7.OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI.

Tek liste ile girilen seçimlerde İsmail Uzun İlçe Başkanlığına seçildi.

SİYASET 28.09.2020 10:07:21 27 0
7.OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI.

Hayati Akbaş

HOPA-Artvin’de Ak parti İlçe Kongreleri devam ediyor. Kongre takvimine göre Hopa İlçe 7.olagan kongresi Kapalı spor salonunda gerçekleşti. Kongreye Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İl Başkanı Tahtalı, İlçe Başkanları, MHP Hopa İlçe Başkanı Cengiz Köse ve davetliler katıldılar.

Verilen bir önerge ile Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir divan başkanlığına seçildi. Divanin oluşması ardından Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal marşının okunması ardından kongre başladı.

Divan Başkan Aydemir Ak parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği video mesajını kongreye katılanlara dinletti.

Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in, ardından 24.25.26.Dönem Artvin Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla’nın ve son olarak ’ta Artvin Milletvekili Erkan Balta’nın mesajın okundu.

Gündem gereği faaliyet raporları okunarak ibra edimesin ardından konuşmalara geçildi. Partili vatandaşlar çalışmalarla ilgili düşüncelerini açıklamaları ardından Divan Başkanı ve Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Ak parti ve Türkiye gündemine ilişkin konuşmasını yaptı. Daha sonra İlçe Başkanı İlyas Güven kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Güven konuşmasında şunları söyledi: “Değerli dava arkadaşlarımı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Hopa ilçe kongremiz hayırlı olsun. Kurulduğu ilk günden itibaren; milli iradenin, hakkın ve hukukun, adaletin, refahın ve umudun partisi olan Ak Parti’miz On dokuz yıl önce, ülkemizin her bir köşesindeki vatandaşlarımıza gönülden hizmet etmek için başlattığı kutlu yürüyüşü milletimizin çizdiği istikamette yoluna devam ediyor. Bugüne kadar nereden geldiğimizi, nereye yürüdüğümüzü hiç unutmadık. Bu büyük davanın değerini her daim içimizde hissederek adımlarımızı attık. Yapılan her işte Türkiye ve milletimiz düşünülerek hareket edildi. Ak Parti’miz aradan geçen on dokuz yıla ve girdiği on beş yerel ve genel seçime rağmen hala açık ara birinci parti olabiliyor, Türkiye’nin her ilinde, her bölgesinde iddiasını ortaya koyabiliyor, ülkemizi geleceğe taşıyacak vizyonu üretebiliyorsa hiç kuşkusuz bunun arkasında önce milletimizin teveccühü sonra ise buradaki hazirunun gayreti, fedakârlığı, cesareti ve inancı bulunmaktadır.

Ulaştırmadan sağlığa, savunma sanayinden enerjiye, kentsel dönüşümden teknolojiye kadar pek çok alanda sayısız dev projeler hayata geçirildi. Milletimize hizmet yolunda ne vesayet odakları ne sözde muhtıralar ne kapatma davaları ne de iç ve dış hainlerin kalkışmaları başarılı olabildi. Şimdi ise yepyeni bir Türkiye hayali ve heyecanıyla, partimizi ve ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşımaya, inandığımız yolda aydınlık geleceğe yürümeye Allah’ın izniyle hep birlikte devam edeceğiz.

Başlangıcından bugüne bizlerle birlikte bu meşakkatli yolda yürüyen tüm dava ve yol arkadaşlarıma en kalbi duygularla teşekkürlerimi sunuyor Rahmeti rahmana kavuşanları saygıyla anıyorum. Gerek genelde gerekse de Belediye dönemimizde de Hizmetlerin ilçemize kazandırılmasında büyük emekleri olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla ’ya ve Milletvekilimiz Av Erkan Balta’ya emek ve gayretleri için şahsım teşkilatım ve ilçem adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Dokuz yıllık ilçe başkanlığım sürecinde teşkilatlarımız ile birlikte yaşadığımız acı ve tatlı hatırlarımız var;

-Girdiğimiz Üçüncü yerel seçimde kazandığımız 30 Mart 2014 Belediye seçimleri

-25 Ağustos 2015 tarihinde yaşadığımız ve 11 canımızı kaybettiğimiz sel felaketi

-15 Temmuz 2016 da Fetö terör örgütünce Cumhurbaşkanımız ve hükümetimize karşı planlanan darbe girişimi (251 şehit 2196 gazimiz var Mevla’m tüm şehit ve gazilerimizden razı olsun.)

-25 Temmuz 2017 tarihine kadar Belde olan Kemalpaşa’nın ilçe oluşu

-24 Haziran 2018 tarihinde 26.330.823 oy ile halkın %52,59 oyunu alan ve en yakın rakibine 11 milyon fark atan Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi ve tarih yazması

-31 Mart 2019 da kaybettiğimiz Belediye seçimleri (Birkaç saniyelik bir video var onu izleyelim) Son belediye seçimlerinde muhtarlık seçimleri için oylarını Borçka ve Hopa’nın köylerine taşıyanlar için söylüyorum. Böyle bir duruma sebebiyet verdiğiniz ve bu kadar emeği heba ettiğiniz için oy veren 4761 seçmenimizin iki eli hem dünyada hem ahrette yakanızda olacaktır.

-4 Kasım 2019 tarihinde yakalandığı amansız hastalığın pençesinden kurtulamayarak 73 yaşında aramızdan ayrılan Nedim Cihan. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum Ruhu için gelin birer Fatiha okuyalım.

-Bir sözümde Ak parti döneminde Ak parti kimliğiyle Belediye de işe girip te CHP belediyesi işbaşına geldiğinde e-devlet üzerinden sessiz sedasız çaktırmadan istifa eden tırnak içerisinde söylüyorum “AKP’lilere olacak. Sizi de bir kenara not etti. Sizleri kendi vicdanınızla baş başa bırakıyorum.

İlçe başkanlığı için ismi geçen dava arkadaşlarımı da bu süreçteki dik duruşlarından dolayı bir kez daha tebrik ediyorum.

Önceki dönemlerde görev almış fakat bu kongrede görev almayan arkadaşlarımız var O arkadaşlarımızda gönül koymasınlar Davaya hizmet için ille de yönetici olmaya gerek yok meclis üyesi olmaya gerek yok diyorum.

Değerli dava arkadaşlarımı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Hopa ilçe kongremiz hayırlı olsun. Sözünüz kuvvetli, adımlarınız sağlam, ufkunuz aydınlık, yolunuz açık, dostlarınız sadık, Allah yardımcınız olsun. Kalın sağlıcakla” diyerek tamamladı.

Daha sonra Ak Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı bir konuşma yaptı ve konuşmanın ardından gündem gereği seçimler maddesine geçildi. Divan’a İsmail Uzun başkanlında tek liste sunuldu ve yapılan seçim sonucunda da bu liste Hopa İlçe yönetimini oluşturdu.

Hopa Ak parti İlçe Yönetimi şu isimlerden oluşu: İsmail Uzun (Başkan), Naci Çelik, İzzet Sevinç, Nurlan Günal, Serkan Bıyıklı, Melek Toker, Ahmet Karabulut, Arzu Selimoğlu, Taşkın Topaloğlu, Kübra Yılmaz, Serkan Yavuz, Murat Kemal Köse, Murat Topçu, Hakan Karal ve Ali Akyasan.

Kongrede ayrıca 69 kişilik İl Kongre delegesi de seçildi.

Hopa Ak Parti’nin yeni yönetiminin önümüzdeki günlerde toplanarak görev dağılımı yapacağı açıklandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı