Ak Parti'nin 3 H Formülü

2015 Genel seçimlerinde Rize'de bir çok siyasi denge değişecek gibi görünüyor.

SİYASET 2.12.2014 20:27:47 726 1
Ak Parti
Rize Siyasetinde Dengeler Değişiyor.

Havalar serinledi, kış kapıda…Siyaset sahnesinde ise sıcak günler başlıyor. Yaklaşan 2015 genel seçimleri öncesi Rize’de Milletvekili aday adaylığı süreci resmen başladı .Rize siyaseti bu seçimlerde atama bir vekil veya dışardan gelen bir adayla yola devam etmek istemiyor. Bütün planlar Rize’de siyaset yapan Rize’de yaşayan aday adayları üstünden yapılıyor.

Haziran 2015 Genel seçimlerinde Rize’de en çok aday adayı çıkacak parti yine Ak Parti olacak gibi görünüyor. Ak Parti’de Hayati Yazıcı ve Nusret Bayraktar’ın yeniden aday olamayacağı 3 dönem kuralı ile netlik kazandı. Bu durumda Hasan Karal ve diğer aday adayları ile yola çıkılacak. Rize’de Ak Parti’den aday adayı olabilecek bir çok önemli isim gündeme geliyor. Bunların başında THY Genel Müdürü Temel Kotil,eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı…

Herkesin kendince bir planı ve adaylık hayali var. Ak Parti Rize il teşkilatı aday adaylık sürecinde önemli bir rol üstlenecek. İşte tam bu noktada Rize siyasetinin dengeleri değişecek gibi görünüyor. Rize il teşkilatı artık kendi adayını kendisi belirleyip yoluna devam etmek istiyor. Dışardan atanan bir milletvekili adayı bu seçimlerde istenmiyor. Hasan Karal ile diğer Milletvekillerimizin ortaya koyduğu çalışmalar değerlendirildiğinde Hasan Karal taraflı tarafsız her kesim tarafından takdir ediliyor.

TEŞKİLATIN 3 H FORMÜLÜ

Yerel seçimlerde Çayeli’nden Belediye Başkan adayı olmayan Hikmet Ayar bu seçimlerde İl Başkanlığı koltuğunu bırakır. 2015 Genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olur görüşündeyim.

Hikmet Ayar’ın adaylığı ile boşalan il Başkanlığı koltuğuna kim oturur diye soracak olursanız. Yerel seçimlerde koltuğu devralacağını düşündüğüm İl Genel Meclis Başkanı Muhammet Avcı yeni İl Başkanı olur. Üniversite mezunu olması hem de İl Başkan Yardımcılığı ve şuan ki İl Genel Meclisi Başkanlığı sürecinde edindiği tecrübe ile bu görevi yapabilecek olgunluğa sahip genç ve yetenekli bir yönetici…

Rize yerel siyasetçilerle yola devam etmek istiyor demiştik. Peki Hasan Karal ve Hikmet Ayar, üçüncü aday kim olur?

Üçüncü Aday Laz tarafından biri olacağına göre Ardeşenli Harun Mertoğlu teşkilatın içinde görev yapan biri olarak ön plana çıkıyor. Bunun yanında Fındıklılı Hüseyin Avni Mutlu’nun aday adaylığı gündemde. Yani Ak Parti Rize İl Teşkilatı 3 H formülü ile siyasi dengeleri değiştireceğe benziyor.

Teşkilatın 3 H Formülüne Hasan Karal, Hikmet Ayar, Halil Bakırcı, Harun Mertoğlu,Hüseyin Avni Mutlu gibi isimleri yerleştirmek mümkün. Herkesin bir hesabı var. Bekleyelim ve görelim kimin hesabı tutacak.
HABER53

Anahtar Kelimeler:
kasım usta
3.12.2014 08:59:02
syn yorumcu pazarı pas geçtin bu son 5.olağan kongre bunu içinmı ak partili tabanı dışladılar ses çıkmasın dıye güdülen atana eli güçsüz bir müteahhitlerden ve kamu görevlilerinden oluşan bir ekip seçmenın sebeblerı ortaya çıkmaya başladı.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI