İl Başkanı Avcı Köylerdeki Sorunları Yerinde Dinledi

AK Parti Rize İl başkanı Muhammed Avcı Kömürcüler Kocatepe ve Yolveren köylerini ziyaret ederek sorunları ve çalışmaları yerinde inceledi.

SİYASET 4.04.2018 13:00:20 63 0
İl Başkanı Avcı Köylerdeki Sorunları Yerinde Dinledi

RİZE-İl başkanı Muhammed Avcı beraberindeki İl Başkan Yardımcısı Ali Avcılar, Merkez İlçe Başkanı İshak Alim, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, il genel meclis üyeleri, AFAD İl Müdür Şakir Kurk ve Özel İdare Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş’la birlikte Köprülü Kocatepe ve Yolveren köylerini ziyaret ederek köy halkıyla bir araya geldiler. Köylerin sorunlarını dinlediler.

2015 yılında başlayan ve devam eden köydeki kaymalar ve bu kaymalar neticesinde oturulmaz raporu verilen evlerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

İl başkanı Avcı Köprülü köyünde yaptığı konuşmada köydeki kaymaların yaşanmasının hemen akabinde o zaman ki Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’la birlikte köyü ziyaret ettiklerini ve gerekli çalışmaların yapılması için talimatların verildiğini hatırlatarak, “ Bu sorunların yaşandığı dönemde ilgili başbakan yardımcımızla köyümüze gelmiştik. Daha sonra üniversite tarafından raporlar hazırlandı ve ilgili kurumlara bu raporlar yönlendirildi. Şimdi belli radikal kararlar alınması gerekiyor. Bugün burada olmamamızın sebebi daha önce ilgili arkadaşlarla biz bir kaç kez bir araya gelerek değerlendirmeler yaptık. Bugünde muhtarımız bizleri davet etti. Özellikle nakledeceğimiz evlerin yeriyle ilgili bir yer var orayı da görmemizi istedi. Biz hem orayı görelim hem de sizi dinleyelim dedik. Şimdiye kadar ne yaptığımızı da hem afet müdürümüz hem de il özel idare sekreterimiz size bir anlatsın istedik. Daha sonrada sizleri dinleyelim. Sizlerin sorunları ve şikayetleri bizler için önemlidir.” dedi

İl başkanı Avcı’nın konuşmasından sonra İl genel meclis başkanı Mehmet Kazancı, İl AFAD müdürü Şakir Kurk ve il özel idaresi genel sekreter vekili Salih Kurtuluş bölgede yaşanan kaymalar sonrası bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Köylülerin sorun ve önerilerini dinlediler. Daha sonra tahliye edilen evlerin yeniden yapılması için köylüler tarafından önerilen arazilerde incelemelerde bulunuldu.

İl başkanı Avcı ve beraberindekiler kömürcüler köyünün ardından Kocatepe ve Yolveren köylerini de ziyaret ettiler


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI