AK Parti'nin İstanbul adayını açıklıyoruz

2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesi nefesler tutuldu

SİYASET 28.09.2013 17:10:10 15 0
AK Parti



2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesi nefesler tutuldu. Özellikle büyükşehirlerde AK Parti ile CHP arasında kıyasıya bir yarış yaşanacak. CHP'nin adayının kim olacağına dair tartışmalar sürerken, AK Parti'nin İstanbul adayı Kadir Topbaş olacak.

Ömer Süt'ün haberi

Son yerel seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu gibi güçlü bir ismi devirerek yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Kadir Topbaş, Başbakan Erdoğan tarafından yeniden aday gösterilecek .

BAŞBAKAN ERDOĞAN, KADİR TOPBAŞ'I İSTİYOR

Yapılan son yerel seçim anketleri de Kadir Topbaş'ı aday gösteriyor . Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan köşe yazısında verdiği araştırma sonucuyla Başkan Topbaş'a desteğini açık bir şekilde ilan etti. Akdoğan'ın geçtiğimiz hafta kaleme aldığı köşe yazısında , Kadir Topbaş'ı başarılı bulanların oranının yüzde 66.6 olduğunu yazdı . Akdoğan'ın köşesinden verdiği bu bilgiler , Başbakan Erdoğan'ın da görüşü gibi algılandı.

TOPBAŞ'IN OYU AK PARTİ'NİN OYUNDAN FAZLA

3 gün önce yapılan AK Parti Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) sunulan ankette de benzer bir durum söz konusuydu. Buradaki anketlerde Kadir Topbaş'a verilen destek AK Parti'ye verilen destekten daha fazla çıkıyor. İstanbul'da AK Parti'nin oy oranı yüzde 52, Kadir Topbaş'ın oy oranı ise yüzde 55 çıktı.

TOPBAŞ: İSTANBULLULARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Peki Kadir Topbaş bu anketlerle ilgili olarak ne düşünüyor?

Topbaş, ' İstanbullular merak etmiyorlar. Zaten kamuoyu yoklamalarında desteğini gösteriyorlar . Ben İstanbullulara özellikle teşekkür ediyorum. İstanbullu gerçekten kendisine hizmet edeni, vefa duygusuyla kucaklıyor' dedi.

'KADİR ABİ ADAY OLURSA SIKINTI YOK'

Anketler Kadir Topbaş'ı gösterirken AK Partili milletvekili ve yöneticileri ‘Kadir Abi aday olursa sıkıntı yok, İstanbul'u yine kazanırız' yönündeki açıklamaları da Topbaş'a büyük desteğin bir göstergesiydi .

TOPBAŞ YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARINI BAŞLATTI BİLE

Kadir Topbaş, Başbakan Erdoğan ve AK Parti'nin bu desteğini görmüş olacak ki, dün gazetelere verdiği ‘İstanbul'daki metro ağı' ilanı ve sonrasında düzenlediği basın toplantısı adeta Mart 2014′te yapılacak yerel seçimlerin başlangıcını yaptı.

TOPBAŞ: BU KENTİ GETİRDİĞİMİZ NOKTA ORTADA

Topbaş, dünkü toplantıdan sonra büyükşehir belediye başkanlığına aday olup olmayacağına ilişkin soru üzerine 'Birileri belediye başkanı olmak, birileri de hizmet etmek isteyebilir. Bunlar ayrı şeyler. Biz bu kente hizmet ediyoruz. Bu kenti getirdiğimiz nokta ortada. Birileri de belediye başkanı olmak için heyecanlarını gizlemeyebilir. O ayrı bir şey. Biz ona bakmıyoruz. Sorumluluğumuzu yerine getirme heyecanı yaşıyoruz ' diye konuştu.HABER7 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI