AK PARTİ 7. OLAĞAN İL KONGRESİ YAPILDI

Mevcut Başkan Fatih Tahtalı Yeniden İl Başkanlığına Seçildi

SİYASET 5.02.2021 13:40:38 36 0
AK PARTİ 7. OLAĞAN İL KONGRESİ YAPILDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-AK Parti Artvin 7. Olağan İl kongresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katıldığı kongre ile yapıldı. Mevcut Başkan Fatih Tahtalı yeniden il başkanlığına seçildi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye geniş katılım sağlandı.

Kongreye, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Tokat Milletvekili Şükrü Ayman, AK Parti Artvin Milletvekili Av. Erkan Balta, İl Koordinatörü Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt, MHP İl Başkanı Serdar Kılınç, İyi Parti İl Başkanı Kemalettin Akgök, Saadet Partisi İl Başkanı Gültekin Soydan, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Talip Sücü, Kadın Kolları İl Başkanı Gülser Güray, Gençlik Kolları İl Başkanı Bilal Düzcan ,önceki dönem Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İlçe belediye başkanları, AK Parti İlçe Başkanları, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları İlçe Başkanları, ilimizin çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve meslek odaları başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Kongre İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından yapılan konuşmalar ile başladı. AK Parti Artvin Milletvekili Av. Erkan Balta kongrede yaptığı konuşmada; “Burada büyük bir kararlılık var büyük bir cesaret var. Büyük bir liderlik var. İşte o lider Türkiye’nin bence bu millete yaptığı en büyük hizmeti budur. Yeniden kendisi olmasını sağladı. Bu milleti seven bu milletin geleceğini düşünen bu milletin değerlerine uygun hareket ederek bu yollara geldi. İnşallah bugün Artvin’de yeniden güçlenen teşkilatlarımızla partimizin başarıları ile devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı kongrede konuşma yaparak; “Bu tarihi günde, bu anlamlı buluşmada sizleri en kalbi duygularla selamlayarak, sözlerimin başında bu hizmet günlerine katılan gönül ve emek veren bütün arkadaşlarımı

kutluyorum. Bugün aziz milletimizin teveccühüne layık olabilmenin gayreti içinde başımız dik alnımız açık, heyecanımızı tazelemek ve güç toplamak için buradayız. Her günümüzün en az bugünkü kadar bahtiyar olmasını diliyorum. Kongremiz teşkilatımıza bize gönül verenlere Artvin’imize ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Kongremize gelerek bizleri onurlandıran kıymetli protokole teşekkürlerimi ileterek gösterdikleri ilgiden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İlk günkü aşk ve ilk günkü heyecanla ülkemize hizmet etmeyi sürdüren AK Parti tüm benliğiyle önce millet, önce memleket diyenlerin partisidir. AK parti kendini bu ülkeye bu millete adayan büyük bir kadronun eseridir. Bu büyük kadronun öncülük ettiği siyasetimizin asıl aktörü hiç şüphesiz ki aziz milletimizindir. Partimizin bugünlere gelmesinde kuruluşundan bugüne, ailesinden, işinden, mesaisinden, fedakarlık yapan dava ellerinin katkısı da büyüktür. Bu vesileyle kuruluşundan bugüne kadar çeşitli kademelerde emeği geçenler arasında ebediyete itihal edenlere Allah’tan rahmet ve ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Onların hizmetleri ve hatıraları asla unutulmayacaktır. Sayın divan, sayın genel başkan yardımcım ve kıymetli hazirun Türk siyaset hayatında AK Parti’nin ne anlama geldiğini söylemek için, iktidarımızdan önceki Türkiye fotoğrafını asla unutmayacağız ve iyi hatırlamalıyız. Gerilimden beslenenler küçük olsun benim olsun diyenler siyaseti dar bir alana hapsettiler. Kendi ikballeri için siyaset üretenler, milletin taleplerine sağırlaştılar. Nihayet 3 Kasım 2002’de bu anlayış bizzat milletin eviyle tasvip edildi. Biz her zaman milletimizin olsun, büyük olsun, Türkiye’nin olsun diye yola çıktık. Hamdolsun Türkiye artık Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde büyük bir medeniyeti yeniden inşa etme kararlılığına sahip olarak yürüyor. Savunma sanayimizde milli ve yerli teknolojimizle bugün artık bölgemizde söz sahibiyiz. Coğrafyamızda bulunan enerji kaynaklarımıza artık uzaktan bakmıyoruz. Tüm sağlık hizmetleri milletimizin emrindedir. Hastanede vefat eden yakınlarımızın, hastane masraflarına karşılık senetle bizlere teslim edildiği günleri çok geride bıraktık. Karanlıkta gezinenler siyasete ve millete istikamet belirlemesi artık söz konusu bile değil. IMF’nin düz memurlarını Cumhurbaşkanı seviyesinde karşıladığımız günler mazide kaldı. Allah bu millete bir daha böyle dönemler böyle idareler göstermesin. 19 yıl boyunca birçok defa darbe teşebbüs girişimlerinde bulundular. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip

Erdoğan’ın dik duruşu ve aziz milletimizin iradesiyle bunların hepsini tarihe gömdük. 15 Temmuz hain darbe girişimlerine karşı milletçe gösterdiğimiz şanlı direniş tüm dünyaya örnek olmuştur. Aziz milletimiz bağımsızlığına ve demokrasisine canı pahasına sahip çıkacağını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Şanlı tarihimizin hiçbir safasında bağımsızlığımızdan ödün vermedik, vermeyeceğiz. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinde tarif ettiği gibi “Yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunun kesilir belki fakat çekmeye gelmez boynum böylesine asil bir milletin ferdi olmakla ne kadar gurur duysak azdır.” Ancak şunu da üzülerek ifade etmekten geçemeyeceğim ülkemizde 15 Temmuz gibi milli meseleleri günlük siyasete alet eden bir muhalefetle karşı karşıya olmak bizleri gerçekten üzüyor. Bu tür meselelerin günlük siyasete kurban edilmemesi gerektiğini bir türlü öğrenemediler. Herkesin malumu yeni kapı ruhuna ilk darbe kontrollü darbe söylemiyle bizzat CHP Genel Başkanı tarafından vurulmuştur. Milli meseleler karşısında sergilenen bu omurgasız duruş vatana ve millete hiçbir şey kazandırmayacaktır. Bu ülkeye yararı olmayan kavgalar başlatmak lüzumsuz polemikler üretmek, geçmişteki kayıp yıllarımıza yenilerini eklemekten öteye gitmez. Dikkatimizi içeride gereksiz, yapay tartışmalara yoğunlaştırmak toplumsal barışımızı zaafa uğratmaktan ayağımıza gelen tarihi fırsatları kaçırmamıza yol açmaktan başka bir işe yaramayacaktır. İşte tam da bu noktada cumhur ittifakı milli meselelerde milli bir duruş sergilemiştir. Cumhur İttifakı Cumhuriyet değerlerimizi her türlü gündelik siyaset tartışmaların üzerinde tutarak milletimizin tüm fertlerini kucaklamıştır. Yeni kapı ruhunun çelikleşmiş halidir cumhur ittifakı, milletimizin her bir ferdinin parçası olduğu, 82 milyonluk büyük Türkiye ittifakının lokomotifidir. Sevgili yol arkadaşlarım malumunuz 2023 yani Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı ve 2024 seçimler gibi olacaktır. Bu noktada hepimize önemli sorumluluklar düşüyor. Şüphesiz yeni bir heyecanla yeni bir dinamizmle yola devam edeceğiz. Biliyor ve inanıyorum ki buradaki her bir arkadaşımın en büyük meselesi sorumluluğunu üstlendiğimiz kutlu davamıza hizmet etmek, duruşumuzla icraatımızla milletimizin gönlünü kazanmaktır. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması bizlerin vereceği mücadeleye bağlıdır. O yüzden bugünden tezi yok çalışmalarımıza başlayacağız. Milletimizle yılın her günü hemhal olacağız. Ulaşamadığımız hiç kimse kalmayacak. Ailemizi daha da büyütecek saflarımızı

büyütecek ve daha da sıklaştıracağız. İnşallah bu gayretli çalışmalarımızla 2023’ te de cumhur ittifakı lider olacaktır. 2024’ te ise Artvin’imizi biliyorum sabırsızlıkla beklediği AK belediyelere yeniden kavuşturacağız. Abdürrahim Karakoç’un dizelerinde ifade ettiği gibi “Beden ölür, çürür cana bakın siz kim kiminle yürür ona bakın siz, bırakın dönsün dönme dolaplar haktan hakikatten yana bakın siz .” biz Cumhur İttifakı olarak ülkemizi 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız. Bu kutlu hizmet yolunda birleşen sizleri bir kez daha tebrik ediyorum. Kardeşliğimiz, sevincimiz, hukukumuz, huzurumuz daim olsun rabbim yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 'E-muhtırada, parti kapatma sürecinde, 17-25 Aralık’ta, çukur olaylarında, Gezi’de, 15 Temmuz’da bir kere olsun acaba demeyen bir teşkilatımız var. 'dedi.

Dağ, '7. Kongreleri yapıyoruz. 7. kongrelerde 18 yıllık iktidarımızda neredeyse 20 yıla yakın partileşme sürecimizi tamamlama noktasındayız. 18 yıllık iktidar 20 yıllık parti dönemimizde bir kere olsun acaba demeyen teşkilatımızın her biriminden Allah razı olsun demek bizim en önemli vazifemizdir.' dedi.

Dağ devamında “Şu direğe çıkıp bayrak asacaksın dediğimizde, hayır olmaz demeyen, şu caddede broşür dağıtacaksın dediğimizde hayır olmaz demeyen, şu üniversite kafesinde AK Parti'’yi Recep Tayyip Erdoğan'ı anlatacaksın dediğimizde, olur mu öyle şey demeyen, 17-25 Aralık’ta yolsuzluğa büründürülmüş kılıf içindeki operasyonda acaba demeyen gençlik kollarında bugün bu salonda olanlardan da Allah razı olsun, bu salonda olmayıp bu partiye bir nebze faydası olan herkesten Allah razı olsun.' ifadelerine yer verdi.

20 yıllık parti dönemimizde kadın kollarının da çok önemli işler yaptığını kaydeden Dağ, 'Şu evde toplantı yapıp bu toplantıda partimizi, davamızı, liderimizi anlatacaksın dediğimizde, hayır benim evimde çocuğum var demeyen, evimde yemeğimi yapamadım beyim akşam yemeği ister demeyip gece ev toplantılarına, sokaklarda partimizi anlatmaya vaktini ayıran bütün hanım kardeşlerimden, kadın

kollarımızdan Allah razı olsun.' dedi. Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları ve mahalle teşkilatlarıyla bir bütün olduklarını ifade eden Dağ, şöyle devam etti:

'20 yıldır yaşadığımız bütün badirelerde şeytan taşlamaktan Kabe'yi tavaf etme vaktimiz olmadı neredeyse. Bu şeytan taşlama süreçlerinde e-muhtıra, parti kapatma sürecinde, 17-25 Aralık’ta, çukur olaylarında, Gezi’de, 15 Temmuz’da bir kere olsun acaba demeyen bir teşkilatımız var. Acaba, gerçekten bir şey mi var demeyip 15 Temmuz’da sokağa çıkan 17-25 Aralıkta da liderinin yanında duran ve her seçimde sokak sokak, cadde cadde, ev ev, patimizi, liderimizi davamızı gelecek ufkumuzu heyecanımızı anlatan teşkilat mensuplarımıza, ana kademe, gençlik kolları, kadın kolları, mahalle teşkilatı ve sandık görevlilerinin hepsine genel merkez adına, Recep Tayyip Erdoğan adına Allah sizden razı olsun diyorum. Allah sizinle bizim her birimizin, bu ülkede bu davaya gönül veren herkesin birbirine dostluğunu daim etsin.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katıldığı kongrede partilileri selamlayarak başladı. Erdoğan, geçen yıl 18 Ekim'de başlattıkları kongrelere, salgın sebebiyle ara verdiklerini hatırlatarak, '13 Ocak'ta yeniden hızlandırdığımız il kongrelerimizde bugünle birlikte hamdolsun 56 ili tamamlıyoruz. Ay sonuna kadar tüm il kongrelerimizi bitiriyoruz. Böylece önümüzdeki ayın sonuna doğru planladığımız büyük kongremize hazır hale geleceğiz” dedi.

Erdoğan, AK Parti'nin kuruluşundan bugüne teşkilatlarda görev alan herkese teşekkür ederek hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek; 'Unutmayın 'davası hak olanın yardımcısı Hak'tır. Hak olan davada zafer de muhakkaktır' şiarıyla yönümüzü 2023'e dönerek gece gündüz milletimizin gönlüne girmenin yollarına bakacağız. Kendini AK Parti ailesinin bir ferdi olarak hisseden herkese, gönlümüzün de kapımızın da partimizin de tüm kademelerin de sonuna kadar açık olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Teşkilatlarda görev alacak kardeşlerimden bu büyük potansiyeli harekete geçirecek, dirayeti, vefayı ve engin gönüllülüğü

göstermelerini bekliyorum. Milletin kurduğu, milletin yaşattığı, milletimizin hizmetkarı olan partimize yakışan, sahada ülkemizdeki her bir bireyin desteğini alma hedefiyle çalışmaktır. İnşallah hep birlikte bunu başaracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında; 'Değiştirile değiştirile iç bütünlüğünü ve tutarlılığını kaybeden mevcut anayasayı bir kenara bırakıp yeni sivil bir anayasa üzerinde çalışmak, Türkiye'nin önünde 2053'e kadar uzanacak engin ufuklar açacaktır. Yeni anayasa çalışmasına hiç şüphesiz Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla öncülük edeceğiz. Sayın Bahçeli'nin dün bu konuda yaptığı olumlu açıklamaları ve çizdiği çerçeveyi memnuniyetle karşıladık. Elbette böylesine kapsamlı bir çalışma, ülkedeki tüm kesimlerin içinde yer almasıyla anlamlı hale gelecektir. Süreci sabote etmek yerine, olumlu katkıda bulunmak isteyen tüm grupları, herkesi yeni anayasa çalışmalarının içinde görmek istiyoruz. Bunu da tüm samimiyetimle söylüyorum. Yeni anayasa sürecinin dünyanın ve bölgenin son yıllarda geçirdiği büyük değişimlerin ülkemizin önünde açtığı fırsatların değerlendirilmesini kolaylaştıracak bir yönü olacağına da inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından 'Rabia' işareti yaparak, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' dedi. Erdoğan'ın sözlerini, canlı olarak bağlandığı kongredekiler de tekrarladı. Kongrelerde söz alan il yönetimlerinden isimler de Erdoğan'a 'sevgi ve selamlarını' iletti. AK Parti kongrelerine, eski il yöneticileri ile MHP'den temsilciler de katıldı.

Kongrede, AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Geçmiş Dönem AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan ve AK Parti İl Başkanı Fatih Tahtalı ‘nın konuşmalarının ardından delegeler oy kullandı.

Kongrede gündem maddeleri okundu. Tek liste ile yapılan seçimde Fatih Tahtalı yeniden AK Parti Artvin İl Başkanlığına seçildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı