ESNAF SANATKÂRLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ YENİ BAŞKANI ALKAN OLDU

Artvin Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulunda yapılan seçimlerinde, Yaşar Tekin Alkan Başkan seçildi.

SİYASET 29.07.2021 11:32:58 117 0
ESNAF SANATKÂRLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ YENİ BAŞKANI ALKAN OLDU

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulunda yapılan seçimlerinde, Yaşar Tekin Alkan başkan seçildi. Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin Esnaf Sanatkarlar Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Olağan Genel Kurula, 24. Bölge Rize ve Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Güven Aksoy, 24. Bölge Rize ve Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkan Vekili Erol Ataman, Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Hakkı Seyhan, İl Ticaret Müdürü Bilal Taş ve Artvin Halk Bankası Şube Müdürü Kemal Kurt, kooperatif üyeleri katıldı.

Artvin Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı seçilen Yaşar Tekin Alkan yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İnşallah sizleri utandırmayız devraldığımız görevi başarılı bir şekilde devam ettirmeye çalışacağız herekse çok teşekkür ederim.“

Genel kurulda konuşan Artvin Belediye Başkanı ve bir önceki dönem Artvin Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Demirhan Elçin yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İçimde hiçbir uhde yok ben dava adamıyım. Babamda esnaftı. Biz esnaf geliriyle geçimini sağlayan bir aileyiz. Benim çocuklarımdan biri esnaflığa döndü biri de özel kurumda Artvin’de gelebileceği en iyi makama geldi. Onlara da teşekkür ediyorum.

Benim esas minnet duyduğum helallik istediklerim sizlersiniz. Bugün burada bütün Artvin’in esnafı yok burada kim var kooperatiften kredi almış ve kredi bakiyesi olan arkadaşlarımız var. Siz olmasaydınız ben belediye başkanı değildim. Ben bunu açık açık söylüyorum. Ben esnaf olduğum için size hizmet ettiğim için siz zaman zaman memnun olmasanız bile, ben dışarıda siyaseten meydana çıktığım zaman beni dövdürmediniz. Beni Belediye Başkanı siz yaptınız. Ben geldiğim yerleri bana gücü verenleri hiçbir zaman unutmadım. Belediye Başkanlığına bir parti aracılığıyla seçiliyorum içinizde hayatında mensup olduğum partiye oy vermeyen insanlar, belediye başkanlık seçiminde bana oy verdiler. Gözlerinin içine bakıyorum ağlayacağım geliyor.

Kooperatif Başkanlığım 38 sene devam etti. 1983’te 23 yaşında başladım bugün 61 yaşındayım tam 38 sene 1 ay oldu. Emek ettim. Çok farklı işler yaptık. Büyüklerim evlat gibi yetiştirdi küçüklerimde abi gibi bana baktı. Belediye Başkanı oldum, burası siyaset yeri değil ama bu 2 buçuk yıl içerisinde bir tane esnaf şunu söyleyemez, bu esnaf başkanı olarak geldi esnafı unuttu diyemez. Esnaf için belediyeden ne yapılması gerekiyorsa yapıyorum.

Benim bu görevlerde olmamdan rahatsız olanlarda var, benim partimin içerisinde de var başkalarında da var onlara da gözünüz aydın olsun kına yakın diyorum.

Benim burada başkan olmamdan da rahatsız olanlar var niye belediye başkanıymışım. Kanunen de hukuken de bir yasağı yok etik olmayan bir şey var mı o da yok. Ben belediye başkanı olduktan sonra mı kooperatif başkanı oldum o da yok. Belediye başkanlık gücümü kullanarak kooperatife bir şey mi yaptım o da yok. Ben kooperatifte ki gücümü kullanarak esnafın gücüyle belediye başkanı oldum. Belediye Başkanlığımdan hiç kimse rahatsız olmasın bilsinler ki daha uzun müddet bu başkanlığı da yapacağım.

Yasal olarak ne gerekiyorsa biz onu yerine getirdik. Esnaf Odaları Kanunu diyor ki Esnaf Odalarından İstifa etmen gerekiyor Belediye Başkanlığına aday olduğum gün istifa ettim. Kooperatiften istifa etmedim de buraya sürekli de gelmedim zaman ayıramadım ama her birinizin işini de yürütmeye çalıştım.

Yaşar kardeşimin size daha iyi temsil etmesi için ve ola ki bir yanlışı varsa sizin adınıza uyarmak için daha çok çalışacağım. Nerede tıkandıysalar ben orada olacağım.

Kıskananlar için söylüyorum, kıskanmayın gıpta edin ki uzayan kol bizim kolumuz olsun. Esnaf başkanımıza sahip çıkalım yanlış mı bir daha ki seçimde devirirsiniz ama o başkanken onun koluna girin esnafın hakları için herkese beraber gidin.

Bugüne kadar hep söyledim başta eşim, 2 evladım, 2 kızım(gelinim) 2’de torunum var bunlar bana fırsat vermemiş olsaydı size bu kadar hizmet edebilme şansım olmazdı. Onların zamanlarını çaldım, onların duygularını çaldım başka şeyler yaptım hiç pişman değilim öncelikle onlara teşekkür ediyorum haklarını helal etmesini istiyorum.

En çok helali siz hak ediyorsunuz ben 1983’te esnaf teşkilatında başladığım zaman eşimde yoktu çocuklarımda yoktu torunlarımda yoktu siz vardınız. Öncelikle sizin hakkınızı helal etmenizi istiyorum… Benim sizde hakkım yoktur varsa helali hoş olsun. Hepinizi teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız ben her zaman sizin yanınızda olmaya devam edeceğim.'

Başkan Yaşar Tekin Alkan’ın yönetim kurul asil üyeliğine, Mevlut Duyan, Cüneyt Dilber Öztürk, Fatma Gülenç ve İbrahim Özbayrak, Yönetim Kurulu Yedek Üyeliğine Mehmet Nuri Gümrükçü, Kemal Yıldırım, Mahmut Emre Altıparmak, Hüseyin Yıldırım, Erdal Özel, Denetleme Kurulu Asil Üyeliğine Nurettin Altuntaş, Mustafa Arslan Denetleme Kurulu Yedek Üyeliğine Dilek Özdemir, Adnan Dinçer Üst Kuruluş Bölge Birliği Asil Delegeliğine Yaşar Tekin Alkan, Mevlut Duyan Üst Kuruluş Bölge Yedek Delegeliğine Cüneyt Dilber Öztürk, İbrahim Özbayrak seçildiler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI