Karal Dere ıslahları devam ediyor!

Derelerimizi daha bariz bir şekilde denizlerimize kavuşturmak için çalışıyoruz!

SİYASET 3.09.2013 16:03:03 24 0
Karal Dere ıslahları devam ediyor!




               KARAL 'ISLAHLAR DEVAM EDİYOR'

               AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Rize'de Merkeze Bağlı İki Derenin Daha Islah Edileceğini Söyledi.

                AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Rize'de ıslahı tamamlanmış ve yapımına devam edilen çalışmaların yanı sıra Rize'de merkez hamam deresi ve merkez kale deresinin ıslahı için ilk adımların atıldığını, bu derelerin ıslahı için ihale sürecinin tamamlandığını belirtti.

                Rize'de derelerin taşması sonucunda geçmişte yaşanmış sel felaketlerinin bir kez daha yaşanmaması için gayret sarf ettiklerini belirten Karal 'hepimizin bildiği gibi Rize çok yağış alan bir şehir. Öyle ki, Rize'de zaman zaman dört ila beş gün aralıksız süren ve şiddetinde değişkenlik saptanan yağmurlar meydana gelmektedir. Geçmişimizde uzun süreli yağmurların ardından gelen felaketler, acı hatıralar olarak tarihimize işlendi. Gerek can kaybı gerekse mal kaybı olmak üzere zor günler yaşadık. Şimdi o acıları yaşamamak, şehrimizin görüntüsünü daha da güzel kılmak, derelerimizin üzerini açarak turizm açısından görsel bir cazibe oluşturmak, derelerimizi daha bariz bir şekilde denizlerimize kavuşturmak için çalışıyoruz' şeklinde konuştu.

                Islahı yapılacak Hamam deresi ve Kale Deresi hakkında teknik bilgiler veren Karal  'derelerimiz ihaleye çıktı. Gerçekleşecek olan taşkın koruma inşaatları çerçevesinde Rize merkez hamam deremizde 2.758 metre çift taraflı duvar, 8 adet menfez, 3 adet araç köprüsü, 4 adet yaya köprüsü, 6 adet tersip bendi ve 2 adet ıslah sekisi bulunacaktır. Yine aynı şekilde taşkın koruma inşaatı yapılacak olan Rize merkez kale deremizde 5.136 metre çift duvar, 3 adet menfez, 7 adet araç köprüsü, 7 adet yaya köprüsü ve 4 adet tersip bendi bulunacaktır. Şimdiden Rize'mize hayırlı olsun' ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI