AYAR'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

ADAY ADAYI OLACAKLARA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI.

SİYASET 7.10.2013 13:21:21 12 0
AYAR





AK Parti Rize İl Başkanımız Hikmet Ayar Yaklaşan Seçimler Nedeni İle Aday Adaylıkları Hakkında Basın Mensuplarının Karşısına Geçerek Merak Edilen Konuları Cevapladı.

Değerli basın mensubu arkadaşlarım “30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için partimizin belirlediği aday adaylığı müracaat takvimi ve süreç safahatı hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ak Parti Rize İl Başkanlığı olarak seçim sürecinin son derece demokratik bir ortamda geçmesini, Rize’nin menfaatine uygun düşecek şekilde sürmesini ve nihayete ermesini temenni etmekteyiz.”diyerek daha sonra açıklamalarına;

 “Ak Parti, süreç boyunca hiçbir şekilde gerginlik üretmeyecek ve tamamıyla demokratik kültürün gereklerine icabet edecek şekilde sürece katkı verecektir. Ak parti, herkesin fikirlerini özgürce beyan edebildiği uzlaşmacı, çoğulcu ve nitelikli bir siyaset  zeminin oluşmasına tüm teşkilat kademeleriyle birlikte yardımcı olacaktır. Partimizde aday adaylığı müracaatları 1 Ekim 2013 Salı günü başlamıştır 1 Kasım 2013 tarihine kadar müracaatlar alınmaya devam edecektir. Başvurular il ve ilçe teşkilatlarında hafta sonları da kabul edilebilecektir.”yer verdi.

Ayar “Bilindiği gibi, Beldeler de dâhil olmak üzere tüm Belediye Başkanlığı aday adaylığı müracaatları İl başkanlığımıza yapılacaktır. (İl Belediye Başkan aday adayları genel merkezimize de adaylık müracaatlarını gerçekleştirebilirler) Belediye Meclis üyeliği ve İl genel meclis üyeliği müracaatları ise ilgili ilçe başkanlıklarımıza yapılacaktır. Adaylık müracaatları il ve ilçe başkanlıklarımızda hazır bulunan aday adayı müracaat formunun doldurulması ve alındı belgesinin aday adayı tarafından teminiyle son bulacaktır. Aday adaylığına müracaat edecek kişilerin partimiz üyesi olması zorunlu değildir. Tüm aday adaylarının ilgili kanunda öngörülen şartlara haiz olması ise zorunludur.

                        Kanuni şartları taşımayanlar, parti disiplin kurulları ile partiden ihraç edilenler, ihraç kararı gerektiren bir fiil nedeniyle işten el çektirilenler partimizden aday adayı olamayacaklardır. Ayrıca partimiz milletvekillerinin, il ve ilçe başkanlarının birinci ve ikinci derecede akrabaları, akrabalık bağı taşıdıkları milletvekillerinin il ve ilçe başkanlarının seçim bölgelerinden aday adayı olamayacaklardır.

Şu anda hukuken partimizin yönetim kademelerinde görevli olup aday adayı olmayı düşünen teşkilat mensuplarımızdan aşağıdaki kademelerde görev yapanların istifası zorunludur;

-  İl, ilçe, Belde başkan ve yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri, (Kadın ve Gençlik kolu dahil)

-  Disiplin ve Demokrasi Hakem Kurulu asil ve yedek üyeleri.

(Halen Belediye Başkanı, belediye ve il genel meclis üyesi olarak görev yapmakta olanlardan aday olmayı isteyenlerin istifası ise gerekmemektedir)

Şimdiden sürecin partimize, ilimize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Bu ülke için, bu şehir için bende varım diyen tüm aday adaylarımıza çıktıkları bu kutlu yolda başarı dileklerimi bildiriyor hepinizi Allaha emanet ediyorum ifadelerini kullandı.”

    

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI