HALİL BAKIRCI PAZAR'DA KONUŞTU!

YEREL DE MERKEZİ HÜKÜMETİN TEMPOSUNA ULAŞAMIYORUZ.

SİYASET 26.09.2013 17:52:52 16 0
HALİL BAKIRCI PAZAR





Ak Parti Pazar İlçesi 7.olağan toplantısında teşkilat mensuplarına seslenen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı çok önemli açıklamalar yaptı.

İki Ana başlık halinde yaptığı konuşmada Halil Bakırcı şunları açıkladı.

YEREL DE MERKEZİ HÜKÜMETİN TEMPOSUNA ULAŞAMIYORUZ.

 Bakırcı AK Parti Ülke genelinde başarılı Belediye başkanları sayesinde iktidar oldu. Ve hala ülkenin en güçlü partisi konumundadır. Diyerek sözlerine “Anavatan Partisini siyaset sahnesinden Yerel seçimlerdeki başarısızlık silmiştir. Aynı Şekilde CHP’de bugün iktidar olamıyorsa en önemli nedeni Yerel Yönetimlerdeki başarısızlıklarıdır.1984- 1989 yıllarında Anavatan Partisi fırtınası esiyordu. Yerelde olumsuz icraatlar bu partiyi silmede etkin rol oynadı.89-94 yıllarında ise SHP yani bugünün CHP si de Yerelde başarısızlıkla yıkıldı. Ardından 2002’de AK Parti iktidara geldi. Ve hala devam ediyor. Dikkat etmemiz gerekir. Yoksa aynı akıbet bizi de bulabilir. Bizim içimizde de Belediye başkanlarının bazıları maalesef itiraf ediyorum ki; Merkezi yönetimin temposunu yakalayamıyoruz. Hizmette çok gerilerde seyrediyoruz. Alınganlık yok. Kendi hizmetlerimizden çok Başbakanın kimliği ile oy toplama peşindeyiz. Beyoğlu Belediyesinde göreve başladığımı da Sayın Vekilimiz Nusret Bayraktar’da burada o dönem Belediye Başkanım idi. sabah 6.00 mesaiye başlar, gece 24.00 kadar görevimizin başındaydık. O ruh bizi Ak Parti iktidarı ile tanıştırdı. Bize dev ir edilen bu kutsal mirası biz layığı ile muhafaza edemiyoruz. Oralardan Allah nasip etti buralara geldik. Yarın ne olacağımız ise belli değildir.”diyerek son verdi.

İL ÖZEL İDERESİNİN PROJESİ DOĞRU UYGULAMASI İSE YANLIŞTIR.

“Köylerde Çöp sorununu çözmek için Kontiyerleri kontenjana göre muhtarlara dağıttılar. Bunların imhası için 14- 15 Çöp Kamyonu alındı. Peki, bu biriken çöpleri kimler nasıl ve nereye nakil edecek? Bunun hesabı neden yapılmadı? Daha işin başında olmamıza rağmen bugünden bu büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bu sorunu Belediyelerle ortak çözebilirlerdi. İlçe Belediyelerine Çöp Kamyonlarını tahsis ederek bu yerlerin çöp nakil işlemleri sorunsuz çözülebliridi. Şimdi Köylülerden ve muhtarlarımızdan birçok şikâyetler geliyor. Bugünkü uygulamayla da daha da artacak. Daha çok sıkıntı vermeden farklı bir yol veya proje ile sağlıklı hale getirilmelidir. Yoksa sorunlar bitmek yerine daha da artacaktır. Aynı şekilde Köylere verilen su hizmetleri de İlçe Belediyelerine devir edilmelidir. Yoksa yarın bu bölgelerde de farklı sıkıntı ve sorunlar yaşanacaktır. Arızlar olduğunda zamanında müdahale olunamayacak ve yapılan bu güzel hizmetler ise yok yere heba edilmiş olacaktır. Yine O ilçenin belediyesini kapısı çalınacaktır. Bu da zaman kaybına sebebiyet verecektir.”dedi  

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı