BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

SİYASET 6.04.2019 16:48:39 19 0
BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Hopa’da, 31 Mart Mahalli İdari Seçimlerinde el değiştiren Belediye başkanlığında devir teslim töreni yapıldı. Belediye Başkanlığı kazanan CHP'li Taner Ekmekçi, alkışlar eşliğinde koltuğuna oturdu. Tören sonrası Taner Ekmekçi Atatürk anıtına çelenk koyarak “Herkesin Belediye Başkanı olacağım, Hopa’da her şey daha güzel olacak” diyerek sürece katkı sunan herkese Teşekkür etti.

İlk önce Hopa Adliyesine giderek mazbatasını aldı

Taner Ekmekçi güne Sundura Mahallesinde bir anaokulu açılış törenine katılarak başladı. Ekmekçi Tören sonrası Hopa Adliyesi’ne giderek, İlçe Seçim Kurulu Başkanından mazbatasını aldı.

Daha sonra Belediye Meclis üyeliklerine ve İl Genel Meclisi Asil ve Yedek üyeliklerine seçilenler mazbatalarını aldılar.

Hopa Adliyesi kapısında toplu fotoğraf çekimi ardından Hopa CHP İlçe binasına geçildi. Ekmekçi burada da tebrikleri kabul etti. Daha sonra İnönü Caddesi üzerinden beraberinde İl Başkanı Ahmet Biber, İlçe Başkanı Adnan İskender, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri ve partililer olduğu halde Hopa Belediyesine geldi. Beraberinde İl Başkanı Ahmet Biber, Hopa İlçe Başkanı Adnan İskender, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Arhavi Belediye Başkanı seçilen Vasfi Kurdoğlu olduğu halde geldiği Başkanlık makamında kendisini Nedim Cihan karşıladı. Cihan devir teslim töreninde yaptığı konuşmada Hopalıya yakışır olgunlukta bir seçim süreci yaşandığını, Demokrasinin gereği olan sandıktan bir kazanın çiktiğini ifade ederek Taner Ekmekçi’yi tebrik etti. Hopa Belediyesinin ciddi yatırımlar yaptığını, buna karşılık sokakta söylendiği gibi bir borçlarının olmadığını, Belediye Hizmet binasından dolayı 3.5 milyon TL borçları olduğunu ve piyasa da esnafa da bir miktar borçları olduğunu, her şeylerinin şeffaf ve kayıt altında olduğunu ifade etti

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Taner Ekmekçi’de Nedim Cihan’a Hopa’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Bir olmak, biz olmak ve devralmak için çıktıkları yolda bugün itibariyle görevi devir aldıklarını ifade eden Ekmekçi, Her şeyin bundan sonra daha da güzel olacağını sözlerine ekledi.

Devir teslim töreni ardından Hopa Belediye parkında Atatürk aniti önünde vatandaşlarında katilimi ile bir tören düzenlendi. Belediye Başkanı Taner Ekmekçinin anıta Belediye Çelenk’ini koyması ardından Atatürk ve şehitler için saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal marş okundu.

Törenin son bölümünde Belediye Başkanı Taner Ekmekçi bir konuşma yaparak Belediye Başkanlığı seçilmesi sürecinde katkı sunan herkese teşekkür etti. Ekmekçi şimdi zamanın çalışma zamanı olduğunu ve Hopa’yı hak ettiği daha ileri noktalara taşımak için kolları sıvayarak çalışacaklarını ifade etmesi ardından törende sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı