dışında farklı yerlerimiz de var. Kısa sürede yer gösterip projeyi başlatacağız.” diye konuştu.

Pazar belediye Başkanı Ahmet Basa ise yaptığı açıklamada, belediye olarak projenin destekçisi olduklarını ve tüm imkânlarıyla konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini kaydetti.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI