Ayar,Belediye Başkanlarıyla toplantı yaptı

AK Parti Rize il başkanı Hikmet Ayar Çayeli belediyesinin ev sahipliğinde il, ilçe ve belde belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

SİYASET 3.10.2014 18:36:52 84 0
Ayar,Belediye Başkanlarıyla toplantı yaptı
AK Parti belediye başkanları Çayeli belediyesini ev sahipliğinde hikmet ayar başkanlığın da toplandı. Çayeli’nde yapılan toplantıya il başkanı Hikmet Ayar AK Parti İl yürütme kurulu üyeleri Rize belediye başkanı Reşat Kasap,il Genel meclis başkanı Muhammed Avcı ilçe ve belediye başkanları katıldı. Ayar Toplantıda belediyecilik faaliyetlerin önemine değinerek belediye başkanlarının vatandaşla iç içe olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Cumhurbaşkanı olduktan sonra Rize’ye gelecek olan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize programı hakkında bilgiler verdi.

Belediyecilik faaliyetlerini önemi

AK Parti’nin Türkiye’de 12 yıldan bu yana elde ettiği başarıların temelinde Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul belediye başkanı olduğu sırada yapmış olduğu hizmetlerin olduğunu hatırlatan Ayar, “Bugünlere gelmemizde en büyük faktörlerden bir tanesi belediyecilik faaliyetleri olmuştur. Liderimizin sayın Recep Tayyip Erdoğan İstanbul belediye başkanlığı zamanında, 1994 şartlarında teslim aldığı belediyeyi kısa sürede geldiği nokta itibariyle Türkiye’nin gündemine oturmasından kaynaklana yoğun bir başarı serüveniyle bugünlere geldik. Belediyecilik başarıları AK Parti’nin bünyesinde önemli bir yer teşkil ediyor.” dedi

Ayar toplum yararına çalışma programı kapsamında belediyelere işçi alımlarının olacağını hatırlatarak, “Bir önceki toplantımızda TYÇP kapsamında yeni istihdam oluşturduğumuzu anlatmıştık. Bu konuda olumlu bir gelişme daha oldu. Sayın bakanımız Hayati Yazıcı’nın da devreye girmesiyle toplam sayıya 250 kişi daha ilave ettik. Bu 250 kişinin de yaklaşık 180 tanesini de belediyelerin sayılarına ilave ettik. Bu durumda belediyelere 590 kişi verilmiş oldu.” İfadelerini kullandı.

Belediye başkanlarının vatandaşlarla ilişkileri iyi olmalı

Belediye başkanlarının vatandaşlarla ilişkilerini her zaman sıcak tutması gerektiğini belirten Ayar, “Esnafla seçmenlerle ve muhtarla ilişkilerimizi gözden geçirmeliyiz her zamankiden daha fazla ilişkilerimiz iyi olmak zorunda. Her hafta mutlaka bir cadde veya sokak ziyareti yapmak zorundayız.” şeklinde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize programına da değinen Ayar, “Cumhurbaşkanımızın programının son şekline göre 10 Ekim akşamı Rize’ye gelecek. Ama ondan önce 9’unda Cuma günü Trabzon gelecek. Trabzon’da bir takım programlara katılacak. Daha sonra da Rize’ye gelecek.” dedi . 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI