F-16'lar havalandı

Meclis'ten geçen Suriye tezkeresinin ardından ilk hamle.

SİYASET 5.10.2013 14:49:49 37 0
F-16



Suriye tezkeresinin Meclis'ten geçmesinin ardından Diyarbakır 2.Hava Kuvvet Komutanlığı'nda hareketli anlar yaşandı.

Suriye tezkeresinin Meclis'ten geçmesinin ardından Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda hareketli anlar yaşandı. Ardı ardına kalkan F-16 savaş uçakları, Suriye sınır hattı boyunca keşif uçuşları yaptı.

SAVAŞ UÇAKLARI 'VUR' EMRİ İLE HAVALANDI

Suriye'ye ilişkin hükümete verilen yetkinin süresinin bir yıl daha uzatılmasını öngören tezkere, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Suriye'de yaşanan çatışmalar sonucu sınırı aşan kurşun ve havan topları yüzünden 71 Türk vatandaşının hayatını kaybetmesi ve bir savaş uçağının Suriye güçleri tarafından düşürülmesinin ardından Türkiye, tezkere kararı alarak yeni angajman kurallarını devreye soktu. Sınır ötesi tezkerenin kabul edilmesiyle birlikte hareketlenen Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı 8. ana jet üssünden ardı ardına F-16 savaş uçaklarının havalandığı ve sınır hattı boyunca keşif uçuşu yaptıkları öğrenildi. Havalanan savaş uçaklarının tam mühimmatlı ve 'Vur' emri ile havalandığı belirtildi.

KEŞİF UÇUŞLARINA ARA VERİLMİYOR

Sınır ötesi tezkerenin görüşüldüğü an Diyarbakır'a, Konya, Bandırma ve Amasya Merzifon üslerinden birçok uçak sevk edildi. 24 saat keşif uçuşunu esas alan yetkililer, Diyarbakır'a uçak sevkıyatının bu sebeple yapıldığını ifade etti.(Haber 7) 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı