Bayraktutan, Bakan Koca’ya sordu

Bayraktutan, Erdoğan’ın Açıklamalarını Bakan Koca’ya sordu

SİYASET 19.02.2021 13:22:36 13 0
Bayraktutan, Bakan Koca’ya sordu

Hayati Akbaş

ANKARA-CHP YDK Başkanı ve Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP Rize il kongresinde “Türkiye’nin en batısında hangi imkânlar varsa en doğusunda da aynı imkânlar olduğunu” belirttiğini hatırlatarak Artvin’de yaşanan sağlık sorunlarının çözümü ile alakalı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği yazılı önerge verdi.

CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan TBMM verdiği yazılı önergesinde şu görüşlere yer verdi. “Yenişehir Spor Salonu’nda partisinin Rize 7. Olağan İl Kongresi’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Geçen 18 yılda yapılan yatırımlar sayesinde Türkiye’nin en batısında hangi imkânlar varsa en doğusunda da aynı imkânlar olduğunu” belirtmiş “Bugünkü Türkiye artık, kalkınma altyapısı ve demokratik standartları itibarıyla bize bu ithamı yönelten ülkelerin dahi ilerisine geçti. “ ifadelerini kullanmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadelerinden hareketle; Türkiye’nin en batısında hangi imkânlar varsa en doğusunda da aynı imkânların oluşturulması ve Artvin Halkının sağlık hizmetine yerinde ulaşabilmesi adına Koroner Anjiyografi Ünitesinin kurulması gerekmektedir.

Bu Bağlamda; 1- Artvin ili ve ilçelerindeki Devlet Hastanelerinde Koroner Anjiyografi Ünitesi mevcut mudur?

2- Ülkemizin batısından doğusuna; Artvin ili dışında Sağlık Bakanlığı’na bağlı Koroner Anjiyografi Ünitesi olmayan Hastaneleri illerine göre listeler misiniz?

3- Vatandaşlarımızın yüzlerce kilometre mesafedeki hastanelere sevklerinin önüne geçmek, Sağlık Hizmetlerinden ivedilikle yararlanabilmeleri adına bir çalışmanız var mıdır? Artvin İlinde vatandaşlarımızın gerekli sağlık hizmetine yerinde ulaşabilmesi adına Koroner Anjiyografi Ünitesi ne zaman kurulacaktır?”


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı