Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti İl Başkanı Atadı

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafından İl Başkanlığına Fatih Tahtalı Atandı

SİYASET 15.12.2019 15:59:05 57 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti İl Başkanı Atadı

Hayati Akbaş

ARTVİN-Av. Şenol Alpaslan'ın görevinden ayrılması sonrasında yapılan temayüller neticesinde Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan il Başkanı Atamasında son kararı verdi. AK Parti İl Başkanlığı için 3 isim Genel Merkez tarafından İstanbul Dolmabahçe sarayındaki mülakata çağrılırken, son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verirken, il başkanlığına Fatih Tahtalı atandı.

Av. Şenol Alpaslan'ın görevinden ayrılması sonrasında yapılan temayüller neticesinde Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan il Başkanı Atamasında son kararı verdi. AK Parti Genel Merkezi tarafından mülakata çağrılan Fatih Tahtalı, Yüksel Kantar ve Yeşim Bolluk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına çıkarılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Artvin İl Başkanlığı görevine Fatih Tahtalı’yı atadı.

Geçtiğimiz Pazartesi günü AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Muhammet Avcı ve Artvin İl koordinatörü İbrahim Aydemir'in başkanlığında gerçekleştirilen temayül yoklaması Sonucunda Fatih Tahtalı ve Yüksel Kantar ve Yeşim Bolluk olmak üzere 3 isim Genel merkeze davet edildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat kendisi tarafından İstanbul Dolmabahçe sarayında gerçekleştirilen yüz yüze görüşmeler ve yapılan değerlendirmeler sonucunda AK Parti Artvin İl Başkanlığı Görevine Fatih Tahtalı atandı. Fatih Tahtalı, AK Parti Artvin İl Kongresine kadar yeni bir yönetim kuracak ve bu yönetim kurulu ile birlikte de kongrede delegelerin oylarına talip olarak partiyi 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine hazırlayacak. Atamanın gerçekleşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Fatih Tahtalı ile birlikte medyaya poz verirken, ayrıca diğer adaylar Yüksel Kantar ve Yeşim Bolluk ve kısa bir süre önce istifa eden Şenol Alpaslan ile birlikte de poz vererek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Tahtalı ’ya yeni görevinde başarı temennisinde bulunarak Artvin’i yakından takip edeceğinin de ifade etti.

Fatih Tahtalı Kimdir?

14 Mart 1978 Artvin Doğumlu, olan Tahtalı, ilk ve ortaokulu Gazi ilköğretim okulunda, lise öğrenimini ise Kazım Karabekir Lisesi'nden tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi inşaat fakültesinden 2000 yılında inşaat mühendisi olarak mezun oldu. Uzun yıllar AK Parti kadrolarında il Teşkilat Başkanı, Seçim İşleri Başkanı ve Seçim Koordinasyon Başkanlığı görevlerini yürüttü. Evli ve 1 Erkek, 2 kız babası olan Tahtalı, Serbest inşaat mühendisliği yapmakta. Tahtalı hali hazırda ise Kızılay Artvin il Başkanlığı görevini yürütmektedir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI