BAKAN YAZICI HEDEFİMİZ BÜYÜK DEDİ

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK PROJESİ OVİT

SİYASET 6.10.2013 14:27:27 15 0
BAKAN YAZICI HEDEFİMİZ BÜYÜK DEDİ




RİZE’DE yaptığı  basın toplantısında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı İpekyolu Projesi’nin canlandırılması çerçevesinde Ovit Projesi’ni merkez olarak gösterdi. Bakan Yazıcı 2023 yılına giderken 500 milyar dolarlık ihracat hedefine Karadeniz’i Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya bağlayan Ovit ile ulaşılabileceğini iddia etti.

Çevre Bakanlığı Çalışmayı Tamamladı

OVİT Tüneli eksenli ticaret algısına işaret eden Bakan Yazıcı bu çerçevede lojistik merkezin Of İyidere Vadisi’ne kurulacağını deklare etti. Bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çalışmasını tamamladığını ve 1 milyon 395 bin metrekarelik alanın belirlendiğini kaydeden Yazıcı, “Hedefimiz büyük. Bu hedef doğrultusunda çalışmalar devam edecek” dedi.

Lojistik Merkez Açıklaması  

BAKAN Yazıcı’nın açıklamaları en çok Çevre ve Şehircilik Bakanlığı boyutunda şaşırttı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar daha 20 gün önce Çamburnu Alanı’nda lojistik merkez kurulmasının kesinleştiğini DKİB Başkanı A. Hamdi Gürdoğan ile paylaşmıştı. Trabzon’daki STK’lar Bakan Bayraktar’ın atılacak pratik adımlar için kendilerini çağırmasını beklerken Bakan Yazıcı’nın açıklamaları Trabzon’u şaşkına çevirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin en büyük projelerinden birinin Ovit Tüneli olduğunu söyledi. Yazıcı, 'Proje sadece tünelden ibaret değil. Üzerinde çalıştığımız İpek Yolu Projesi'nin canlandırılması ile alakalı bir çalışmadır. Cumhuriyetin 100. yılı 2023 yılına giderken 500 milyar dolarlık ihracat hedefimize kaktı sağlayacak. Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'yu birbirine bağlayacak çok önemli bir proje. Türki Cumhuriyetleri’ne, farklı coğrafyalara bağlantılarını sağlayacak. Bölgede ticareti güvenli sağlayacak. Ovit'i denize hava yolu bağlantısına ulaştıracak lojistik alana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bakan Yazıcı, 'Bir tarafta İkizdere, diğer tarafta Of'u içine alan 1 milyon 395 bin metrekarelik alan belirledik. Bin 395 dönümlük alandan oluşan saha, yapılan çalışmalar sonucu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca özel alan olarak belirlenmiş. Bu alan içinde lojistik alan yapılması için çalışmalar ivme kazanmış. Bunun yapılıyor olması, benzer lojistik alanların yapılması ihtiyacını ortadan kaldırmıyor. Hedefimiz büyük ve hedef doğrultusunda çalışmalar devam edecek' diye konuştu. Lojistik merkezin, bölge illerdeki ticari faaliyetlere katkı sağlayacağını dile getiren Yazıcı, lojistik merkez içinde gümrüklü sahalar, antrepoların olacak ve hür türlü ihtiyacının karşılanacak' dedi.günebakış)
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI