3937 Rakımlı Kaçkar'da zirve yaptılar

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından birçok kez denenen ancak zorlu kış şartları nedeniyle gerçekleştirilemeyen Kaçkar Dağı kış zirve tırmanışı, bu kez başarı ile tamamlandı

SİYASET 18.03.2014 18:44:57 14 0
3937 Rakımlı Kaçkar
Türkiye Dağcılık Federasyonu'na mensup 5 dağcı, bugüne kadar birçok kez denenen ancak tamamlanamayan 3937 rakımlı Kaçkar Dağı zirvesi kış tırmanışını bu kez başarı ile tamamladı.

Emin Ali Kalcıoğlu sorumluluğunda 13 Mart tarihinde başlayan tırmanışa; Sahra Keskin, Caner Yüksel, Sinan Durdun ve Bülent Koyuncu katıldı. 3 gün süren tırmanışta dağcılar; soğuk, kar yağışı, buzlanma, sis ve çığ gibi bir çok zorlu engeli aşarak 3 bin 937 metre yükseklikteki zirveye Türkiye Dağcılık Federasyonu'nın flamasını astı.

Dağcıların etkinliği tamamlaması 5 gün sürdü ve geçtiğimiz gün başlangıç noktası olan Kavron Yaylası'na geri dönmeyi başardılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan ekip lideri Emin Ali Kalcıoğlu, 'Kış tırmanışları açısından Kaçkar Dağı en zor parkurlardan bir tanesi. Kış mevsiminde bu parkurda dağcıları çığ, buzlanma, aşırı soğuk, yoğun kar yağışı, sert rüzgarlar ve sis gibi birçok risk bekliyor. Zor bir tırmanış oldu. 3937 rakımlı zirvede sadece 5 dakika durabildik' dedi.Çay TV




 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı