KABİNE DEĞİŞİYOR...

Erdoğan’ın kabine revizyonu 20 Aralık’ta tamamlanacak bütçe görüşmelerinin ardından gerçekleştirilecek.

SİYASET 11.12.2013 21:54:54 15 0
KABİNE DEĞİŞİYOR...




Yerel seçimde aday gösterilecek Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın yerine Milli Savunma Bakanı Yılmaz’ın talip olduğu konuşuluyor. Adalet’e Haluk İpek, Mustafa Şentop, Mahir Ünal, İdris Şahin isimleri geçiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, büyük önem verdiği yerel seçimler için aday açıklamalarına 14 Aralık’ta Antalya’da nokta koyacak. 13 Aralık’ta İzmir’de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın adaylığını resmileştirecek olan Erdoğan, 14 Aralık’ta ise Antalya’da seçim yarışına Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel ile gireceklerini ilan edecek. AK Parti kurmaylarının verdiği bilgiye göre, Erdoğan’ın merakla beklenen kabine revizyonu ise 20 Aralık’ta tamamlanacak bütçe görüşmelerinin ardından gerçekleştirilecek.

Son toplantı 16 Aralık’ta

Bu çerçevede 16 Aralık’ta yapılması planlanan Bakanlar Kurulu, aday bakanlar için veda toplantısı niteliği taşıyacak. Revizyonun kapsamının aday bakanlarla sınırlı tutulup tutulmayacağı merak edilirken, aday gösterilen bakanların yerine pek çok “aday bakan” ismi telaffuz ediliyor. Kulislerde 2007 seçimlerinde anayasa gereği Binali Yıldırım’ın yerine “seçim dönemi bakanı” olarak görev yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın, kısa süreli oturduğu bu koltuğa yeniden talip olduğu konuşuluyor. TBMM İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı İdris Güllüce ve geçmişte Denizcilik Müsteşarlığı, DLH ve DHM’de üst düzey yöneticilik yapan Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın da “bakanlık” beklentisinde olduğu dillendiriliyor.

Ergin’in yerine Bozdağ mı?

Kabinede yerine kimin geleceği en çok merak edilen isim ise çözüm sürecinde BDP’lilerle sürekli temas halinde bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin. Parti kulislerinde Ergin’den boşalacak koltuk için ise AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile Çankırı Milletvekili İdris Şahin’in isimleri telaffuz ediliyor. Erdoğan’ın Adalet Bakanlığı’na dışarıdan yeni bir isim atamak yerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ı kaydırabileceği de konuşuluyor.

Yine kadın bakan mı?

Gaziantep’te aday gösterilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yerine gelebilecek isimler arasında Erdoğan’ın danışmanlığını da yürüten İstanbul Milletvekili Halide İncekara, MKYK üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül’ün adı dillendirilirken, bakanlık hayali kuran bazı vekiller “Aile Bakanı’nın kadın olması şart mı? Bir kere de bu koltuğa erkek gelemez mi?” esprisini yapıyor.

ŞEBNEM HOŞGÖR / VATAN 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı