Ak Parti Rize İl Başkanı Alim:Yol Projesi ile ilgili Değerlendirmeler Yaptı

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Kendirli Derepazarı yolunun stratejik bir yol olduğunu belirterek bu yolun sadece bu iki bölgeye değil ilimizin tamamına hizmet edecek bir yol olduğunu ifade etti.

SİYASET 2.04.2021 10:11:09 23 0
Ak Parti Rize İl Başkanı Alim:Yol Projesi ile ilgili Değerlendirmeler Yaptı

Kendirli ve Derepazarı ziyaretleri kapsamında ilçe ve belde teşkilatlarıyla bir araya gelen AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim; belediye başkanları ve muhtarlar derneklerini ziyaret etti.

Esnaf ziyaretlerinde de bulunan İl Başkanı Alim, Derepazarı ve Kendirli’nin gündeminde olan yol projesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

İl Başkanı Alim, “Derepazarı Kendirli yolu denildiğinde sadece bu iki bölgeyi ilgilendiriyormuş gibi algılanıyor fakat bu yol sadece bu iki bölgeyi ilgilendirmiyor. Fiziki olarak baktığımızda bu yol Derepazarı’ndan başlıyor, Kalkandere İkizdere yol ayrımının orda bitiyor. Bu yol olmadan Derepazarı’ndan Kendirli’ye gitmek 20 km. Bu yol olduğu zaman Derepazarı Kendirli arası 7 km’ye düşüyor.

Yine aynı şekilde Kalkandere’ye ve İkizdere’ye giderken sahil yolundan 17 km olan mesafe bu yoldan sonra 11 km daha kısa olacak. Dolayısıyla bu anlamda bu yol çok önemli. Daha büyük sorumluluğu olan bir yoldur. Doğu tarafından Kalkandere’ye İkizdere’ye veya Ovit’e gidecek olan biri, daha kısa olduğu için bu yolu kullanacaktır.

Bu yol, güzergah açısında çok önem arz ediyor. Bu sadece Derepazarı ve Kendirli’yi ilgilendiren bir yol değil. Bizde bunun farkındayız. Bununla ilgili de görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. 2016 yılında ihale edilmiş projenin şu anda gerçekleşme oranı yüzde 35’tir. Ulaştırma Bakanımız ile görüştük Milletvekillerimiz konuyu takip ediyor.


Yolun önemli olduğu ve bir an önce yapılması gerektiği konusunda hem fikiriz. Derepazarı Kendirli yolunda yeniden imalata başlanacak” dedi

Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar’la belediyenin yatırımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Alim, Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin’e iade-i ziyarette bulundu.

 


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı