Devletin zirvesinden Kurban Bayramı mesajı

Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu ve Cemil Çiçek bayram mesajlarını yayınladı...

SİYASET 14.10.2013 17:28:28 99 0
Devletin zirvesinden Kurban Bayramı mesajı





Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yayımladığı mesajında, Kurban Bayramı'nı kutlarken, bayramların manevi ikliminin toplumun tüm kesimlerini sardığını söyledi.

Gül, 'Kurban Bayramı'nın ülkemiz, halkımız, Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını, yakın coğrafyamız başta olmak üzere yaşanan acıların sona ermesini, Türkiye'de ve dünyada barış ve esenliğin hâkim olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında Cumhurbaşkanı Gül, milletimizi manevi iklimiyle saran, ortak bir ruhla kaynaştıran ve kucaklaştıran Kurban Bayramı'nı hep birlikte karşılamanın mutluluk ve heyecanı içinde bulunulduğumuzu belirtti. Gül, 'Bayramın getirdiği ulvi değerlerin; bizleri bütünleştiren sıcak ve samimi duyguların; toplumun tüm kesimlerini kuşatmasını, bu mübarek günlerin birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini diliyorum' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mesajında, şöyle dedi:

'Bayramın ülkemiz, halkımız, Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını, yakın coğrafyamız başta olmak üzere yaşanan acıların sona ermesini, Türkiye ve dünyada barış ve esenliğin hakim olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Herkesin yakınlarıyla birlikte, huzur içinde güzel bir bayram geçirmesini temenni ediyorum. Bu duygularla bütün vatandaşlarımın Bayramını kutluyorum.'

Cumhurbaşkanı Gül, toplumsal yaşamın temel taşı olan dini bayramların, sevgi, saygı, kardeşlik, barış gibi değerlerin yoğun hissedilmesine vesile olduğunu, diğer taraftan da insan olmanın erdemlerini güçlü bir şekilde hatırlattığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, halkın bayramların anlam ve öneminin idraki içinde, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmayı daima ön planda tutacaklarına ve ihtiyacı olanlara sahip çıkacaklarına olan inancını dile getirirken şunları söyledi:

'Güzel ülkemiz, kuruluşundan bu yana muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak, vatandaşlarının refah düzeyini yükseltmek ve en gelişmiş ülkelerin standartlarını hayatın her alanında geçerli kılmak için azimli bir gayretin içinde olmuştur. Ülkemizin başarıları çeşitli vesilelerle de ifade ettiğim gibi göz kamaştırıcıdır. Bugün Türkiye'nin küresel bir çekim merkezi haline gelmesi, yükselen bir merkez olarak gösterilmesi tesadüfi değildir.'

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, büyük bir özgüvenle, yarınlarına umutla baktığını, önümüzdeki süreçte barış, demokrasi ve ekonominin birbirini tamamlayan bir anlayışla ilerlemesi, reform sürecinin kararlılıkla devam ettirilmesinin bütüncül bir gelişmenin yolunu açacağını, birlik ve beraberliğimizi pekiştirip, ülkemizi hedeflerine daha da yaklaştıracağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, birlik ve beraberlikten aldıkları güçle, Türkiye'ye 'Ayak bağı' olma mahiyeti taşıyan tüm sorunların üzerine cesaretle gidildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:

'Burada önemli olan enerjimizi milletimizin beklentileri doğrultusunda harcamaktır. Sorunlarımızı elbirliğiyle çözecek iradeye, imkanlara ve siyasi istikrar başta olmak üzere önemli avantajlara sahibiz. İhtiyacımız olan yegâne unsur; birbirimizi anlamak, farklılıklarımıza saygı göstermek, birliğimizi ve dirliğimizi her şart altında muhafaza etmek; kendimize, milletimize ve devletimize güvenmektir. İnancım odur ki, bu güç ve potansiyel, Türkiye'yi daha yukarılara taşıyacaktır.'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mesajının sonunda, herkesin ve tüm İslam aleminin Bayramını kutladığını bildirirkern, 'Yarınlarımızın teminatı çocukların gözlerinden öptüğünü kaydederek, 'Bayram vesilesiyle şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı ifade ediyorum. Kutsal Hac görevini ifa eden vatandaşlarımızın sağlıkla ülkemize dönmelerini temenni ediyorum. Vatandaşlarımızdan trafikte daha dikkatli olmalarını, kurallara uymalarını rica ediyorum. Sizleri sevgi, muhabbet ve en samimi duygularımla selamlıyorum' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı mesajında demokratikleşme paketi vurgusu yaptı.

Başbakan Erdoğan, 'Bu çalışma ile milletimize layık olan birliği, bütünlüğü tekrar sağlamayı, Cumhuriyetimizi çok daha güçlü hale getirmeyi ileri demokrasi ile taçlandırmayı hedefliyoruz. Amacımız milletimizin sinesinde açılan yaraları iyleştirmektir' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ülkemizde çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu ve Kurban Bayramını buruk kutladığını dile getirdi.

Kemel Kılıçdaroğlu, 'Gelecek bayramlarımızın bayram gibi karşılanması ve kutlanması için attığımız her adımın ve ağzımızdan çıkan her sözün, hem bayram ruhuna uygun olması, hem de giderek ağırlaşan sorunların çözümüne katkıda bulunması, kardeşliğe, yardımlaşmaya, dayanışmaya, paylaşmaya, demokrasiye ve barışa hizmet etmesi gerekir. Bu sorumluluk, bu duygu ve bu düşüncelerle, Müslümanın Müslümana kırdırılmadığı, ülkemizde kardeşlerin kucaklaştığı, dünyada, bölgemizde ve ülkemizde barışın, özgürlüğün, hukukun, demokrasinin egemen olduğu bayramlarla, insanlık alemine, Müslüman dünyasına ve hepimize, refah, huzur, sağlık diliyor, Kurban Bayramımızı içtenlikle kutluyor, sevgiler saygılar sunuyorum'dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İnsanların biraz üzgün, kırgın, yılgın ve fazlasıyla kaygılı olduğuna dikkat çekti.

Devlet Bahçeli, Kaos içinde dalgalanan İslam coğrafyasının ve bütün din kardeşlerimizin huzur ve esenlik bulmasını, bunalımdan kurtulmalarını, karanlıktan çıkmalarını niyaz ediyor, bayramlarını tebrik ediyorum. Aziz milletimin, Türk dünyasının ve tüm vatandaşlarımın mübarek Kurban Bayramı'nı içtenlikle kutluyor, kurban ibadetlerinin Cenab-ı Allah katında kabul olmasını temenni ediyorum. Ayrıca hac farizası için kutsal topraklarda bulunan tüm kardeşlerimizi sevgi ve saygılarımla selamlıyor, dualarında olabilmeyi ve sağlıcakla dönmelerini içtenlikle diliyorum.' şeklinde mesajını sonlandırdı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek bayramların insanları birbirine yaklaştıran, dayanışma ve kaynaşmayı artıran, sevgi ve saygının gelişmesini sağlayan önemli günler olduğunu ifade etti.

Büyüklerin, eş, dost ve akrabanın unutulmadığı, çocukların sevindirildiği, yoksul ve yardıma muhtaçların gözetildiği bayram temennisinde bulunan Çiçek, 'Çocuklarımızın yüzünün gülmesi, birlik ve kardeşliğimizin, huzur ve istikrarın daim olması en temel arzumuzdur. Sorunlarımızın çözümünde uzlaşı ve işbirliğinden, nezaket ve saygıdan, demokratik kural ve geleneklerden vazgeçmememiz gerektiğine inanıyorum' dedi.(haber 7) 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI