Cumhurbaşkanlığı seçimleri masaya yattı

Gelişim TV'de yayınlanan B planının bu haftaki gündemi CHP Kurultayı ve konukları Tekin,Tarhan ve Güler'di...

SİYASET 16.08.2014 19:57:38 12 0
Cumhurbaşkanlığı seçimleri masaya yattı
Saltuk DENİZ
15.08.2014 Cuma günü yayınlanan B Planı isimli programı Utku Devrimsel sundu. Programın konukları ise uluslar arası ilişkiler uzmanı Gelişim Tv Genel Müdürü Turgay Terzibaş ve Ekonomist Gazeteci Saltuk Deniz’di.

Geçtiğimiz haftalarda tamamlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ele alındığı programda asıl tema Chp’de ki kurultay sesleriydi.

Çarpıcı açıklamaların yapıldığı bu programa Chp ye yön veren önemli isimler katıldı.

İlk katılımcı kurultay çağrısı yapan eski Yarsav başkanı Emine Ülker Tahran’dı. Tarhan açıklamasında belirlenen cumhurbaşkanı adayının kararıvericiler tarafından gerekli kurullar tarafından tartışılmadan anti demokratik olarak alınmış bir karar olarak yorumladı özellikle Kılıçdaroğlu’na muhalif gözüken vekillere yönelik çalışmadılar şimdi konuşuyorlar eleştirilerine ise Tarhan‘‘polemiğe girmek istemem benim geçmişim çalışmalarım başarılarım ortadır bu eleştirilerde bulunanlara kanıt sunmak zorunda değilim” dedi

Tarhan; ‘‘bir gün önce kurultaya gerek yok deyip bir gün sonra kurultay yapacağım denmesi açıkça tabanın kurultay istediğinin göstergesidir benim aday olmam önemli değil Türkiye’nin önünde büyük sorunlar var önemli olan CHP ilkelerine bağlı bir ısımın genel başkan olmasıdır. Türkiye zor dönemleri aşacak kadroları her zaman bulmuştur.” dedi.

Yayına telefonla katılan CHP genel sekreteri Tekin ise; yapılması düşünülen kurultayın bir ideolojik yarış olmadığını kendisinin 30 yıllık CHP li olduğunu belirterek ‘‘CHP de mkyk da parti meclislerinde 15 saate varan tartışmaları görmek mümkündür bu arkadaşlar haram havuz medya önünde bu tartışmaları yapmamalıydılar. Eğer parti içinde tartışma olanağı olmasaydı bende bu arkadaşların yanında olurdum. Bugün bu arkadaşların yaptıkları CHP dili değildir bu dil bugün iktidarın kullanmış olduğu dildir” dedi.

CHP milletvekili prof dr Birgül Ayman Güler ise ‘‘bu seçimde bütün yumurtalar bir sepete konulmuş ve cumhurbaşkanlığı Erdoğan’a teslim edilmiştir “dedi.

‘‘Çatı aday formülü benim partim CHP ve MHP ye ne yazık ki başarısızlık getirmiştir. Sayın genel başkan aradan günler geçmesine rağmen sonuca ilişkin bir açıklama yapmamıştır. Bizler bu başarısızlığı dile getirdik ancak hak etmediğimiz suçlamalarla karşı karşıya kaldık. Arkadaşlar 30 Martta da başarısız olmuşlardır bu seçimlerde de başarısız olmuşlardır. Yeni isimler kendini göstermeye başlamıştır. Bütünlüğü sağlayacak bir ismin etrafında birleşip desteğimizi ortaya koyacağız. Kurultay sonrası kazanan kaybeden olacak mı onu hep birlikte göreceğiz” dedi.


 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI