ADAY TANITIM TOPLANTISI

ADAY TANITIM TOPLANTISI

SİYASET 4.02.2019 07:37:21 24 0
ADAY TANITIM TOPLANTISI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütü, tüm ilçe ve il belediye başkan adaylarını Artvin Merkez’de buluşturarak tanıtım programı düzenledi

Hayati Akbaş

ARTVİN-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütü, tüm ilçe ve il belediye başkan adaylarını Artvin Merkez’de buluşturarak tanıtım programı düzenledi. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ve Şelale Düğün salonunda yapılan tanıtıma Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, il Başkanı Ahmet Biber, ADD Artvin Şubesi Başkanı Av. Ayla Varan, İYİ Parti Kurucu Başkanı Filiz Akyüz, İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Emrah Özkan, CHP İl Eski Başkanları Ali Uğur Çağal, Ahmet Varan, Ali Yücel kurt, Selim Bilgin, Belediye Eski Belediye Başkanları Nurettin Durmuş, Kadir Halvaşi, Seracettin Yazan, Yalçın Emiralioğlu, Erdoğan Gazihan, Mehmet Yıldırım Belediye başkan adayları, ARTSO Başkanı Seçkin Kurt, ÖDP İL Başkanı Sercan Dede, Halkevleri Artvin Şubesi Başkanı Dursun Ali Koyuncu, Artvin Şoförler Odası Başkanı Şeref Öngüner. Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan, Artvin Faal Gazeteciler Dernek eski Başkanı İsmet Başar, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Borçka İYİ Parti İlçe Başkanı Recep Çırak, Belediye Meclis Üyeleri Tahsin Arslan, Artvin 33 Nolu Taşıma Kooperatifi başkanı Remzi Yıldız.. Eğitim Sen Artvin Şubesi Başkanı Köksal Gümüş, Eğitim İş Artvin İl Temsilcisi Filiz Karakuş Yılmaz, İl Genel Meclis Üyesi Suat Kesen, CHP ve İYİ Parti Belediye Meclis üye adayları, İl genel meclis üye adayları, millet ittifakı ve demokrasiyi destekleyen partililer katıldı.

Yoğun katılım nedeniyle salonda ayakta insanlar kaldı. Kapıdan içeriye giremeyenler oldu. CHP Merkez İlçe Başkanı Cüneyt Öztürk’ün sunuculuğunu yaptığı Coşkulu ve heyecanlı Aday tanıtım programı Saygı duruşunun yapılması, istiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Belediye Başkan adaylarının konuşmalarından önce serbest kürsü için konuşmak isteyenlere yer verildi. CHP il Eski Başkanı ve Artvin Barosu Başkanı Av. Ali Uğur Çağal açılış konuşması yaptı.

Belediye Başkan adaylarının konuşma bölümünde ilk konuşmayı Ardanuç’ta başarılı çalışmalar yapan, sadece Ardanuç’un değil, Artvin’in Türkiye’nin adını bildiği, herkesin takdirini kazanmış Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir yaptı. Demir konuşmasında; CHP belediyeciliği ile AKP belediyeciliği arasındaki farkı yaşadığı bir olay ile anlattı.

AKP VE CHP BELEDİYECİLİĞİNİ EN GÜZEL ANLATAN ANLAYIŞ FARKI

Artvin Merkez’e bağlı bir köyümüz var. Çimenli Köyü. Eski adıyla Cimek. Bir gün muhtar aradı beni. Köyün muhtarı AKP’li olduğunu biliyorum. Ama biz hangi partili ve görüşten olursa olsun insanlara saygılıyız ve aynı şekilde hizmet ederiz. Bana, cami için yardım eder misin?” dedi. Ben ona takıldım. “Sen Artvin merkeze bağlısın Orada AKP belediyesi var? Ondan ne kadar yardım aldın dedim. O bana 50 torba çimento verdi torba çimento verdi”.Onlar, 50 verdiyse ben 100 torba veriyorum.”dedim. Çimentoyu nereden alacağını sordu. Ben göndereceğim dedim. 2 gün sonra tekrar aradı. Bana dedi ki başkan hangi çimentoyu göndereceksin? Diye sorunca şaşırdım. .Çimentonun çeşidi mi vardı bilmediğimiz?. 25 kiloluğu da var dedi. o size 25 kiloluk çimento mu gönderdi dedim? Ben 50 kiloluğunu bildiğimiz en kaliteli çimento hangisiyse onu gönderiyorum. Bizde cingözlük yok. Dedim. Bakın CHP ile AKP belediyesi anlayışının en bariz farkı budur. Ben şunu görüyorum. Ardanuç Halkı bugüne kadar yapılanları da yapılmayanları da, doğruyu, da dürüstlüğü de, insanlığı da dik ve onurlu duruşun en güzel örneğini vermiştir. Bu salonda herkesin Gözlerinizde ışık yüreğinde büyük heyecan var. Başarının anahtarı budur. Saygılar sunuyorum.”dedi.

Daha sonra kürsüye gelen CHP Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ergül Akçiçek yaptığı konuşmasında; “Merhaba dostlar, Merhaba gençler, Merhaba Artvin.. Yıldırım başkanın konuşmasının içinde çok güzel bir mesaj ve anlatım vardır. Bizim farkımızı CHP belediyeciliğinin farkını çok güzel anlattı..Bizim anlayışımızda Halkça üretmek,, hakça bölüşmek vardır. Emekçilerle birlikte olmak zorundayız. Halkımızla iç içe el ele yereli yönetmek bizim felsefemizde vardır. Onlar artık cennetten yer veriyorlar. Oysa bu salona kimse çıkar için buraya gelmedi, Cennetten bir tapu için gelmedi. Bayrak için vatan için adalet için geldi. Çocuklarımız, gençlerimiz geleceğimiz için iktidar olmak zorundayız.

Biz Artvin’de iktidar olursak Artvin’in dağlarını perişan edecek hiç kimse Cerattepe ’ye çıkamaz. 31 mart günü bunlar, nasıl geldilerse öyle gidecekler. Korkuyorlar. 31 Mart’taki şafaktan korkuyorlar, aydınlıktan koruyorlar.. Ne ekerseniz onu biçersiniz. ulusal basında, özellikle yandaş havuz medya aracılığıyla Ankara’dan bizim ittifakımıza dil uzatıyorlar. Çok şey diyorlar. Onlara yakışan odur. Bize yakışan ise milletin yanında, halkın yanında, bayrağın, ülkenin, Cumhuriyetin, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetin yanında yer almaktır. Emeğinize saygılar sunuyorum. “dedi.

BÜYÜK KINAMIZI YAPIYORUZ

CHP Şavşat Belediye Başkan Adayı Nihat Acar konuşmasında; . “Ben geçen hafta Şavşat’ta yapılan aday tanıtım programında bu organizasyonları kınaya benzetmiştim. Şavşat’ta küçük kınamız vardı. Bugün burada büyük kınamız var. 31 Mart’ta düğünümüz var. Mart’ın sonu bahar, Buradan müjdemiz olsun.”dedi.

BİZLER, MUSTAFA KEMAL’İN IŞIĞINDA BAYRAĞIN GÖLGESİNDE BULUŞTRUK

CHP Yusufeli Belediye Başkan Adayı Barış Demirci, konuşmaya başlamadan önce heyecanlandı. Bir süre bekledikten sonra; seçimin en zor olacağı ilçeden aday olduğuna vurgu yaparak; “ Merhaba bu salonu görüp te heyecanlanmamak elde değil. Bu salon Cumhuriyetin teminatı güzel insanlardan oluşmaktadır. Ben Yusufeli’nden gönül dolusu Selamlar getirdim. Ben Yusufeli Belediye Başkan adayı olarak Türkiye’nin en genç adaylarından biriyim. Belki de en genci benim.. Durum çok zor. Aday olarak kazanımı en zor olanı Yusufeli’dir. CHP 50 yıldır burada belediye başkanı çıkaramadı. Bunun farkındayım. Yusufeli’nde seçimi kazanmak büyük bir olay olacaktır. İnanın b salondaki heyecanın aynısı Yusufeli’nde de yaşanıyor.

Bugün Yusufeli’nde gerçekleri anlatarak dokunmadığımız insan bulunmamaktadır. Yusufeli tulumla AKP’ye oy verdi . Tam 50 yıldır CHP belediye almamış. Biz CHP yerel iktidarını Yusufeli’ne taşıyacağız. Yusufeli’nde İyi Parti ilçe teşkilatı ile birlikte diğer tüm partiler ortak paydada buluştuk. MHP dışındaki tüm partiler bu anı heyecanı yaşamakta. Biz bunda hiç zorlanmadık. Bizler Mustafa Kemal ışığında Türk Bayrağının gölgesinde buluştuktan sonra bizi hiç bir güç duramayacaktır. Yusufeli’nden bakanlar seçildi. Yusufeli’ne hiçbir şey yapmadılar. Bundan sonra dinleyeceğimiz en güzel Türkü Bunca kırgınlıktan sonra Barış Türküsüdür.”dedi.

BİR OLMAK, BİZ OLMAK VE DEVRALMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK GELİYORUZ

CHP Hopa Belediye Başkan Adayı Taner Ekmekçi de yaptığı konuşmasında “ Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Hopa Belediye Başkan adayı olmanın onurunu yaşıyorum. Parti gençlik kollarından başlayarak hizmet verdiğim partimin ilçe ve il örgütüne teşekkür ediyorum. TBMM’nin yetkisizleştirildiği, Yargı bağımsızlığın yok edildiği, basının kısıtlandığı, toplumsal muhalefete ve meslek kuruluşlara baskıların arttığı bir ortamda seçime gidiyoruz. Fakat biz, ülkemizi, Hopa’mızı, Artvin’imizi hak ettiği gibi demokratik, laik, çağdaş, aydınlık günlerine kavuşturmak için emin ve sağlam adımlarla CHP Vizyonunu almış misyona sahip arkadaşlarımla bir olmak için ,Mart Bir olmak, Biz olmak ve devralmak için yola çıktık geliyoruz..Sonunun İlçemiz, ilimiz,milletimiz, patimiz ve ülkemiz için bahar olması dileğimle saygılar sunuyorum.”dedi.

“CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ OLACAK!”

CHP Murgul Belediye Başkan Adayı Erkan Şeyhoğlu: “ Cumhuriyet tarizimizin en önemli seçimine gidiyoruz. Bu ülkemizin de geleceğinin de seçimi olacak. Herkese aynı sorunluluk düşmektedir. Bu seçimde darılmak, gücenmek, oy kullanmamak gibi bir lüksümüz yok. Kaybedeceksek hepimiz kaybedeceğiz.

Bu düzende zengin daha zengin, fakir daha fakir olmuştur. Her şeyimiz yandaşlara peşkeş çekilmiştir. Ülkemizi Sahte kefen giyip zoru görünce kaçan değil, gerçek vatanseverlerin varlığı kurtaracaktır. Ben Murgul Belediye Başkan adayı olarak halkın iktidarını kurmak için omuz omuza mücadele etmeye davete diyorum. Bu çağrı aydınlık yarınlarımız için bir kurtuluş çağrısıdır.” Dedi.

“BORÇKA İTTİFAKI KAZANMAYA VE GÖREVE HAZIR.”

CHP Borçka Belediye Başkan Adayı Ercan Orhan yaptığı kısa konuşmasında “gerçekten çok heyecanlıyım. 31 Mart’ta Borçka’yı, Artvin’i almaya geliyoruz. Borçka seçime hazır... Borçkalı bizi yerel iktidar yapmaya hazır. Aynı duygularla bütün belediye başkanlarımıza başarılar diliyorum. Kazanacağız, Başaracağız, başaracağız, başaracağız.

“ÇOK ÇALIŞACAĞIZ VE BAŞARACAĞIZ.”

CHP Arhavi Belediye başkan Adayı Vasfi Kurdoğlu konuşmasına Emin Özgün ve Musa Ulutaş’ı anarak başladı. Kurtoğlu; “Konuşmama iki çok değerli insanımızı anarak başlamak istiyorum. Emin Özgün ve Musa Ulutaş’ı rahmetle, saygıyla anıyorum. Bu adaylık sürecinde özellikle ilçe il ve milletvekilime teşekkür ediyorum. Belediyecilik bizim işimizidir. Çok çalışacağız, çok çalışacağız. Kazanacağız ve başaracağı, başaracağız.“dedi.

34 PLAKALI ARAÇLARLA DOLMUŞÇULUK YAPMAYACAGIZ!

Artvin Merkez Belediye başkan Adayı Demirhan Elçin, konuşmasını diğer adaylara göre uzun tuttu. Elçin konuşmasında; “Artvin Merkez İlçe Belediye Başkan adayı tanıtımda salona sığamadık, Burada da sığamadık. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Ben neler yapacağımı geçen hafta ayrıntılarla söyledim. Orada söylemediğim bazı şeyleri söylemek istiyorum. Orada da söyledim burada da söyleyeyim.. değerli Artvin halkı, Sadece CHP ve İYİ Parti değil, Artvin’de yaşayan Artvin’e hizmet eden Artvin dışında da yaşayan bütün hemşerilerimizin belediye başkanı odayı olacağım. 31 Mart’ta “biz” olacağız. Hep Birlikte Artvin olacağız. 31 Mart Akşamı hiç kimsenin boynunu eğdirmeyeceğime söz veriyorum. Bana oy vermeyen AK partili Artvinli hemşerilerime sesleniyorum gelin bu sefer bana oy verin, burada sizin de katkınız olun. Keşke oy verseydik diye dememek için.

ARTVİN’İN DOĞASINI, BOĞASINI KORUYACAĞIZ!

Artvin’in doğasını da boğasını da dünyaya değişmeyiz. Bunlara el uzatanların elleri mutlaka kırılacaktır. Söz veriyorum. Biz emaneti geri almak için yola çıktık. Biz yol kazasına uğradık Emin abi rahat uyu mezarına gelip mazbatayı teslim edeceğiz. Musa Başkanım sana da mazbatayı Vasfı başkanım verecek .

2 BİN 200 TL’NİN ALTINDA HİÇ BİR ÜCRET OLMAYACAK!

CHP’li belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 tl olacaktır. 31 Mart’ta ilk maaşlarında geriye kalan maaş farklarını alacaklardır. Emekçi belediye çalışanları kardeşlerime sesleniyorum. Belediyeyi Artvin halkıyla yöneteceğiz. 34 plakalı otobüslerle toplu taşıma yapmayacağım. Yardımcılarımız Artvinli merkezden olacak. Onların başkanı değil ağabeyi olacağım. Belediyemizde her ay sonunda gider gelir bütçemiz belediyenin binasına asacağız. 3 yaşındaki çocuğun anlayacağı şekilde asacağız. Demokrasi önce Artvin’de başlatacağız. Üretim destekli kalkınma kooperatiflerimizle üretime destek vereceğiz. Üretim ve kalkınma kooperatifi kuracağız. İlçelerde de kurulduğunda merkezi Artvin’de olacak olan kooperatifler birliği kuracağız.

TOPLANTILARIMIZI BELEDİYEDE DEĞİL, MAHALLELERDE YAPACAĞIZ.

Hiç toplantımızı belediyede yapmayacağız yerinde yapacağız. Artvin’in harcamalarını halk denetleyecek. 500 çalıntı oyu İl ilçe gençlik kollarıyla birlikte 500 çalıntı oyu sildirdik. Sayın Cumhurbaşkanı Oy taşımak istiladır diyordu. Biz bunu önledik. Başarcağız başaracağız. Martın sonu bahar.” dedi.

ARTIK BEN DEĞİL BİZ DEMENİN VAKTİDİR!”

Ahmet biber; Sayın Milletvekillerim. Özellikle Giresun’dan gelen Necati Tığlı arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Bize güç katan İyi Partili arkadaşlarım. ÖDP, Halkevleri, Meslek kuruluşları, Derneklerden gelen arkadaşlarımız hoş geldiniz. Esas gücümüz ilçelerden gelen, arkadaşlarımız. Gençlerimiz, kadınlarımız hoş geldiniz. Merkez ilçe Ve gençlik Kollarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün çok güzel bir toplantı yapıyoruz.

Buradan şunu görüyorum. 31 Mart demokratik güçlerin zaferini görüyorum. Daha önce şunu diyorduk. Bu seçimi kaybederiz diğerini kazanırız diyorduk. Şimdi geldiğimiz noktaya bakın. Adalet yok. Zülüm var. Vatandaş ayrılmış, ötekileştirilmiş, 17 yılın sonunda dış borçlar 470 milyar dolar. 200’de 129 milyar dolar borcumuz vardı. Bakıyorsunuz hane halkı borçları 550 milyar dolar. Artık vatandaşımız sürekli borçlanıyor. Tarım çökmüş, domatesinden soğandan bir çok ürüne kadar gümrük vergisini sıfırladılar. Türk çiftçisini, Türk tarımını öldürdüler. Başka ülkelerin tarımını destekliyorlar. Çocuklarımızın geleceğini çalıyorlar. Bu olamaz, olmamalı. Onun .için diyorum ki 31 Mart seçimi sıradan bir seçim değil. Kötü gidişe dur demek için yapılan bir seçimdir. Geldiğimiz noktada birbirlerine ağır sözler söyleyen MHP ve AKP bir araya geliyorlar.

Biz de millet ittifakı daha da ilerisi demokrasi ittifakıdır. Bugün ayrışma değil, birleşme günüdür. Artık mutlaka birbirimize kol kola girerek bu gidişe 31 Mart’ta mutlaka dur demliyiz. Herkes kendi kapısı önünde sorumludur. Biz önce Artvin’den sorumluyuz. Buradaki pırıl pırıl adaylarımızla Artvin’de tüm ilçelerimizde belediyeleri alacağımıza yürekten inanıyorum. Bu tek adam rejimine dur diyeceğiz. Bu arkadaşlarımıza artık belediye başkanlarımız diyorum. Yalnız belediyeleri almakla kalmayacağız. İl Genel Meclisi üyelerimizde de çoğunluğunu da almak istiyoruz. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Her bir arkadaşımızın ilinde ilçesinde küskünlüklerini bir tarafa bırakarak, yalnızca çocuklarımızı torunlarımızı ve onların geleceğini düşünerek çalışalım. Artık ben değil biz zamandır.”dedi.

BURADA BAŞKA BİR İLİN VEKİLİ VARKEN BANA AZ KONUŞMAK DÜŞER!”

Bayraktutan; Kural şudur. Başka vekilimiz varken il milletvekili olarak az konuşulur. Yediveren gülleri gibi geldiniz kır çiçekleri gibi geldiniz. 34 yıldır siyaset yapıyorum hiç böyle bir coşku görmedim. . İyi Parti ile ortak noktamız var Ay Yıldızlı bayrağımız ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk. 31 Mart’ta büyük bir başarı kazanacağız. Burada 9 belediye başkanı oturuyor. Ben sözlerimi burada bitirirken Milletvekili arkadaşımız CHP Giresun milletvekili Necati Tığlı’yı davet ediyorum. ”dedi.

Son konuşmacı olarak mikrona gelen Tığcı; ” Artvin’de bu iş bitmiş. Alkışlar kendinize olsun. Gerçekten çok zor süreçten geçiyoruz. İyi Parti ve diğer demokratik kuruluşlarla ittifak yapıyoruz. 24 Haziranda rejim değişti!. 1 Nisan’dan Artvin’den doğan güneşle Giresun’dan Trabzon’dan doğan güneşle bunu bitirmenin hazırlık aşamasıdır. Eğer tek adam rejimindi değiştireceksek. Yerelle bunları hep birlikte gönderceğiz... Makam odalarını temizlensinler. Emanetleri geri verecekler. 1 Nisan’da hep birlikte başaracağız.”dedi.

Konuşmaların ardından belediye başkan adayları günün anısına birlikte birlik ve aile fotoğrafları çekinildi. Coşkulu başlayan aday tanıtım programı aynı heyecan ve coşkuyla sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI