Ardeşen Başbakan'ı farklı karşıladı!

Mahalle ve Köy Muhtarları Lazca selamladı!

SİYASET 26.08.2013 16:55:55 33 1
Ardeşen Başbakan





Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ardeşen’de Lazca pankartla karşılandı. Ardeşen Mahalle ve Köy Muhtarlar Derneği tarafından hazırlanan pankartta Lazca ifadelerle “Si Mazlumepe Yetimepe Garopen, Şkuti Si Maropenan” yer alıyordu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rize’deki 5 günlük gezi ve incelemeleri kapsamında Ardeşen ilçesine geldi. Fırtına Köprüsü girişinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı şaşırtan bir pankart vardı.

Lazca’nın yaygın olarak kullanıldığı Ardeşen’de Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Türkçe anlamı “Sen Mazlum ve Yetimleri Seviyorsun, Bizde Seni Seviyoruz” olan “Si Mazlumepe Yetimepe Garopen, Şkuti Si Maropenan” yazılı pankart ile karşılandı.

Çamlıhemşin'e gitti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize`nin Ardeşen ile Çamlıhemşin İlçesi`nde yol kenarında toplananlara hitap ettikten sonra Ayder Yaylası`ndaki Kaçkar Resort Otel`e geldi.



10 KEPÇE BALIĞI DEREYE BIRAKTI



Açılış öncesi otelin yanından akan Fırtına Deresi`ne 30 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakılması sırasında dere kenarında bir kayanın üzerine çıkan Başbakan Erdoğan, yaklaşık 10 kepçe yavru alabılığı dereye bıraktı. Erdoğan, avucuna aldığı alabalık yavrularını da dere suyuna attıktan sonra, 'Ekolojik dengenin korunması için alabalık yavrularını dereye bırakıyoruz' dedi.



'AYDER`İ DAVOS YAPACAĞIZ'



Eşi Emine Erdoğan ile birlikte gittiği Ayder Yaylasında yeni yapılan Otel`in açılışını yapan Erdoğan, 'Ayder`i yatırımlarla, kayak tesisleri ile Davos yapacağız' açıklamasında bulundu

 

Anahtar Kelimeler:
abdullah birisi
26.08.2013 22:35:10
anlaşılan sayın başbakan davosa gitmeme kararını alırken davusu aydere taşıyacağını söylemek istemişti.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI