Bu dizi ve filmler herkese açık

Bu dizi ve filmler herkese açık

SİNEMA DÜNYASI 26.12.2013 19:35:35 53 0
Bu dizi ve filmler herkese açık

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini”, anlattığı “Fark Yaratanlar” programı beşinci sezonunda da devam ediyor. Beşinci sezonun beşinci Fark Yaratan’ı “Sesli Betimleme Derneği”ni kuran Engin Yılmaz oldu.

Engin Yılmaz’ın kurucusu olduğu Sesli Betimleme Derneği, görme ve işitme engellilere yönelik sinema filmleri, TV filmleri, diziler, öğretici, teknik, bilimsel filmler ve reklam filmleri vb. her türlü eserin sesli betimleme ve alt yazı tekniği ile erişime uygun hale getirilmesini sağlıyor. Böylece görme ve işitme engelli tüm bireyler bu çalışmalardan haberdar olabiliyor.   

FARK YARATANLAR PROGRAMINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ / HÜRRİYET TV

Kendisi de görme engelli olan Engin Yılmaz, gerçekleştirdiği bu projelerle binlerce kişiye ulaşmayı başardı. Engin Yılmaz’ın yaptığı çalışmalar sayesinde sesli betimlemesi yapılan, işaret dili eklenen dizi ve filmler Kanal D, Star TV, TRT ve Digitürk’ün internet sitelerinde görme ve işitme engellilerin erişimine sunuluyor. 

Boğaziçi Üniversitesi'nde yaptığı lisans ve yüksek lisans çalışmalarının ardından aynı üniversitede doktora yapmaya devam eden Engin Yılmaz aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde kurulan Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM)’in direktörlüğünü yürütüyor. GETEM’in hayata geçirdiği sesli kitap projesi sayesinde görme engelli vatandaşlar edebiyat ile buluşuyor. Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM)’in de 5.000 üyesi bulunuyor.

  

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı