Diyarbakırlılar Erdoğan'ı heyecanla bekliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'çözüm sürecini taçlandırmak istiyoruz' dediği ziyarete ev sahipliği yapacak Diyarbakır'da vatandaşlar haftasonunu heyecanla bekliyor.

SİYASET 14.11.2013 09:18:18 17 0
Diyarbakırlılar Erdoğan



Diyarbakırlılar Erdoğan'ı heyecanla bekliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'çözüm sürecini taçlandırmak istiyoruz' dediği ziyarete ev sahipliği yapacak Diyarbakır'da vatandaşlar haftasonunu heyecanla bekliyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın birlikte Diyarbakır'a gideceğini söyledi.
Çelik, bir muhabirin sorusu üzerine, 'Başbakan ile Arınç birlikte Diyarbakır'a gidecekler. Hiçbir problem yok. Başbakan'ın dediği gibi elini ovuşturanlar boşuna ovuşturmasınlar. Buradan onlara ekmek yok' dedi.


Diyarbakırlılar Başbakanın daveti üzerine kente gelecek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ve sanatçı Şivan Perver'i de ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.
Haftasonu gerçekleştirilecek ziyaret için hazırlıkların sürdüğü kentte vatandaşlardan Musa Yeşiltaş, bir barış sürecinin yaşandığını ve bu barış sürecin bazı aksaklıklara rağmen sürdüğüne inandığını söyledi.

IKBY Başkanı Barzani ve Perver'in Diyarbakır'a gelmesini olumlu bulduğunu belirten Yeşiltaş, 'Diyarbakırlılar düğün, dernek şeklinde sayın Başbakanı, Mesut Barzani'yi ve Şivan Perver'i karşılayacak' dedi.

'Sayın Şivan Perver'in memleketinden yoksun ve uzak kalmasının, özlem çekmesin ne kadar yanlış bir şey olduğu 37 yıl sonra anlaşılmıştır. Devletin bu yanlıştan dönmesi bir erdemdir. Tabi bu yasağı koyanlar şu an iktidarda olanlar değildir' diyen Yeşiltaş, bu yanlıştan dönülmesinin önemli olduğunu belirtti.
'Hayatta iken değerinin bilinmesi güzel'

Zübeyde Yegen ise Perver'in Diyarbakır'a gelmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, 'Herkes için barış ve huzur gelmesini ve bundan sonra insanlar arasındaki ayrımın kalkmasını temenni ediyoruz. Hepimiz aynı toprağın insanıyız. Hepimiz Adem ve Havva'nın çocuklarıyız' diye konuştu.

Ahmet Kaya'nın öldükten sonra bir şeylerin çözüme kavuştuğunu anlatan Yegen, şöyle dedi:

'Perver'in Ahmet Kaya'nın yaşadıklarını yaşamasını istemiyoruz. Hayatta iken değerinin bilinmesi güzel. Şivan Perver'in yıllar sonra ülkesine, toprağına dönmesinden daha güzel bir şey var mıdır? Ahmet Kaya uğruna mücadele ettiği şeylerin gerçekleştiğini göremedi. Keşke böyle olmasaydı.'

'Çözüm sürecinin sürmesini diliyoruz'

Nejat Yoldaş, ortamın rahatlamasının çok güzel olduğunu, herkesin buna ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, bundan sonra da güzel gelişmelerin yaşanmasını diledi.
Perver'in bölgenin ve bu toprakların çocuğu olduğunu, bu nedenle memleketine dönmesinin güzel bir haber olduğunu kaydeden Yoldaş, 'Genel olarak ortamın yumuşaması, Perver'in de gelip buna katkı sunması herkes için iyi bir gelişme. İnşallah bundan sonra demokratikleşme adımları ilerler, insanlar daha rahat nefes almaya başlar' dedi.

Vatandaşlardan Sibel Soyukaya ise tüm sanatçılar ve memleketinde yaşamak isteyenlerin özgürce yaşamasını dilediğini ifade ederek, sanatçıların öldüklerinde başka ülkelerde toprağa verilmek zorunda kalmamaları gerektiğini belirtti.
Düşüncelerini Kürtçe anlatan Adem Okur ise Perver'in Diyarbakır'a gelecek olmasını olumlu karşıladığını anlatarak, çözüm sürecinin devam etmesi ve sorunların çözülmesinin güzel gelişmeler olduğunu söyledi.

Okur, toplu nikah töreninde şarkılarını seslendirecek Perver'i dinlemeye gideceğini belirterek, 'İçimizden geçen güzel bir barış olmasıdır. Bölgemizde bir süredir ölümler yaşanmıyor. Çözüm sürecinin sürmesini diliyoruz' ifadelerini kullandı.(TRT TÜRK)
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI