Haberal'ı gizlice ziyaret eden bakan

Haberal'ı geçen cuma günü Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde ziyaret edip ‘Geçmiş olsun' dedi.

SİYASET 8.10.2013 18:00:00 18 0
Haberal




Cezaevinde yaklaşık 5 yıl kalan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Mehmet Haberal geçen hafta TBMM'de yemin ederek resmen göreve başladı.

Cezaevinden çıktıktan sonra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ismin telefonla arayarak ‘geçmiş olsun' dediği Prof. Mehmet Haberal geçtiğimiz Cuma günü ise iktidar partisinin çok önemli bir ismi tarafından ziyaret edildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Milletvekili Haberal'ı Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne giderek ziyaret etti. Duyurulmayan ziyarette Arınç ve Haberal'ın yaklaşık bir saat baş başa görüştükleri öğrenildi.

Görüşmede Arınç'ın, Haberal'a ‘geçmiş olsun' dileğini ilettiği ve ağırlıklı olarak ünlü doktorun cezaevinde kaldığı sürecin konuşulduğu öğrenildi. Prof. Haberal'ın, Silivri Cezaevi'ndeki kötü şartları anlattığı ve bununla ilgili düzenlemeler yapılması gerektiğini söylediği belirtildi. Haberal'ın hem tutuklu milletvekillerinin hem de diğer hükümlü ve tutukluların yaşam şartlarının son derece kötü olduğunu ve küçük mekanlarda insanlık dışı şartlarda yaşamak zorunda bırakıldıklarını da ilettiği öğrenildi.

Toptan'la eski arkadaş

Eski TBMM Başkanı, AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan da eski arkadaşı olan Prof. Haberal'ın yemin töreninin ardından muhalefet kulisine giderek burada kendisine hem ‘geçmiş olsun' demiş hem de yemin için tebrik etmişti.

Parti Haberal'ın otelinde kuruldu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile dostlukları çok eskiye dayanan Prof. Haberal, AK Parti'nin kendisine ait Patalya Otel'de kurulduğu ve o dönemde kamuoyunun tepkisine maruz kaldığını anlatmıştı. Arınç, Haberal ve tutuklu diğer milletvekilleriyle ilgili zaman zaman açıklama yaparak, 'Milletvekili seçilmiş ve mazbatasını almış olmasına rağmen, parlamentoya gelerek ant içme fırsatı bulamayan arkadaşlarımız için üzülüyorum. Onların tutuklu kalması milli iradeye saygısızlıktır' demişti. (HABER 7)

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI