Dr.AHMET BASA'DAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR.

AK PARTİ İLÇE DANIŞMA KURULUNDA NELERİ YAPIP,NELERİ YAPAMADIĞINI ANLATTI!

SİYASET 27.09.2013 07:54:54 18 0
Dr.AHMET BASA




Ak Parti Pazar İlçe başkanlığınca yapılan 7.olağan İlçe Meclis toplantısına katılan Pazar Belediye Başkanı Dr.Ahmet BASA gündemle ilgili açıklamalar da bulundu.


Belediye Başkanı Ahmet Basa da belediye çalışmalarından bahsederek,'Belediye çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Belediye olarak, çok şükür seçim kaygısı ile çalışma hiç bir zaman sergilemedik. Bulunduğumuz ilçenin en güzel şekilde hizmet almasını sağlamak için gayret ettik. Seçimlerin yapılacağı güne kadar da hiç seçim yokmuş gibi, yarın seçim olacakmış gibi çalışma yapacağız. Seçime endeksli olarak çalışma yapmadan yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Başkan Basa, seçimlere 6 ay gibi kısa bir zaman kaldığını ifade ederek, şöyle konuştu:
“4,5 yıl çok çabuk bir şekilde geçti. Vatandaşlara verdiğimiz sözlerin birçoğunu gerçekleştirdik. Fakat bir iki projeyi bizden kaynaklanmayan nedenlerden dolayı geciktirdik. Bunlardan birincisi kıyı düzenleme çalışmasıdır. Kıyı kenar kanunu daha çıkmadığı için bu projemizi gerçekleştiremedik. Tüm projelerimizi yetkili Bakanlığa verdik inşallah yasa çıktıktan sonra bu projede gerçekleşmiş olur. İnşallah bizim belediyemiz döneminde gerçekleştirilmiş olur. İkincisi de bizi maddi yönden çok ilgilendiren bir konudur. Köyde yaşayan vatandaşlarımızı seçim zamanı maalesef şehir merkezine indiremedik.”

Alt yapı çalışmalarına ve içme suyu projesine önem verdiklerini kaydeden Basa, “Geldiğimizde eksik bir su projesi ile karşılaşmıştık. Yani sanki 2009’dan sonra devam etmeyecekmiş gibi bir projeyi biz nasip olursa bir ay gibi süre içerisinde buna arıtma tesisi de dahil olmak üzere tamamlayarak Pazar halkımızın temiz ve sağlıklı su içmesini sağlayacağız. Ayrıca Hamidiye mevkisindeki yaklaşık 6 milyon Lira harcamayla derin deşarj ve kanalizasyon çalışmamızı inşallah hava şartları elverirse 1-2 ay içerisinde tamamlamış olacağız. Bu iki projeyi maddi imkanlarımız kısıtlı olmasına rağmen Rize ilinin hiçbir ilçesinde olmayan projeleri başarıyla gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bu çalışmaların dışında üst yapı, yol ve park çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Basa, “Asfalt ve parke döşeme çalışmalarımız devam etmektedir. Yeni yaptığımız Meydan Parkının haricinde Soğuksu Mahallesi sahil kesiminde 5 dönümlük alanda ikinci park projemizi gerçekleştireceğiz. Tüm projesi hazır olan park için yüzde beşini biz diğerini İller Bankası’ndan karşılayacağız. Bu projeyi de inşallah seçime kadar halkımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca Aile hekimliği için verdiğimiz bizim eski belediye hizmet binamızın tadilatı kısa bir süre sonra tamamlanacak. Diğer rutin çalışmalarımızı da yılbaşına kadar bitireceğiz” şeklinde konuştu. 
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI