AKPARTİDE BİR ADAY ADAYİ DAHA

Başbakanlık Müsteşarı Nusret Yazıcı, Milletvekilliği İçin Görevinden İstifa Etti

SİYASET 26.04.2018 06:35:23 15 0
AKPARTİDE BİR ADAY ADAYİ DAHA

Yazıcı, AK Parti’den Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Hayati Akbaş

ARTVİN-24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek genel seçimler öncesinde milletvekilliğini düşünen kamu görevlilerinin istifa etmeleri için kısa bir süre kala Başbakanlık Merkez Müşaviri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı eski Müsteşarı, İŞKUR eski Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, AK Parti’den Milletvekili aday adaylığı için istifa etti.

24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde siyasi hareketlilik tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sürüyor. Milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri ile seçilmişlerin istifa etmeleri için sayılı saatler kala istifa haberleri peş peşe geliyor. AK Parti’den Artvin Milletvekili aday adaylığı için istifa edeceği konuşulan isimlerden biri daha istifasını sundu. Başbakanlık Merkez Müşaviri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı eski Müsteşarı, İŞKUR eski Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, istifa dilekçesini sunarak kamuoyuna kendi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Başarılı bir bürokrasi geçmişi bulunan ve özellikle de İŞKUR’da yaptığı çalışmalar ile adından sıkça bahsettiren ve bu görevi yaparken Dünya İŞKUR Kurumları Birliği Genel Başkanlığı görevine seçilen Dr. Nusret Yazıcı, 2011 genel seçimlerinde de AK Parti’den Artvin’den aday adayı olmuştu. Hopa Meslek Yüksek Okulu’nun kurucu müdürü de olan Nusret Yazıcı, son olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in müsteşarlığı görevinde bulunmuştu. İsmi milletvekili adaylığına geçen önemli isimlerden olan Dr. Nusret Yazıcı, Başbakanlık’a istifa dilekçesini sunduktan sonra kendine ait sosyal medya hesapları üzerinden aday adaylığına ilişkin kısa bir açıklamada bulundu. Dr. Nusret Yazıcı yaptığı açıklamada; “24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi’nde AK Parti'den Artvin milletvekili adayı olabilmek için Başbakanlık'taki görevimden ayrılmış bulunuyorum. Seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Selam ve saygılarımla” açıklamasında bulundu.

Dr. Nusret Yazıcı’nın aday adaylığını açıklaması ile birlikte AK Parti’de Artvin Milletvekilliği için aday adaylığı açıklayan isim sayısı ikiye çıkarken, yeni isimlerinde kısa sürede açıklama yapacakları ifade ediliyor. AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada AK Parti’den Milletvekili aday adaylığı için son müracaat tarihinin 29 Nisan 2018 Pazar günü olduğu açıklandı. Bu tarihe kadar Artvin AK Parti’den Milletvekili olmak isteyen isimlerin resmi müracaat yapmaları gerekiyor.

Dr. Nusret Yazıcı Kimdir?

Nusret Yazıcı, 1974 yılında doğdu. Lisans öğrenimini Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde 1997 yılında tamamladı. Maliye Bakanlığına 1998 yılında memuriyete başladı. Finansman alanında yine Atatürk

Üniversitesinde Yüksek Lisansını 2002, Maliye Muhasebe alanında doktorasını 2007 yılında tamamladı. Muhasebe Finansman alanında yayımlanmış birçok akademik çalışması vardır. Bir takım üniversitelerde akademik çalışmalarda yapmıştır. 25 Nisan 2012-25 Ocak 2016 tarihleri arasında İŞKUR Genel Müdürü olarak görev yaptı. 26 Ocak 2016 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı olarak atandı. Son olarak Başbakanlık Müşavirliği görevinde bulunuyordu.

Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı ve Ensar Vakfı Ankara Şubesinin Yönetim Kurulları üyesidir. Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Yönetim Kurulu üyesidir. İngilizce bilen Yazıcı, evli ve iki kız çocuk babasıdır


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI