BEKAROĞLU KARAMAN'I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

“Rize’nin stratejik eylem planını hazırlıyoruz”

SİYASET 12.02.2014 10:03:56 74 0
BEKAROĞLU KARAMAN
Rize Muhtarlar Federasyonunu ziyaret eden Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu “tüm adaylara eşit mesafedeyiz” açıklamasından dolayı Başkan Mustafa Erbaş’a teşekkür etti.

Erbaş; “Kimseden taraf değiliz, tüm adaylara eşit mesafedeyiz”
“30 Mart Mahalli İdareler Seçiminde hayırlı hizmetler yapacak kadroların işbaşına gelmelerini niyaz ediyorum” diyerek sözlerine başlayan Erbaş, “Rize Muhtarlar Derneğimizin ve Federasyonumuzun siyasiler ve Belediye  Başkan Adaylarımız tarafından ziyaret edilmesi derneğimizin Rize’nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu  gösteriyor” dedi.
Tüm partilere eşit mesafede olduklarını ve hiçbir partiden yana taraf olmadıklarını belirten Erbaş, “Siyasi Partiler demokrasimizin temel unsurudur. Bizler tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Biz hiçbir zaman bir taraftan yana  olmayız, her zaman hizmetten yana oluruz. Seçilen herkesle uyumlu geçinmeyi prensip edinmişiz. Demokrasimizin ve bürokrasimizin ilk basamağını oluşturan  muhtarlarımız, seçilen Belediye Başkanımızla birlikte Rize’ye hizmet etmek noktasında her türlü birlik ve baraberliği yapmayı prensip olarak kabullenmiş bir görüşe sahiptir” ifadelerini kullandı.

“Halkı yönetime dahil edeceğiz”

Ak Parti Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın Rize Muhtarlar Federasyonunu ziyareti sonrası, basında çıkan haberleri tekzip eden Erbaş’ın, “tüm adaylara eşit mesafedeyiz” açıklamasına atıfta bulunan Bekaroğlu,  “Daha önce yapmış olduğunuz ve basına yansıyan açıklamanızdan dolayı size teşekkür ediyorum.  Daha önce yapılan bir ziyaret basına farklı yansıtılınca siz, gayet demokratik bir tavır ortaya koydunuz, dediniz ki ‘biz bütün adaylara eşit mesafedeyiz’.  Bu tavrınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum” dedi.
Rize Belediyesini yönetirken mahalle ve kent konseyleri kurarak halkı yönetime dahil edeceklerini vurgulayan Bekaroğlu, “Rize Belediyesini yönetirken Rize halkını yönetime dahil edeceğiz. Rize’de çok önemli bir iş yapılırken, referandum yaparak halk yönetime dahil edilebilir. Mahallelerle ilgili yapılacak işlerde, mahallede bulunan  Sivil Toplum Örgütleri ve site yöneticilerinden oluşan mahalle konseyleri kurarak onlarla istişare edeceğiz. Mahalle konseylerinin başkanları ise elbette ki muhtarlar olacak. Mahalle konseylerinden oluşacak bir kent konseyi kurmayı düşünüyoruz. Alacağımız kararların bu konseylerde istişare edileceğinin sözünü veriyoruz. Bunu yapmamızın sebebi, katılımcı demokrasi bunu gerektiriyor ve doğru olanda budur. Çünkü mahallenin problemini en iyi bilen mahallede oturanlardır” şeklinde konuştu.

“Belediye Meclisi, İmar Komisyonu toplantılarını ve İhaleleri naklen yayınla duyuracağız”
Daha sonra Memur-Sen Rize Şubesini ziyaret eden Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Sendika üyeleriyle bir araya geldi.
Memur-Sen Rize Şubesinde yaptığı konuşmada Belediye Meclis toplantılarını, ihaleleri ve imar komisyonu toplantılarını açık yapacağını belirten Bekaroğlu, “Herşeyi açık yapacağız, Belediye Meclis Toplantıları, ihaleler, imar komisyonu toplantıları, hepsini açık yapacağız. Bu toplantıları naklen yayınlarla halka duyuracağız. Açık  olan yerde yolsuzluk ve usulsüzlük yapılamaz, yanlış kararlar alınamaz” dedi.

“Rize’nin stratejik eylem planını hazırlıyoruz”
Rize’nin stratejik eylem planı üzerinde çalıştıklarını ve bu planı kaynaklarıyla birlikte halka sunacaklarını belirten Bekaroğlu, “Bir stratejik eylem planı hazırlığı içerisindeyiz, bunu halka arzedeceğiz. Rize halkı bizi seçerse ilk 100 gün, 1 yıl, 2 yıl, 5 yılda neler yapacağız, bu projeleri kaynaklarıyla birlikte halka sunacağız. Rize’ye çok şeyler yapıldı. Rize şanslı bir kent, iki başbakan çıkardı. O başbakanlar Rize’yi gözetmişlerdir. Rize’ye çok para geldi ve birçok yatırım yapıldı, fakat Rize’nin sorunları artmıştır. Bunun temel nedeni Rize’nin bir planının olmamasıdır” ifadelerine yer verdi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ı makamında ziyaret eden Saadet partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Prof. Karaman ile bir süre görüştükten sonra üniversiteden ayrıldı.  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI