BAYRAKTUTAN’IN HAZİRAN AYINDA DA BOŞ GEÇEN GÜNÜ YOK

CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Haziran ayı aylık çalışmalarını içeren faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

SİYASET 3.07.2021 13:00:13 25 0
BAYRAKTUTAN’IN HAZİRAN AYINDA DA BOŞ GEÇEN GÜNÜ YOK

Hayati Akbaş

ANKARA-CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Haziran ayı aylık çalışmalarını içeren faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Bayraktutan tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Söz Verdiğimiz gibi aylık çalışmalarımızı içeren faaliyet raporumuzu paylaşmaya devam ediyoruz. İşte Haziran 2021 faaliyet raporumuz

“1 HAZİRAN 2021

• Halk Radyo'da ''Gündemin İçinden'' programında ülke gündemini değerlendirdik.

• Yusufeli ilçemizdeki viyadük yapım çalışmalarının çevresel etkilerine ilişkin yazılı soru önergesi verdik.

• Kamuoyunda “Cübbeli Amiral”lakabı edinen askeri personel hakkında yürütülen çalışmalar hususunda yazılı soru önergesi verdik.

• Ayasofya Camisi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanının bulunduğu törende, eski imam Mustafa Demirkan’ın kullanmış olduğu hadsiz sözler hususunda yazılı soru önergesi verdik.

2 HAZİRAN 2021

• TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Haydar Akar, Giresun Milletvekilimiz Divan Katip Üyemiz Sn. Necati Tığlı ve Amasya Milletvekilimiz Sn. Mustafa Tuncer ile birlikte Merzifon Belediyemizi ziyaret ettik.

• TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Haydar Akar, Giresun Milletvekilimiz Divan Katip Üyemiz Sn. Necati Tığlı ve Amasya Milletvekilimiz Sn. Mustafa Tuncer ile birlikte Gümüşhacıköy Belediye Başkanımız Sn. Zehra Özyol ile bir araya geldik.

• TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Haydar Akar, Giresun Milletvekilimiz Divan Kâtip Üyemiz Sn. Necati Tığlı ve Sinop Milletvekilimiz Sn. Barış Karadeniz ile birlikte Atakum Belediye Başkanımız Sn. Cemil Deveci'yi makamında ziyaret ettik.

• TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Haydar Akar, Sinop Milletvekilimiz Sn. Barış Karadeniz, Giresun Milletvekilimiz ve Divan Kâtip Üyemiz Sn. Necati Tığlı ile birlikte Giresun Piraziz Belediye Başkanımız Sn. Hüseyin Görgülüoğlu’nu makamında ziyaret ettik.

• TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Haydar Akar, Sinop Milletvekilimiz Sn. Barış Karadeniz, Giresun Milletvekilimiz ve Divan Katip Üyemiz Sn. Necati Tığlı ile birlikte Tirebolu Belediye Başkanımız Sn. Burhan Takır’ı makamında ziyaret ettik.

• TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Haydar Akar, Sinop Milletvekilimiz Sn. Barış Karadeniz, Giresun Milletvekilimiz ve Divan Katip Üyemiz Sn. Necati Tığlı ile birlikte Eynesil Belediye Başkanımız Sn. Ahmet Latif Karadeniz’i makamında ziyaret ettik.

3 HAZİRAN 2021

• TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Haydar Akar, Sinop Milletvekilimiz Sn. Barış Karadeniz, Giresun Milletvekilimiz ve Divan Katip Üyemiz Sn. Necati Tığlı ve CHP Artvin İl Başkanımız Sn. Ahmet Biber ile birlikte Arhavi Belediye Başkanımız Sn. Vasfi Kurdoğlu’nu makamında ziyaret ettik.

• Arhavi’mizin unutulmaz Belediye Başkanı, Can dostum, yol arkadaşım Musa Ulutaş Başkanımızı TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Haydar Akar, Sinop Milletvekilimiz Sn. Barış Karadeniz, Giresun Milletvekilimiz ve Divan Katip Üyemiz Sn. Necati Tığlı ve CHP Artvin İl Başkanımız Sn. Ahmet Biber ile birlikte mezarı başında andık.

• TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Haydar Akar, Divan Katip Üyesi Giresun Milletvekilimiz Sn. Necati Tığlı, Sinop Milletvekilimiz Sn. Barış Karadeniz ve CHP Artvin İl Başkanımız Sn. Ahmet Biber ile birlikte Hopa Belediye Başkanımız Sn. Taner Ekmekçi’yi makamında ziyaret ettik.

• Büyük Usta Nazım Hikmet Ran’ı aramızdan ayrılışının 58. yılında Hopa’da bulunan heykeli önünde andık.

• TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Haydar Akar, Divan Katip Üyesi Giresun Milletvekilimiz Sn. Necati Tığlı, Sinop Milletvekilimiz Sn. Barış Karadeniz ve CHP Artvin İl Başkanımız Sn. Ahmet Biber ile birlikte Kemalpaşa Belediye Başkanımız Sn. Ergül Akçiçek’i makamında ziyaret ettik.

• TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Haydar Akar, Divan Katip Üyesi Giresun Milletvekilimiz Sn. Necati Tığlı, Sinop Milletvekilimiz Sn. Barış Karadeniz, CHP Artvin İl Başkanımız Sn. Ahmet Biber, Kemalpaşa Belediye Başkanımız Sn. Ergül Akçiçek ve Hopa Belediye Başkanımız Sn. Taner Ekmekçi ile birlikte başarılı bir ameliyat geçiren önceki dönem Kemalpaşa Belediye Başkanımız Sn. Yalçın Emiralioğlu’na geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk.

• Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Hopa Çay fabrikasını ziyaret ederek, Kooperatif Başkanı Sn. Harun Vayiç ile kooperatif çalışmaları ve çay üretimi hakkında bilgi alışverişinde bulunduk.

• Artvin Kemalpaşa Tır Parkını ziyaret ederek tır şoförlerimizin sorunlarını dinledik, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Osman Akyürek ile konuyla ilgili bilgi alışverişinde bulunduk.

• TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Haydar Akar, Divan Kâtip Üyesi Giresun Milletvekilimiz Sn. Necati Tığlı, Sinop Milletvekilimiz Sn. Barış Karadeniz, CHP Artvin İl Başkanımız Sn. Ahmet Biber ve CHP Rize İl Başkanımız Sn. Saltuk Deniz ile birlikte Fındıklı Belediye Başkanımız Sn. Ercüment Şahin Çervatoğlu’nu makamında ziyaret ettik.

• Artvin’imizin unutulmaz değerlerinden, 18. Dönem Artvin Milletvekilimiz, kıymetli büyüğümüz Ayhan Arifağaoğlu’nu kabri başında saygıyla ve özlemle andık.

• TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Haydar Akar, Divan Katip Üyesi Giresun Milletvekilimiz Sn. Necati Tığlı, Sinop Milletvekilimiz Sn. Barış Karadeniz, CHP Artvin İl Başkanımız Sn. Ahmet Biber, Hopa Belediye Başkanımız Sn. Taner Ekmekçi ve Önceki dönem Murgul Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Yıldırım ile birlikte Borçka Belediye Başkanımız Sn. Ercan Orhan’ı makamında ziyaret ettik.

• 1984-1999 yılları arasında Borçka Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş, Borçka’mız için birbirinden kıymetli hizmetleri olan değerli büyüğümüz Turhan Şahin’i kabri başında saygıyla ve özlemle andık.

4 HAZİRAN 2021

• TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Haydar Akar, Sinop Milletvekilimiz Sn. Barış Karadeniz, Önceki dönem Artvin Milletvekilimiz Sn. Metin Arifağaoğlu, CHP Artvin İl Başkanımız Sn. Ahmet Biber, Artvin Belediye Başkanımız Sn. Demirhan Elçin, İlçe Belediye Başkanlarımız ve İlçe yöneticilerimiz ile birlikte Artvin Valisi Sn. Yılmaz Doruk’u ziyaret ettikten sonra 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarımızla bir araya geldik.

• TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Haydar Akar, Sinop Milletvekilimiz Sn. Barış Karadeniz, Önceki dönem Artvin Milletvekilimiz Sn. Metin Arifağaoğlu, CHP Artvin İl Başkanımız Sn. Ahmet Biber, İlçe Belediye Başkanlarımız ve İlçe yöneticilerimiz ile birlikte Artvin Belediye Başkanımız Sn. Demirhan Elçin’i makamında ziyaret ettik.

• TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Haydar Akar, Sinop Milletvekilimiz Sn. Barış Karadeniz, Önceki dönem Artvin Milletvekilimiz Sn. Metin Arifağaoğlu, CHP Artvin İl Başkanımız Sn. Ahmet Biber, Artvin Belediye Başkanımız Sn. Demirhan Elçin, İlçe Belediye Başkanlarımız, İlçe yöneticilerimiz ve İl genel Meclisi Üyelerimiz ile birlikte yapımı tamamlanan İnönü Caddesi’ni gezerek incelemelerde bulunduk.

• TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Haydar Akar, Sinop Milletvekilimiz Sn. Barış Karadeniz, Önceki dönem Artvin Milletvekilimiz Sn. Metin Arifağaoğlu, CHP Artvin İl Başkanımız Sn. Ahmet Biber, İlçe Belediye Başkanlarımız ve İlçe yöneticilerimiz ile birlikte Ardanuç Belediye Başkanımız Sn. Yıldırım Demir’i makamında ziyaret ettik.

• TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Haydar Akar, Sinop Milletvekilimiz Sn. Barış Karadeniz, Önceki dönem Artvin Milletvekilimiz Sn. Metin Arifağaoğlu, CHP Artvin İl Başkanımız Sn. Ahmet Biber, İlçe Belediye Başkanlarımız ve İlçe yöneticilerimiz ile birlikte Şavşat Belediye Başkanımız Sn. Nihat Acar’ı makamında ziyaret ettik, Başkanımızın faaliyetlerini içeren tanıtım videosu eşliğinde, Şavşat Belediyemizin çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunduk.

7 HAZİRAN 2021

• Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Eski İmar ve İskan, Ulaştırma Bakanlarımızdan Selahattin Babüroğlu için TBMM'de düzenlenen törene katıldık.

8 HAZİRAN 2021

• Azerbaycan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Sn. Ehliman Emiraslanov ve beraberindeki heyetin ülkemize ziyareti kapsamında TBMM’de düzenlenen toplantıya katıldık.

• TBMM Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu olarak Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Sayın Khazar İbrahim’in vermiş olduğu resmi davete katıldık.

• Arhavi Belediye Başkanımız Sayın Vasfi Kurdoğlu ve Arhavi Belediye Meclis üyemiz Sayın Birkan Uyanık ile birlikte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu TBMM’deki makamında ziyaret ettik.

9 HAZİRAN 2021

• LGS'de müfredat dışındaki konularla ilgili sorular bulunmasına ilişkin yazılı soru önergesi verdik.

• Hopa ve Kemalpaşa ilçelerimiz arasında Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan Kopmuş Tüneli ne zaman onarımının yapılarak trafiğe açılacağı hususunda yazılı soru önergesi verdik.

10 HAZİRAN 2021

• CHP Genel Merkezi’nde toplantı gerçekleştirdik.

11 HAZİRAN 2021

• ÇAYKUR yönetim kurulu üyelerine ilişkin yazılı soru önergesi verdik.

• Tapu kayıtlarının şeffaflığı hususunda hazırlamış olduğumuz Kanun Teklifini TBMM Başkanlığı’na sunduk.

12 HAZİRAN 2021

• Yenimahalle Belediyemizin “Batıkent Murat Karayalçın Meydanı” Açılış törenini Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Önceki Dönem Genel Başkanlarımız Sayın Murat Karayalçın ve Sayın Hikmet Çetin'in katılımıyla gerçekleştirdik.

14 HAZİRAN 2021

• Artvin ilinde 2002 yılından itibaren ne kadar “Bölünmüş yol” yapıldığına ve diğer illerimizle kıyaslandığında Artvin ilinde Bölge Halkının ihtiyacının karşılayacak düzey ve standartta “Bölünmüş yol” mevcut olup olmadığına ilişkin yazılı soru önergesi verdik.

15 HAZİRAN 2021

• KRT TV'de Elif Doğan Şentürk’ün sunumuyla “Ankara Saati” Programında ülke gündemini değerlendirdik.

• Artvin ve Ardahan ilindeki izole bölgede bulunan Kafkas Bal arısının soyunu tehlikeye atabilecek sorunların tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla hazırlamış olduğumuz Meclis Araştırma Önergesini TBMM Başkanlığı’na sunduk.

• Artvin genelinde kanunlara uygun olmayan şekilde ağaç kesimi yapıldığı iddialarının araştırılarak yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla hazırlamış olduğumuz Meclis Araştırma Önergesini TBMM Başkanlığı’na sunduk.

17 HAZİRAN 2021

•Yerli Aşı çalışmalarında hangi aşamada olunduğuna ilişkin yazılı soru önergesi verdik.

21 HAZİRAN 2021

• Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Çubuk’ta şehit cenazemizde yapılan organize linç girişimi ile ilgili davanın duruşmasını takip ettik.

• CHP Heyeti olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik organize linç girişimi davasına ilişkin Çubuk Adliyesi önünde basın toplantısı gerçekleştirdik.

• İstanbul Milletvekilimiz Sn. Mahmut Tanal ve Mersin Milletvekilimiz Sn. Alpay Antmen ile birlikte CHP Çubuk İlçe Başkanlığımızı ziyaret ettik.

• KRT TV ekranlarında Elif Doğan Şentürk’ün sunumuyla “Ankara Saati” Programında Çubuk’ta Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan linç girişimini ve dava sürecini değerlendirdik.

• Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’in karşılama mekanı olan Anıttepe girişine, Tandoğan girişine ve Misakı Milli Kulesinin dibine yiyecek ve içecek satışı için ticari otomatlar yerleştirilmesi hususunda yazılı soru önergesi verdik.

22 HAZİRAN 2021

• KEİPA ( Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi ) 57’inci Genel Kurulu kapsamındaki toplantımızı üye ülkelerin temsilcilerinin katılımlarıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirdik.

23 HAZİRAN 2021

• Yusufeli ilçemizdeki sorunlar üzerine TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşma gerçekleştirdik.

• Artvin İlinde vatandaşlarımızın gerekli sağlık hizmetine yerinde ulaşabilmesi adına Koroner Anjiyografi Ünitesi kurulması hususunda yazılı soru önergesi verdik.

24 HAZİRAN 2021

• TBMM Milli Savunma Komisyonu’nda Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun Anonim Şirkete dönüştürülerek Özelleştirilmesini amaçlayan teklifin görüşmelerine katıldık.

• CHP Genel Merkezinde YDK Toplantısını gerçekleştirdik.

26 HAZİRAN 2021

• Yeniçağ Gazetesi’ne “MKE’yi Satmak İçin Altyapı” başlığıyla mülakat verdik.

28 HAZİRAN 2021

• TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun Anonim Şirkete dönüştürülerek Özelleştirilmesini amaçlayan teklifin 8'inci maddesi üzerine görüşlerimizi, önerilerimizi ve itirazlarımızı dile getirdik.

29 HAZİRAN 2021

• TBMM Genel Kurulu'nda Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi Hakkında Kanun Teklifinin 1. Bölümü üzerine CHP Grubu adına konuşma gerçekleştirdik.

30 HAZİRAN 2021

• Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü, değerli Bilim İnsanı Prof.Dr. Mehmet HABERAL öncülüğünde, Atatürk ve Cumhuriyet ilkeleri ile bilimin ışığında öğrencilerini yetiştiren Başkent Üniversitesi’nin 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet törenine katıldık”.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı