İYİ PARTİ İL KONGRESİ GERÇEKLEŞTİ

Kemalettin Akgök İl Başkanı Seçildi!

SİYASET 16.07.2020 13:43:26 45 0
İYİ PARTİ İL KONGRESİ GERÇEKLEŞTİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Tahsin Arslan’ın ve Kemalettin Akgök’ün aday gösterildiği İYİ Parti Artvin 2. Olağan İl Kongresinde her iki adayında 204’er oy olması nedeniyle İl Seçim Kuruluna gidildi. Adliyede kura seçimi sonucunda Kemalettin Akgök İl Başkanı seçildi.

Artvin Şelale Düğün Salonunda yapılan İYİ Parti 2. Olağan il Kongresi’ne Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, İYİ Parti Eski İl Başkanı Necati Kaşıkçı, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Dursun Çolak, Sarıyer Kadın Kolları Başkanı Nazmiye Akaltın, İYİ partili delege ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede yönetim kurulu faaliyet raporu ve gelir gider hesapları okunarak oy birliği ile ibra edildi.

Faaliyet raporu ve hesap raporunun arından Kongrede İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kongreye gönderdiği mesaj okundu.

Kongrede İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Dursun Çolak kısa bir konuşma yaptı. Çolak yaptığı konuşmada; “İktidarın ülkemize getirdiği durum ortada! Ülkemizde ayrıştırma, ciddi bir kutuplaşma, ekonominin dibe vurumu, dış politikada çöküş, ülke içi huzurun tamamen kaybolduğu bu süreçte sizleri genel başkanımızın önderliğinde Sayın Meral Akşener’in önderliğinde İYİ Parti bugün 2. Yılını dolu dolu yaşamakta. Ve bugün ki gördüğüm katılım, coşku Artvin’de İyi Parti’nin çok hızlı bir şekilde yol yürüdüğünü çok iyi bir şekilde Türkiye siyasetine katkıda bulunduğunu gösteriyor. Buraya bu yoğunlukta katılım gösterdiniz. Bizleri ve genel merkezi gerçekten çok mutlu etti. Bunu bilmenizi istiyorum.” dedi.

Çolak konuşmasının devamında; “Sayın genel başkanımızın Meral Akşener hanımefendinin ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkanımız Koray Aydın beyin sizlere ayrı ayrı selamlar var. Çok değerli arkadaşlarım bu pandemi süreci gösterdi ki ülkemiz iyi yönetilmiyor. Ancak Sayın Meral Akşener sürekli sosyal medyada olsun, parti teşkilatlarında olsun ülkemizin yaşamış olduğu sorunları ve milletimizin düşmüş olduğu bu sıkıntılı süreçlerden nasıl çıkılacağını sürekli ifade etmesi ve meclisteki vekillerimizin vermiş olduğu önergeler onay vermemiştir. Ama yaşanılan süreç ilahi takdir şudur ki; daha sonra ki aşamada o önergelerin iler bugün onaylanarak ülkenin bulunduğu sıkıntılardan bir nebzede olsa çıkılmasını sağlamıştır. Bu İYİ Parti’nin gücüdür. Bu genel başkanımızın etkisidir. Bu bizim için büyük başarıdır. Siz Artvin’deki hemşerilerim bugün yapacağımız kongrede kazananın iyi parti olacağını görüyorum.

Artvin’in sorunları var. Artvin’de yaşayan insanların sıkıntıları var. Ama bugün ülkeyi yönetenler Artvin’de yaşayan insanların sıkıntılarını değil kendilerini ilgilendiren, kararlarla yandaşlarını bir yerlere taşımak için yapmış oldukları bir siyaset var. Açılan

madenler yapılan HES’ler buradaki insanları mağdur etmiş ve gelecek kaygısı oluşturan bir sürece sokmuştur. İnşallah İYİ Parti önderliğinde bu sorunlar çözülecek. İnşallah bu sorunları aşacağız.” İfadelerini kullandı.

Çolak konuşmasının ardından kongrenin 4. Maddesine geçildi.

Kongrede adaylar da konuşma yaptı. Adaylardan Tahsin Arslan yaptığı konuşmada; “Dünyanın başına bela olan koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Arslan konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Bugün burada seçilecek olan insanların yarın Artvin siyasetine yön verecek, memleketi yönetecek kadrolar olacaktır. Bizler ben daha iyi yaparım iddiasıyla yola çıktık. Onun için arkadaşlarıma ve kadroma güveniyorum. Bizler, her partilimiz başkan olma kapasitesine sahip insanlarız. U sebeple aday arkadaşımı kutluyorum. Başarılar diliyorum. Kim seçilirse bu görevi laikiyle yapacağına inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

Arslan’ın ardımdan diğer aday Kemalettin Akgök bir konuşma yaptı. Akgök yaptığı konuşmada; “Büyük olsun hepimizin olsun diyerek çıktığımız bu yolda emin adımlarla kendimize düştür edindiğimiz ilkeler doğrultusunda şahsım ve ekibim ile birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Giderek büyüyen ve gelişen iyi ailesinin tüm üyeleri bizim için çok kıymetlidirler. İlçe başkanlarımızın hepsi bizim için dava ve yol arkadaşlarımızdır. Bizler yönetmeye değil hizmet etmek için geliyoruz. Biz attığımız tüm adımları yarın kongrenin ardında birbirimizi kucaklamaya hiçbir engel yoktur. Kongremiz vatanımıza milletimize ve partimize hayırlı olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kongrede yapılan konuşmaların ardından sandığa gidildi. Her iki adayında 204’er oy olması, sandıktan eşit oyun çıkması nedeni ile yüksek seçim kuruluna gidilerek orada çekilen kuranın ardından İYİ Parti Artvin 2. Olağan İl Kongresi’nde kazanan aday kemalettin Akgök oldu. Akgök İyi Parti Artvin İl Başkanı seçildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI