YOĞUN BAKIMA DÖNÜŞÜYOR

YOĞUN BAKIMA DÖNÜŞÜYOR

SAĞLIK 8.06.2018 09:07:48 11 0
YOĞUN BAKIMA DÖNÜŞÜYOR

Artvin Devlet Hastanesi’nde bulunan mevcut 15 yataklı yoğun bakım ünitesi baştan sona yenilenerek 20 yatak kapasitesine sahip yeni yoğun bakım ünitesine dönüştürülüyor.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Devlet Hastanesi’nde bulunan mevcut 15 yataklı yoğun bakım ünitemiz baştan sona yenilenerek 20 yatak kapasitesine sahip yeni yoğun bakım ünitesine dönüştürülüyor.

Özverili çalışmalar sonucunda plan projesi tamamlanan ve Sağlık Bakanlığımızdan ödeneği onaylanan yeni yoğun bakım projesi 21 Haziran tarihinde ihaleye çıkılarak yapımına başlanacak. Yeni yoğum bakım projesinde Artvin ilimizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan ve zaman zaman doluluğu sebebiyle il dışı sevklere sebep olan yoğun bakım yatak sayımız arttırılıyor, bununla birlikte tüm ünite baştan sona yenilenerek son teknolojik imkânlarla donatılmış, tüm hastalarımızın kamera ile durumlarının izlenebildiği ve hasta yakınlarına uygun zamanlarda gösterilebildiği, merkezi monütörizasyon sistemi ve izole odaları barındıran bir fiziki altyapıya kavuşuyor.

Artvin Devlet Hastanesi tarafından yapılan açıklamada; “Böylelikle son 4 yıl içerisinde ilimizde toplamda 10 olan yoğun bakım yatak sayımız 30 yatağa çıkarılarak büyük bir hizmet gerçekleştirilmiş olunacak. Bu yatırımın ilimize kazandırılmasında büyük emeği geçen başta Sayın Milletvekilimiz İsrafil Kışla' ya, her zaman büyük destek ve katkı veren Sayın Valimiz Ömer Doğanay 'a teşekkür ediyor, İlimize şimdiden hayırlı olsun diliyoruz” ifadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı