Kılıçdaroğlu Sarıgül'den korkmuyor

Genel başkanlık iddiaları için 'Korkum yok' dedi.

SİYASET 30.09.2013 09:13:13 9 0
Kılıçdaroğlu Sarıgül





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son zamanlarda gündeme gelen 'Mustafa Sarıgül’ün gözünü CHP Genel Başkanlığına diktiği' ile ilgili ilk kez konuştu.


Kılıçdaroğlu, Sarıgül ile ilgili bir endişesi olmadığını belirterek, 'Daha CHP’ye gelmeden, üyeliği kabul edilmeden ‘vay gelirse genel başkan olur önünü keseyim’, bunlar eski hastalıktır. CHP bu hastalıktan kurtulacak. Kişi gelir, partiye üye olduktan sonra genel başkan olmak istiyorsa adaylık için başvurur, yarışır, parti istiyorsa başkan olur, bu kadar basit.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas’ta yayın yapan yerel bir TV kanalına konuk oldu. CHP Genel Merkezi'nden soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün partiye üyeliği ile İstanbul Belediye Başkan adaylığı konularında konuştu.

“SARIGÜL ÜYE OLDUKTAN SONRA ANKETTE ÖNE ÇIKARSA…”

Mustafa Sarıgül ile genel başkan olduktan sonra bir kez hava alanında karşılaştığını anlatan Kılıçdaroğlu, “Birbirimize başarılar diledik. Onun dışında bir görüşmemiz olmadı.” diye belirtti.

“Sayın Sarıgül partimize gelmek istiyor. Gelmenin koşulları bellidir. Daha önce partiden ihraç edildiği için parti meclisinin kararı gerekiyor. Bunun için partiye başvurarak üyelik talebinde bulunması lazım.” diyen CHP Genel Başkanı şöyle devam etti: “Bu talebi parti meclisine sunmamız gerekiyor. Meclis de gizli oyla kabul veya reddi yönünde oy kullanıyor. Parti meclisi kabul ettikten sonra o da CHP’li olarak yoluna devam edecek. Ondan sonra anakent belediye başkanlığı gündeme gelecek. Yaptığımız kamuoyu yoklamalarında ismi çok ön plana çıkarsa Sayın Sarıgül olabilir.”

Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye geçip geçmeyeceği ile ilgili süreci medyadan okuduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Sarıgül’ün partiye geçiş süreciyle ilgili bir başvurusu gelmediğini, bunları medyadan takip ettiğini aktardı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Medya yazıyor biz de oradan okuyoruz. Partimize ulaşmış herhangi bir dilekçesi yok şu anda. Eski partililerimiz vardı, daha önce ihraç edilen. Onlar dilekçeyle başvurdu. Parti meclisimiz üyeliklerini kabul etti. Kim olursa olsun, partimize üye olmak isteyen hepsini kabul ederiz.”

“SARIGÜL İLE İLGİLİ GENEL BAŞKANLIK ENDİŞEM YOK”

'Son zamanlarda Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye genel başkan olacağı söyleniyor. Sizin bu konuda bir endişeniz var mı?' sorusu üzerine bu konuda bir endişe taşımadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, her CHP’linin genel başkanlığı düşünebileceğini dile getirerek şöyle devam etti: “Ne bir endişem ne de bir önyargım var. Her CHP’li kendini genel başkan olarak görebilir. Buna da saygı göstereceksiniz. Buna kararı kurultay verir, işin özü budur. Daha CHP’ye gelmeden, üyeliği kabul edilmeden ‘vay gelirse genel başkan olur, önünü keseyim’, bunlar eski hastalıklardır. CHP bu hastalıktan kurtulacak. Kişi gelir, partiye üye olduktan sonra genel başkan olmak istiyorsa adaylık için başvurur, yarışır, parti istiyorsa başkan olur, bu kadar basit.”

“ONLARA SIRA HENÜZ GELMEDİ”

Yerel seçimlerde büyükşehirlerde adayları ile ilgili İstanbul, Ankara ve İzmir’de öne çıkan adayları olup olmadığı yönündeki bir soruyu ise Kılıçdaroğlu şöyle cevapladı: 'Kendi aramızda çalışmalarını sürdürüyoruz. Ankara, İstanbul ve İzmir’e henüz sıra gelmedi. Ona da sıra geldiği zaman çalışma yapılır.”

“EVLİ ERKEKLER DE EŞİYLE TARTIŞABİLİR”

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda CHP’li milletvekilleri Atilla Kart ve Süheyl Batum’un tartışmasıyla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, tartışmayı evli erkeğin eşiyle tartışmasına benzetti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Orası bir komisyon, milletvekilleri orada fikirlerini rahatlıkla söyleyecek. Bir milletvekili, diğeriyle farklı konuştu diye, komisyonda konuşmayıp da nerede konuşacaklar. Uzlaşma zemini değil mi orası? CHP’li olması fark etmez. Diğer partilerin vekilleri de aralarında tartışıyor. İnsanlar en çok kimle tartışır, evli erkekler, eşleriyle. Bu gayet doğal değil mi. Hayatın her alanında var. Düşünceler ifade edilir tartışılır. Bazen kızılır bazen üzülür. Sonunda barışılır. Bu tartışma insanın doğasında olan bir şey. Siz bir Anayasa yapıyorsunuz.-internethaber- 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı