CHP’li üyeler uzlaşmada birbirine girdi

Anadilde eğitim ve vatandaşlık maddelerinin ardından bir konuda daha CHP’li üyeler arasında gerilime sahne oldu.

SİYASET 4.10.2013 20:59:59 32 0
CHP’li üyeler uzlaşmada birbirine girdi




Anayasa Uzlaşma Komisyonu, anadilde eğitim ve vatandaşlık maddelerinin ardından bir konuda daha CHP’li üyeler arasında gerilime sahne oldu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk’ın başkanlık yaptığı toplantıda Hakimler Kurulu maddesinin görüşmelerinde CHP’li üyeler görüş ayrılığına düştü. MHP, BDP ve CHP’li Atilla Kart ve Rıza Türmen, Hakimler Kurulu’nda Adalet Bakanı’nın oy hakkı olmadan toplantılara başkanlık etmesinde anlaştılar. Ak Parti ise bakanın oy hakkında ısrar etti. CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ise iki CHP’li üyenin tersine Adalet Bakanı’nın kurula hiç katılmaması gerektiğini savundu. CHP’li Türmen uzlaşma sağlanabileceğini söyleyince Batum tepki gösterdi. Sesini yükselten Batum, “Ben bu maddeye karşıyım. Bu CHP’nin görüşü olamaz. CHP adına buna onay verebileceğimizi söylüyorsanız Genel Başkan’ın bu konuda yazılı görüşünü isterim” dedi.

ARAYA GİRDİLER

Türmen maddeyle ilgili anlatımlarını sürdürmeye çalışınca Batum da ses tonunu yükselterek itirazlarını yineledi. Batum’un ayağa kalkarak tepkisini sürdürmesi üzerine diğer partilerin milletvekilleri araya girdi. BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, “Daha fazla gerginlik yaratıp birbirinizi kırmayın” diyerek Batum’u sakinleştirmeye çalıştı. Gerginlik üzerine toplantı bitirilerek konunun görüşülmesi pazartesiye ertelendi.

KILIÇDAROĞLU’NA AKTARDILAR

Toplantının ardından Türmen ile diğer CHP’li üye Atilla Kart’ın gelişmeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na aktardığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, Uzlaşma Komisyonu’nun CHP’li üyeleriyle yeniden görüşerek yeni kararlar alabileceği belirtildi. Hürriyet

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı