3 dönem maddesi değişiyor mu?

Bakan Yazıcı'nın açıklamaları ne anlama geliyor?

SİYASET 6.09.2013 16:56:56 10 0
3 dönem maddesi değişiyor mu?




Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı memleketi Rize'de yaptığı açıklamada parti tüzüğündeki 3 dönem maddesinin zaruret halinde değiştirilebileceğini sinyalini verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Rize'nin Çayeli İlçesi'nde basın mensupları ile bir araya gelerek gündemle ilgili soruları cevapladı. Yazıcı, Çayeli Kültür Merkezi'nde düzenlediği toplantıda, 2020 Olimpiyatları'nın Türkiye'de yapılmasını umut ettiklerini belirterek bir takım olumsuz etkenlerin devreye girmemesi ve objektif değerlendirme yapılması halinde Türkiye'nin Olimpiyatları alacağını söyledi.

TÜZÜKTEKİ 3 DÖNEM MADDESİ DEĞİŞEBİLİR

Yazıcı AK Parti tüzüğünde siyasilerin 3 dönem seçilmelerinin ardından 4. dönem seçilmelerinin önünü kesen maddeyi zaruri hallerde değiştirebilecek anahtar maddeler bulunduğunu hatırlatarak, 'Türk siyaset tarihinde bu tür düzenlemeler ilktir. Elbette ki bu metin içerisinde öngörülmeyen durumlar içerisinde, ihtiyacın gerekli kılması halinde yol açacak, ön açacak anahtar düzenlemeler de vardır. Bizim tüzüğümüzün içerisinde de vardır. İhtiyaç olur mu, kullanılır mı, kullanılmaz mı ? Buna Genel Başkanımızın değerlendirmesi ve bakışı önemli. Bu çerçevede değerlendirilecek. Türkiye veya Türkiye'nin partisi AK Parti, bizim tüzüğümüz içerisinde bulunan düzenlemeler dolayısıyla hem kendisine sıkıntı oluşturacak hem Türk siyasetine sıkıntı getirecek, aksiliğe yol açacak bir sonuç doğurmasına müsait değildir. Böyle bir şeye izin vermeyiz' şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı