CHP Pazar'da Aday Bolluğu Yaşanıyor.

Pazar’da CHP’nin 5 aday adayı var. Rize merkezde aday bulmakta güçlük çeken CHP’nin Pazar’da aday bolluğu yaşamasının nedeni, Pazar’da CHP’nin oy potansiyelinin fazla olması ve seçimi kazanma ihtimalinin yüksek olmasıdır.

SİYASET 9.12.2013 10:26:26 48 4
CHP Pazar




Ne var ki, Pazar’dan çokça şikayetler geliyor. Deniyor ki, “CHP İl Başkanı Aslankaya, Pazar Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Nezih Çakır’a adaylık sözü vermiş ve diğer aday adaylarını görmezden geliyor.”

ÇAKIR SEVDASI NEREDEN GELİYOR?

Söylentilere göre İl Başkanı Aslankaya, Genel Merkezin Pazar için aldığı önseçim kararını Adnan Keskin aracılığı ile birkaç kez iptal ettirmiş. İlle de Nezih Çakır’ı aday göstermek istiyormuş. Bu durumdan diğer aday adayları şikayet ediyor. Özellikle eski Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz ile aday adayları Abdullah Yıldız, Şükran Yangın Üst ve Dursun Şişmanoğlu; ilçe başkanlığına, aday adaylarına eşit mesafede durmaları çağrısı yaparken, bir toplantı sırasında İlçe Başkan Vekili Temel Zaman’ın, aday adaylarına yaptığı konuşması adeta itiraf niteliğinde. Dört aday adayının ilçe yönetimine tarafsız davranmadığı için sitemde bulunmaları üzerine Temel Zaman, Biz ilçe teşkilatı olarak en küçük birim durumundayız. Bizim üzerimizde il var, genel merkez var. Bizim elimizde fazla bir şey yok. İki satır yazı ile bizi görevden alırlar” diyerek, topu il başkanlığına atıyor. Temel Zaman demek istiyor ki, “Bu kararı il başkanlığı aldı, bizim elimizden bir şey gelmez.”

Temel Bey’in bahsettiği karar; ‘CHP’nin Pazar adayının Nezih Çakır olması’ kararı… Bu kararı İl Başkanlığının neden ve ne zaman aldığını açıklamak da İl Başkanı Mehmet Aslankaya’ya düşüyor. İl Başkanlığının Fındıklı’da da benzer eğilim taşıdığı, aday adaylarını ve ilçe teşkilatını yok sayarak kendi istediği kişiyi aday yapmaya çalıştığı, bundan da ilçe teşkilatının rahatsızlık duyduğu belirtiliyor.

BAZI ADAY ADAYLARI DAHA MI EŞİT?

CHP, Ak Parti’yi demokrasi dışı davranmakla suçlayıp, kendi içinde antidemokratik davranırsa; hem üyelerini küstürür, hem de seçmen nezdinde destek kaybeder. Ak Parti icraatlarından rahatsız olan büyük bir kitlenin umudu durumundaki CHP’ye; halisane duygularla ve hizmet etme düsturuyla aday adaylığı başvurusu yapanlara karşı, bu şekilde haksız tutum takınmak yakışmıyor.

CHP İl Teşkilatının ısrarla Pazar Belediye Başkan adayı yapmaya çalıştığı Nezih Çakır ise; ön seçime girmeyeceğini, temayül ve kamuoyu yoklamalarının kendisini ilgilendirmediğini, tek aday olarak seçime girmek istediğini ifade ediyormuş.

NEYİN KARŞILIĞI SÖZ VERİLDİ?

Nezih Bey, Pazar’da okul müdürü ve son güne kadar aday adayı olarak başvuru yapmadı. Hatta, Partiye bile girip çıkmakta tereddüt ettiği söyleniyor. CHP’li olarak tanınmaktan çekinen bir kişiyi; İlçe Başkanı ile İl Başkanı, her konuşmada aday adayları arasında saydılar. Bu açıkça taraf olduklarını ortaya koymuştur. İl Başkanı Aslankaya’nın Nezih Çakır isminde ısrarcı olması, CHP Genel Merkezinde ve Pazar’da kafa karışıklığına yol açarken, İl Başkanı’nın neden ısrarla Nezih Çakır’ı aday göstermeye çalıştığı, bunun altında ne olduğu merak ediliyor.

CHP KAZANMAK İSTİYOR MU?

Genel Merkez, aday adaylarının rahatsızlığını dikkate alıp önseçim ya da teşkilat temayül yoklaması ve kamuoyu yoklaması mı yapacak, yoksa bugüne kadar iktidar partisini ve onun milletvekillerini, iktidar partisinin belediye başkanını üzecek hiçbir açıklaması duyulmayan Aslankaya’nın söz verdiği söylenen Nezih Çakır’ı mı aday gösterecek, bunu bekleyip göreceğiz. 

kaynak:ajansrize 

Anahtar Kelimeler:
akif uçar
9.12.2013 13:30:35
sözde ılbaşkanı olduğu sürece c h p nın rızede başarı gelmez gelırse beledıyelerde bıreysel oyu çok olan kazanır

alperen
9.12.2013 14:15:40
ahmet basa gelıyorr demedı demeyınnnnnn

öz chp li
9.12.2013 14:36:59
partiler aday belirlemesinde ön seçim yapması en demokratik unsurlardan biri bunu kendine demokratım diyen herkes her zaman savunması gerek ancak bir önceki seçim sürecinde ön seçim olmadan aday atanması hoşuna gidenlerin şimdi ise ön seçim olmazsa başka şeyler olur diyerek partiyi tehdit etmekte olmaları yanlış bence.

köylü
9.12.2013 14:41:01
2009 yılındaki yerel seçimler öncesinde bazı partililerin önseçimi istemelerine rağmen o zamanki İl Başkanı Mehmet Aslankaya halen İl başkanıdır kendisi ben ön seçim istemiyorum mevcut Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz ‘i aday yapacağım deyip aday olarak gösterdiğinde bu gün önseçim isteyenlerin bir çoğu ses çıkartmamışlardır .

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI