Bu ülke yokluklardan kurtuldu.

.”Türkiye’nin odun ateşinde aydınlanmadan lazer üretimi dönemine geldiğini ifade etti.

SİYASET 16.10.2013 09:27:27 22 0
Bu ülke yokluklardan kurtuldu.


Partililere hitap eden Haberal, “Başkent Üniversitesi’nde geliştirdiğim parola haftada yedi gün; 24 saat çalışalım” diyerek toplumsal mesaj verdi.CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Kurban Bayramı’na seçim bölgesi Zonguldak’ta girdi. Bayram namazı sonrası valilik tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Haberal, burada, TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak Valisi Ali Kaban ve davetlilerle görüştü. CHP Milletvekili Mehmet Haberal, ardından yürüyerek CHP İl Örgütü’ne hareket etti. Sokaktaki vatandaşlar ile bayramlaşan Haberal, parti binası girişinde bir partiliyle görüştü. Partililere herkesin yeteneğine göre en iyi şekilde çalışması gerektiğini ifade eden Haberal, Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine geldiğini dile getirdi.

Atatürk ve silah arkadaşlarının Türkiye’yi zor zamanlarda kurduğunu hatırlatan Prof.Dr. Haberal, Türkiye’nin Atatürk’ün sözünü ettiği muasır medeniyetler seviyesine geldiğini ifade etti. Partililere hitap eden Haberal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülke yokluklardan kuruldu. Atatürk arkadaşları ve aziz şehitlerimizin hayatı pahasına yokluklardan kuruldu. Bizlere emanet edildi. Ne mutlu ki ülkemiz var. Onun için bu ülkeyi kuran Atatürk ve arkadaşlarını her zaman ben şükranla anarım. Onlar bu ülkeyi bize emanet ettiler. Atatürk, ‘Bu ülkeyi asrın medeniyet düzeyine taşıyacak ve onu da aşacaksınız’ dedi.”Türkiye’nin odun ateşinde aydınlanmadan lazer üretimi dönemine geldiğini ifade eden Haberal, çocukluğu ile ilgili bir anısını anlattı. Odun ateşinde ders çalıştığını dile getiren Mehmet Haberal, sözlerine şöyle devam etti: “Çok şükür bu gün Türkiye bilim, sanat ve teknikte asrın medeniyet düzeyini yakalamıştır. Bakın şu elektrik bile mumla aranan durumdaydı. Ben odun ateşinin ışığında ders çalışan Mehmet Haberal’ım.

Türkiye bu gün odun ışığından lazere geldi. O düzeye ulaştı. Ama bazı konularda maalesef çağın hâla dışında olmamızı sürdürüyoruz. İki şeyin olmadığı yerde mutluluk yoktur. Adaletin ve özgürlüğün. Hürriyetin olmadığı yerde mutluluk yoktur. Biz de bir taraftan çalışarak ülkemizin bu gün ulaştığı düzeyi daha ileriye götürürken diğer taraftan çağın dışında bulunan bu konuları hem çağa taşıyıp hem de çağın ötesine taşımak durumundayız. Diğer ülkelere örnek olmak durumundayız. İnanıyorum ki Zonguldak ve siz bu konuda önemli katkı sağlayacakdır. Biz, sizlerin bu katkılarına yardımcı olmaya çalışacağız. Bizim görevimiz hizmet etmek, hizmet üretmektir. Biz hizmet üretirken hiçbir zaman hayal kuramayız. Kim ne yapabilirse onu en iyi şekilde yapmak durumundadır. Bir insan en iyi ne yapıyorsa onu yapmak durumundadır. İnanıyorum ki biz bunu yaparsak Zonguldak’a çok iyi katkı sağlayacağız. Çalışalım, daha çok çalışalım. Benim Başkent Üniversitesi’nde geliştirdiğim parola hafta yedi gün; gün 24 saat çalışalım. Zonguldak’ı en iyi yere taşıyalım.”Gazetecilerin, tutuklu milletvekilleri ziyareti ile ilgili sorusu üzerine Haberal; “Onu bir başka zaman değerlendirelim. Tabii hepimizin çok sıkıntılı dönemleri var. Onu bilahare değerlendiririz” diye konuştu.  

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı