AK Parti Derepazarı’nda Sivri ile devam dedi

AK Parti Derepazarı ilçe başkanlığı 6. Olağan kongresinde mevcut başkan Mustafa Sivri yeniden ilçe başkanlığa seçildi.

SİYASET 16.09.2017 20:15:27 81 0
AK Parti Derepazarı’nda Sivri ile devam dedi

Derepazarı’nda bugün yapılan kongreye; AK Parti Rize İl başkanı Muhammed Avcı, Rize Milletvekili Hikmet Ayar, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demriler, Rize Belediye başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, STK başkanları ve partililer katıldı.

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından başkanlık divanı seçimi yapıldı. Açılış ve divanın kurulmasıyla başlayan kongre, mevcut başkan ve aday Mustafa Sivri’nin konuşmasıyla devam etti. Mustafa Sivrinni ardından Derepazarı Belediye başkanı Yakup Samangül ve Rize Belediye başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap da bir selamlama konuşması yaptı.

Kongrede Konuşan AK Parti Yalova milletvekili Fikri Demirel “AK Parti’nin farkı burada sandalyeler havada uçuşmuyor. 6. Olağan kongrelerimiz i yapıyoruz. Bir ay önce 16 yılını kutladığımız AK Parti’de siyaset yapıyoruz. ? Kimle yapıyoruz? Dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte yapıyoruz. Böyle bir onuru bizlere yaşatan yüce rabbime şükürler olsun. Ben 2001 yılında AK Parti’nin Yalova’daki kurucularındanım. O günlerde ilçe başkanı belde başkanı bulamazken bugün diğer Partilerin il kongrelerini yapmaya cesaret edemeyecek solanlarda bizler ilçe kongrelerimizi belde kongrelerimiz yapıyoruz. Ve hiçbir problem yaşamadan bayram havası içinde. Onun içindir ki bu büyük millet de bu liderin arkasında duruyor ve 15 yıldır bu partiyi iktidarda tutuyor. İnşallah daha nice 15 yıllar daha iktidarda tutacağına inanıyorum. Çünkü kendi içinde sorunlar yaşayan partilerin Türkiye’nin sorunlarına eğilme gibi bir lüksü yoktur bunu bilen bu millet onara ülkeyi idare etme yetkisini vermiyor vermeyecektir.” dedi

Rize Milletvekili Hikmet Ayar ise Ülkemizin zor günlerden geçtiğini belirterek, “ Ülkemiz zor günlerden geçiyor çevresinde ateşten sarılmış şer güçlerin ittifakı var. Ama bunun yanında bir dünya liderinin önderliğinde birlik ve beraberlik içinde hep beraber mücadele içindeyiz. Bu zor günleri aşacağız Türkiye ayağa kalkmış ve koşmaya başlamıştır. İşte bu sıkıntılarda buradan gelmektedir. Ne kadar uğraşırsalar uğrasınlar cumhurbaşkanımız dün akşamki programında bir ifade kullandılar, ‘çok üzüleceksiniz üzülmeye devam edeceksiniz çünkü biz bu yolda kararlı bir şekilde devam edeceğiz Türkiye’yi yükselteceğiz.’ 2001 yılında yola çıkmış bir hareketin bugünkü bekçileri olarak bizler üzerimize düşeni yapmakla görevliyiz. Biz üzerimize düne görevi yaptığımız takdirde bu kervan hızla yola devam edecektir. Yoksa mevki makamlar gelip geçici görevlerdir.

İl Başkanı Muhammed Avcı ise kongrede yaptığı konuşmada Avcı, “Yine Rize’mize yakışır, Derepazarı’mıza yakışır bir şekilde birlik ve berberlik içinde kongremizi icra ediyoruz. Bugün ilçe kongrelerimizin 5. sini Derepazarı’nda gerçekleştirmiş oluyoruz. Bugüne kadar yaptığımız

kongrelerimizde her zaman bizim öngördüğümüz gibi birlik, beraberlik ve bütünlük içinde tek bir liste ve güçlü bir liste ile gidebilmenin onurunu ve bahtiyarlığını yaşadık. Bu anlamda sürece olumlu katkılar veren bütün teşkilat mensubu arkadaşlarımıza başta ilçe başkanımız ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Dedi,

İl başkanı Avcı parti içi çoğulculuğa önem verdiklerini belirterek, “ Yine biz parti içi çoğulculuğa son derece önem veririz. Kongreler öncesinde adayları belirlerken en geniş çaplı istişarelerimizi teşkilat mensuplarımızla yaparız. Kanaatlerimizi mutlaka milletvekillerimizle paylaşırız onların fikirlerini alırız. Daha sonra genel merkezimizle bu kanaatleri olgunlaştırdıktan sonra neredeyse bütün tarafların ortak ittifakıyla bir aday ve bir liste oluşturma gayreti içinde oluruz. Onun için bugün Derepazarlı bütün teşkilat mensuplarımıza bu birlikteliği gösterdikleri için yürekten teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından yönetim kurulu faaliyet raporu, gelir-gider hesap raporu ile tahmini bütçe okundu. Müzakereler sonrasında raporlar ayır ayrı onaylandıktan sonra oy birliği ile yönetim kurulu ibra edildi. İlçe seçim kurulu başkanlığı gözetiminde yapılan seçimler ile yönetim kurulu asıl yedek üyeleri ile il delege asıl ve yedek üyelerinin seçimleri yapıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı