CHP’NİN YAPTIRDIĞI KAMUOYU YOKLAMASI SONUÇLARI BELLİ OLDU.

CHP’NİN YAPTIRDIĞI KAMUOYU YOKLAMASI SONUÇLARI BELLİ OLDU.

SİYASET 12.10.2018 07:01:10 44 0
CHP’NİN YAPTIRDIĞI KAMUOYU YOKLAMASI SONUÇLARI BELLİ OLDU.

Artvin’de Demirhan Elçin, Hopa’da Turgay Güngör ve Arhavi’de Vasfi Kurdoğlu kamuoyu yoklamasında önde çıkan isimler oldu.

Hayati Akbaş

ARTVİN-CHP Gene Merkezi tarafından ülkemizin önde gelen Kamuoyu araştırma şirketlerinden birine il genelinde Belediye Başkanı adaylarının belirlemesinde önemli kriterlerden birini oluşturacak araştırma sonuçları neticelendi.

Artvin-Hopa-Arhavi-Murgul ve Şavşat’ta geçtiğimiz günlerde İl Merkezi ve İlçeleri tek tek gezen anketörler vatandaşlara değişik konularda sorular sormuştu. Sorulan sorular arasında bulunan “Kimi Belediye Başkanı olarak görmek istersiniz?” sorusuna verilen cevaplarda söz konusu Kamuoyu şirketi tarafından CHP Genel Merkezine ulaştırıldı.

Kamuoyu şirketi tarafından hazırlanan çalışma raporundaki bilgilere göre Artvin İl Merkezinde Demirhan Elçin mevcut aday adaylarından en çok oyu alarak listeden birinci çıkan isim oldu.

Artvin İl Başkanı ve aynı zamanda Belediye Başkan aday adayı olan Ahmet Biber ’inde görevinden istifa etmeyerek yerel seçim sürecini koordine edeceği öğrenildi.

Artvin’de gözlerin çevrildiği en önemli ilçelerden biri olan Hopa’da 8 aday, Belediye Başkan aday adaylığı için başvurmuş ve İlçede deyim yerinde ise küçük bir seçim atmosferi yaşatmıştı. Yapılan Kamuoyu araştırmasında Turgay Güngör ismi birinci olduğu çıktı.. Turgay Güngör Trabzon’da Volkan Canalioğlu’nun Belediye Başkanlığı yaptığı dönemlerde önemli projelere imza attığı ve daha sonra Trabzon İl Başkanlığına kadar yükselen isim olmuştu.

Artvin’in bir diğer önemli İlçesi olan Arhavi’de de kamuoyu yoklaması öncesinde 3 aday ortaya çıkmıştı. Kamuoyu yoklamasında eski Belediye Başkanlarından Vasfi Kurdoğlu’nun büyük bir farkla önde gözüktüğü ifade edildi.

Artvin’in Şavşat İlçesinde İlçe Başkanı Nihat Acar ismi Kamuoyu araştırmasında önde çıkan isim oldu. Nihat Acar’ın görevinden istifa etmesi bekleniyor.

Artvin’in bir diğer ilçesi Murgul’da anketlerden sürpriz bir isim önde çıktı. Eski Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım’la birlikte aday adaylığını açıklayan Erkan Şeyhoğlu araştırmalardan önde çıkan isim oldu.

Borçka’da tek aday üzerine anlaşma sağlanması üzerine bu ilçede anket yapılmadı. Ardanuç ve Kemalpaşa İlçelerinde de Belediye Başkanlarının CHP’li başkanlar olması nedeniyle değerlendirmenin daha sonra yapılacağı belirtildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı