Avcı, “ Rize’nin projeleri özenle çalışılacak”

Avcı, “ Rize’nin projeleri özenle çalışılacak”

SİYASET 5.09.2018 13:02:33 12 0
Avcı, “ Rize’nin projeleri özenle çalışılacak”

HEMŞİN-AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize için büyük bir öneme sahip olan çay tarımının yanında Turizm ve lojistik merkezle birlikte ticaret merkezi haline gelecek bir Rize’yi özenle planladıklarını ifade etti.

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, beraberinde AK Parti İl Başkan Yardımcıları Bünyamin Abdülaziz Uzun ve Ali Avcılar ile birlikte, İl Genel Meclisi Eylül aylık olağan toplantılarının ikinci birleşimine katıldı.

Milletvekili Avcı, Rize İl özel idaresinin faaliyetlerine değinerek “Gezdiğimiz illerdeki çalışmaları incelediğimizde, Rize İl Özel İdaresinin büyük başarılara imza attığını görebiliyoruz. Her şeyden önce çevre temizliği ve katı atık toplama konularında Rize il özel idaresinin sağladığı profesyonel sisteme sahip il çok az sayıda bulunmaktadır. Bu konu turizmi hedefleyen ilimiz açısından büyük önem taşımaktadır.

Rize’nin artık bir mastır planı olduğunu ifade eden Avcı, çalışmalarını bu mastır planı etrafında sürdürdüklerini ifade ederek ,“Özellikle son 10 yıldır ilimizin planları iki başlık altında ilerliyor. Bu iki başlığı bizim için büyük bir öneme sahip olan çay tarımının yanında Turizm ve lojistik merkezi de içerisinde barındıran ticaret merkezi olarak benimsemekteyiz. Turizm anlamında ilimiz, çok önemli değer ve hazineleri coğrafyasında barındırmaktadır. Turizmin olmazsa olmazı havaalanı projemiz ise tüm hızıyla devam ederken, projenin tamamlanmasıyla turizm alanlarına olan ulaşım imkanlarının geliştirilmesi, doğru plan ve planlamayla ilimiz farklı bir boyut kazanacak diye düşünmekteyiz.

Ticaret merkezi olma noktasında ise İyidere ilçemizde ilgili bakanlık tarafından projesi ihale edilen lojistik merkezimizin yapım ihalesi gerçekleştirildikten sonra inşallah en kısa zamanda başlayacaktır. Bu projeye entegre olarak ilimizin en önemli projelerinden birisi olan Ovit Tüneli ile lojistik merkez arasındaki yolun planlanıp tamamlanması, bu aks üzerinde bulunan Organize Sanayi Bölgemizin sahasının daha da genişletilmesini sağlayacaktır. Bu çerçevede gerekli çalışmalar sürdürülüyor” dedi.

Avcı, bütün bu projelerin yapılabilmesi için tüm paydaşların sürece katkı vermesi gerektiğini ifade ederek “Bizler Milletvekilleri olarak süreçleri takip konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirerek ilimiz için olmazsa olmazımız çayımızın yanına, turizm ve diğer gerçekleri yerleştirerek, bu projeleri hayata geçirme çabasına yönelik düşünmeli. Özellikle ilimizin menfaatleri söz konusu olduğunda siyasi farklılıklar gözetmeksizin el ele vererek mücadelemizi her Rize'li ile birlikte sürdürmeliyiz. Çünkü ortak paydamız ilimiz Rize’dir. Bunu yaptığımız takdirde ilimiz göç veren değil, göç alan il haline gelir. Kişi başına düşen gelir artar. İlimiz, marka şehir olma yolunda adımlarını daha sağlam atar.” Şeklinde konuştu.

Milletvekili Avcı il genel meclisi ziyaretinin ardından AK Parti Merkez ilçe başkanı Fatih Mehmet Köse’yi makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Daha sonra Hemşin ilçesi giden Milletvekili Avcı, ilk olarak ilçe teşkilatıyla bir araya geldi. Teşkilat çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Teşkilat toplantısının ardından ise ilçe esnaflarını ziyaret etti.

24 Haziran seçimlerinde verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. Esnafların sorun talep ve önerilerini dinledi. Avcı Hemşin ziyareti kapsamında ise son olarak belediye başkanlığını ziyaret ederek burada Hemşin’deki yatırımlarla ilgili toplantıya katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı