BDP-KCK paketi Kandil’de izleyecek

BDP ve KCK yöneticileri tarafından birlikte izlenecek.

SİYASET 30.09.2013 09:03:03 13 0
BDP-KCK paketi Kandil’de izleyecek



 BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder’den oluşan BDP heyeti, Kandil Dağı’nda KCK yöneticileri ile görüşmek için Kuzey Irak’a gitti. İmralı Adası’nda 15 Eylül’de giderek Abdullah Öcalan ile 10’uncu görüşmelerini yapan heyet, görüşme ile ilgili detayları ve KCK yönetimine mesajlarını iletmek için karayolu ile Kuzey Irak’a geçti.
Görüş alışverişi yapacaklar

Habur Sınır Kapısı’ndan geçen BDP heyetinde, bazı milletvekillerinin de olduğu belirtildi. Sınır kapısından BDP’liler tarafından karşılanan BDP heyetinin Kandil dağına giderek KCK yöneticilerinden Cemil Bayık ve diğer yöneticilerle bir araya gelmesi bekleniyor. Başbakan  Erdoğan tarafından açıklanacak ‘Demokratikleşme paketi’ ile ilgili açıklama sırasında Kandil’de olmaları beklenen BDP heyetinin, açıklanacak paket üzerinden KCK yönetimi ile görüş alışverişinde bulunmaları bekleniyor. BDP heyetinin yarın Türkiye’ye dönmeleri bekleniyor. Daha önce BDP heyeti tarafından Kandil’e götürülen Öcalan’ın yazılı mesajlarının ise son görüşmenin ardından bir heyet tarafından Kandil’e ulaştırıldığı belirtilmişti.

BDP, Başbakan Erdoğan’ın demokratikleşme paketini açıklayacağı gün ayrıca Diyarbakır’da yürüyüş düzenleyecek. Kentteki billboardlara ‘Öcalan’a özgürlük, Kürtler’e statü’ başlığı ile asılan reklam afişlerinde yürüyüşün BDP il binası önünde başlayarak DTK binası önünde sona ereceği belirtildi.sentez haber 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI