İl Başkanı Alim’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir mesajı yayınladı.

SİYASET 8.03.2021 11:10:08 23 0
İl Başkanı Alim’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir mesajı yayınladı.

İl Başkanı Alim mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur.

Gelecek nesillerin yetiştirilmesinde en büyük emeği veren kadınlarımız, milli ve manevi değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasında büyük pay sahibidir. Bu anlamda kadınlarımız hayatın bütün alanlarında aktif rol almış milletimiz ve ümmetimiz için önemli bir yere sahip olmuştur. Kadınlar, bizlerin baş tacı; annemiz, hayat arkadaşımız, kızımız, kardeşimiz, arkadaşımızdır.

Peygamberimiz “Cennet annelerin ayakları altındadır.” sözüyle kadınlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, bırakın dövmeyi; kadınlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış; hep güler yüzlü olmuştur. Dolayısıyla Peygamberimizin kadınlara karşı gösterdiği bu tavır, hepimiz için örnek olmalıdır.

Kadınlarımız milletimizi geleceğe taşıyan evlatlarımızı yetiştirdikleri gibi, siyaset, ekonomi, iş hayatı ve pek çok alanda çok önemli görevler üstlenmektedirler. Günümüzde kadınlarımız, eğitimden bilime, siyasetten sanata, ekonomik alandan kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde etmiştir.

Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmesi, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları büyük önem taşımaktadır.

AK Parti iktidarıyla birlikte hukuki ve toplumsal alanda atılan adımlarla. Kadınlarımıza sağlanan pozitif ayrımcılık ve kadın haklarının sağlamlaştırılması yönünde yapılan çalışmalar, kadınlarımızın toplum içindeki rolünü daha da güçlendirmiştir. En büyük arzumuz kadınlarımızın yurt ve dünya genelinde hayatın her alanında ekonomik, siyasal, kültürel ve sosyal olarak daha iyi düzeye gelmesidir.

Kadınlarımızı her platformda desteklemeye ve pozitif ayrımcılık anlayışı ile yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu vesilelerle başta tüm şehit anneleri ve eşleri olmak üzere; yaşamın her anında her türlü fedakarlıkta bulunan, her zaman yanımızda olan tüm fedakar kadınlarımızın Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı