Kasap,Çay bize dede yadigarıdır

ÇAY ÇARŞISI ÇAYI YAŞATACAK

SİYASET 24.03.2014 15:50:41 37 0
Kasap,Çay bize dede yadigarıdır

Ak Parti Rize Belediye Başkan Adayı Reşat Kasap, seçim çalışmaları kapsamında halka buluşmaya, sorunları dinlemeye ve çözüm önerileri sunmaya devam ediyor.

Kendisi ve ekibiyle birlikte daima vatandaşların isteklerini ön planda bulunduracaklarını söyleyen Kasap, özellikle Rize’ye ait değerlerin geliştirilmesi, yaşatılması ve gerek yurt içi gerekse yurt dışında daha iyi tanıtılması için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Esnaf ve halktan çayın geliştirilmesi, tanıtımının yapılması noktasında istekler aldıklarını belirten Kasap, çayın yetiştirme koşullarını, zorlu doğa koşullarında insanların emeklerinin betimleneceği ve çayın tüm yönleriyle tanıtılacağı bir çay çarşısı yapacaklarını kaydetti.

ÇAYIN SERÜVENİ ANLATILACAK

Çayın Rize’yi anlatan en güzel olgu olduğunu söyleyen Kasap, insanımızın yaşamında büyük yer edinmiş çay tarımının kültürümüzle bir bütün oluşturduğunu ifade etti.

Çayın tarladan bardağa olan yolculuğunun betimlenerek anlatılacağını ifade eden Kasap, “Yöremizde çay tarımı doğanın zorluklarına karşı büyük emekler verilerek yapılmaktadır. Bardaktan içilmesi çok kolaydır ancak tarladan toplanması, engebeli arazide insanımızın ellerinden geçmesi, annelerimizin sırtında taşınması, anlatılması gereken bir öyküdür. Oluşturacağımız çay çarşısında bütün bunlar gerçek hikayelere dayandırılarak anlatılacaktır” dedi.

NESLİMİZİ ÇAYA BORÇLUYUZ

Uzun yıllardır yörede çay tarımının yapıldığını belirten Kasap, çayın ekonomiye olan katsından dolayı yadsınamaz bir değere sahip olduğunu söyledi.

Çaydan ekmek yemeyenin olmadığını ve dolaylı olarak her insanın çayın oluşturduğu ekonomik döngüden faydalandığını ifade eden Kasap, “Çaya manevi değer katmak adına çay çarşımızda bütün bu yaşanmışlıklar ele alınacaktır. Doğu Karadeniz bölgesinin lokomotifi niteliğindeki çayı ancak bu şekilde tanıtarak yaşatabiliriz. Gönül borcu olarak üstlenmemiz gerek sorumluluklar var. Çay, bize dede yadigarıdır ve bu mirası yaşatmak, tanıtmak, geliştirmek en büyük görevimizdir. Neslin bu noktalara gelişinde çayın önemi tartışılamaz niteliktedir” şeklinde konuştu.

MİSAFİRLER HER TÜRLÜ ÇAYI BULACAK

Çay çarşısının içerisinde yörede yetişen çayların her çeşidinin olacağını söyleyen Kasap, gelen turistlerin istedikleri çayı buradan temin edebileceklerini belirtti.

Rize Ticaret Borsasıyla birlikte projeyi gerçekleştireceklerini kaydeden Kasap, “Rize’nin tüm sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve ticaret kuruluşlarından görüşler alınarak çay çarşısını oluşturacağız. Bu çarşıda gelen misafirlerimiz aradıkları bütün çay çeşitlerini bulabilecektir. Rize ve çayımız için hayati derecede önem arz eden bir projedir” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI