EMEKLİLERE SAHİP ÇIKTI

SALTUK DENİZ, EMEKLİLERE SAHİP ÇIKTI BİZLER YAŞAM SAVAŞI VERİYORUZ. YÜZDE 8'LİK ZAM BU YAŞAM KOŞULLARINDA HİÇ BİR ŞEY İFADE ETMİYOR

SİYASET 2.02.2021 17:22:58 23 0
EMEKLİLERE SAHİP ÇIKTI

Hayati Akbaş

RİZE-CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu zam biz emeklilere yeterli değil. Emekliler çok zor durumda, yaşam savaşı veriyoruz.

Bu pandemi sürecinde dengeli beslenemiyoruz. Emekli maaşları gıda, kira, elektrik, su, yakıta yetmiyor. Açıklanan enflasyon rakamları gerçek değil. Çıkıp marketleri gezsinler. Pazar yerlerini gezsinler. Geçtiğimiz yıl ile bu yılki fiyatları bırakın, son iki aylık sürede artan fiyatlara baksınlar. Emeklinin dar gelirlinin yaşamasını istemiyorlar”.

Asgari ücretin de, emekli maaşlarının da en az 4 bin 500 lira olması gerekir”

4 KİŞİLİK AİLE İÇİN AÇLIK SINIRI 2 BİN 590 TL

Saltuk Deniz açıklamalarına şöyle devam etti: “Ülkede dört kişilik bir aile için açlık sınırı 2 bin 590 lira ve yoksulluk sınırı 8 bin 436 lira iken, asgari ücretlilere yapılan zam ve TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla emeklilere yapılan zam oranlarının emeklileri ölüm sınırına getirdiği açıktır.

Birileri, işçi sınıfının, kıt kanaat geçinerek patronlara, hükümete boyun eğmesini istemektedir!

Birileri, emeklilerin evlerinde, üstelik böylesi zorlu bir pandemi sürecinde, ellerine geçmeden eriyen üç kuruş ile ölümü beklemesini istemektedir!

İlan ediyoruz; Biz hem asgari ücretli işçilere, hemde tüm emeklilere yapılan zulmün bize reva görülecek olan bu insanlık dışı zamların karşısında yılgınlığa kapılmayacağız. Meşru ve demokratik zeminde hak mücadelemizi sürdüreceğiz”.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı